Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Hava Durumu Hava durumu 10.02.2017 İstanbul'a kar ne zaman gelecek
        1

        Yurdumuzun Karadeniz üzerinden gelen soğuk havanın etkisi altına girmesi bekleniyor. Meteroloji Genel Müdürlüğü'nden yapılan açıklama şöyle: Ülkemizin cumartesi Karadeniz üzerinden gelen soğuk havanın etkisi altına gireceği tahmin ediliyor.

        2

        Güney Ege, Batı Akdeniz, İç Anadolu’nun güneybatısı ve Güneydoğu Anadolu’nun batısının hafif yağmurlu, Marmara’nın kuzeyi ile Orta ve Doğu Karadeniz kıyılarının yağmur ve yüksek kesimlerinin karla karışık yağmurlu, Doğu Anadolu’nun kuzeydoğusunun ise kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

        3

        Rüzgarın; Marmara ve Kıyı Ege’de kuzey yönlerden kuvvetli olarak (30-60 km/sa) esmesi bekleniyor. Pazar günü Marmara’nın kuzeyi, Karadeniz ve Doğu Anadolu’nun doğusunun kar yağışlı, Güneydoğu Anadolu ile Hatay çevrelerinin yağmurlu geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın; Marmara ve Kıyı Ege’de kuzey yönlerden kuvvetli olarak (30-60 km/sa) esmeye devam etmesi bekleniyor.

        4

        Pazartesi günü; Marmara’nın kuzeydoğusu, Batı Karadeniz kıyıları, Orta ve Doğu Karadeniz ile Doğu ve Güneydoğu Anadolu’nun doğusunun kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

        5

        Pazar ve Pazartesi günleri İstanbul’da kuvvetli kuzeyli rüzgarlarla birlikte aralıklı olarak hafif karla karışık yağmur ve kar yağışı görüleceği, ancak bu yağışların hayatı olumsuz yönde etkileyecek bir kar örtüsü yapması beklenmiyor.

        6

        Bu hafta boyunca mevsim normalleri üzerinde seyreden hava sıcaklıklarının Karadeniz üzerinden gelen soğuk havanın etkisiyle, hissedilir derecede azalarak hafta sonu ve önümüzdeki hafta mevsim normallerinin altında seyredeceği tahmin ediliyor."

        7

        Türkiye, Sibirya üzerinden gelen soğuk ve yağışlı havanın etkisi altına girdi. Cumartesi akşamı ile çarşamba günleri arasında İstanbul'da soğuk hava, fırtına buzlanma, don ve kar yağışının etkili olması bekleniyor.

        8

        İstanbul bugün parçalı bulutlu. Sıcaklıklar 2 ila 4 derece azalırken, haftasonu kuvvetli soğuk ile kar yağışının görüleceği tahmin ediliyor.

        9

        AKOM'dan alınan bilgilere göre, bugünden itibaren rüzgarın poyraz yönüne dönmesi ve kuzeyden taşımaya başlayacağı soğuk hava ile sıcaklıkların hissedilir derecelerde azalması bekleniyor. Haftasonu ise havanın daha da soğumasıyla sıcaklıkların 0 derece ve altına gerileyeceği tahmin ediliyor. AKOM'daki tahminlere göre İstanbul'da salı günü de aralıklı kar yağışı etkili olacak.

        10

        Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden alınan bilgilere göre, İstanbul'da yarın yağmurla başlayan hava, karla karışık yağmura dönüşecek. Pazar günü ise kar yağışı bekleniyor.

        11

        Habertürk Meteoroloji Mühendisi Hüseyin Öztel'in aktardığı bilgilere göre, İstanbul'da pazar günü beklenen kar yağışının kuvvetli olması beklenmiyor. Öztel, kar yağışının örtü yapmayacağını söyledi. Soğuk hava İstanbul'da 6-7 gün boyunca etkili olacak. Bursa ve Çanakkale'de de ciddi bir kar yağışı beklenmiyor. Marmara'nın yüksek kesimlerinde kar etkili olabilir.

        12

        Marmara'nın kuzeyi, Güney ve İç Ege, Doğu Karadeniz kıyıları, Burdur, Antalya'nın batısı, Kırıkkale, Yozgat, Kırşehir, Kayseri, Erzurum, Kars, Ardahan, Ordu ve Samsun'un doğu kesimlerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

        13

        Yağışların; Doğu Anadolu'nun kuzeydoğusunda hafif kar, yağış alan diğer yerlerde aralıklı hafif yağmur ve sağanak şeklinde olması bekleniyor.

        14

        Bu sabah ve gece saatlerinde iç ve doğu bölgelerimizde yer yer sis ve pus hadisesi ile birlikte doğu kesimlerde buzlanma ve don olayı görüleceği tahmin ediliyor.

        15

        Cumartesi günü Balıkesir çevrelerinde ve Marmara'nın kuzey kesimlerinde karla karışık yağmur geçişleri görülecek. Ege'nin güney kesimlerinde, Göller Yöresi'nde, Ankara çevrelerinde yağışlar bekleniyor. Sıcaklıklar yurt genelinde azalacak.

        16

        Yağışların iç ve yüksek kesimlerde karla karışık yağmur ve kar şeklinde, diğer alanlarda yağmur şeklinde olması tahmin ediliyor.

        17

        İç Anadolu'nun güney kesimlerinde yağışların etkili olması bekleniyor. Yağışların Niğde çevrelerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde, Konya ve Güneydoğu Anadolu'da yağmur şeklinde olacak.

        18

        Karadeniz'in tüm kıyı hattı boyunca etkili olacak yağışlar soğuk havanın etkisiyle karla karışık yağmur ve kar şeklinde olacak.

        19

        Pazar günü kuzey kesimlerde etkili olan yağışlar devam edecek. Yurdun kuzey kesimlerinin tamamında yağışlar görülecek. Yağışlar kar şeklinde olacak, yer yer karla karışık yağmur görülebilir. Marmara bölgesinde Çanakkale, Edirne ve Kırklareli dışında kalan diğer illerde yağış bekleniyor.

        20

        Ege ve İç Anadolu'da yağışlar etkisini kaybediyor. Güney kesimlerde, Akdeniz'de, Hatay çevrelerinde, Güneydoğu Anadolu'da yağmur geçişleri görülecek.

        21

        Pazar günü İstanbul'da hava sıcaklığının daha da düşerek en düşük 1 en yüksek 4, pazartesi ise en düşük 0 ile 3 derece arasında değişmesi tahmin ediliyor.