Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Güvenlik SON DAKİKA! El Bab'da DEAŞ unsurlarının saldırısında 5 asker şehit oldu

        Fırat Kalkanı Harekatı kapsamında Türk Silahlı Kuvvetlerinin desteğiyle El Bab şehir merkezine ilerleyen Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) ile terör örgütü DEAŞ arasındaki çatışmalar şiddetlendiği, El Bab'ta DEAŞ unsurlarının saldırısında yaralı askerlerden 1'inin şehit olduğu bildirildi.DHA'nın haberine göre,şehit olan asker sayısı 5'e yükseldi.

        Fırat Kalkanı Harekatının 170. gününde devam eden operasyonda, terör örgütü DEAŞ'in elinde bulunan El Bab şehrini kuşatan Türkiye'nin desteklediği Özgür Suriye Ordusu (ÖSO), şehir merkezine ilerliyor.

        Çevre köyleri DEAŞ'tan temizleyen ÖSO, terör örgütüne ağır darbe vuruyor. Ağır silahların kullanıldığı çatışmalarda, El Bab kentinin DEAŞ'tan temizlenmesi için operasyonlara hız verildiği ve DEAŞ'la sıcak temas sağlandığı görülüyor.

        1 ŞEHİT, 10 YARALI

        Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından Suriye'nin kuzeyinde yürüttülen Fırat Kalkanı Harekatı'nda dün 5 askerin şehit olduğu El Bab bölgesinde DEAŞ'lı teröristlerin bu sabah düzenlediği saldırıda 1 asker şehit oldu, 10 asker yaralandı.

        Çatışmaların yoğunlaştığı Suriye'nin El Bab bölgesinde bu sabah DEAŞ'lı teröristler yine Türk askerlerinin bulunduğu bölgeyi hedef aldı. Ayrıntıları açıklanmayan saldırıda 1 asker şehit oldu, 10 asker yaralandı. Saldırının ardından DEAŞ hedefleri karadan ve havadan ateş altına alınırken, askerlerin tedavisi için Gaziantep ve Kilis'teki hastanelerde alarm durumuna geçildi.

        Yusuf KILIÇ/GAZİANTEP

        ŞEHİT SAYISI 5'E YÜKSELDİ

        DHA'nın haberine göre, El Bab'da DEAŞ unsurlarının saldırısında bugün şehit olan asker sayısı 5'e yükseldi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ