Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa Kartal'da hastaneye silahlı baskınla ilgili 4 kişi tutuklandı

        Kartal Dr. Lütfi Kırdar Eğitim ve Araştırma Hastanesi başhekimlik binasının içinde duvarlara silahla ateş açılması olayına ilişkin gözaltına alınan ve adliyeye sevkedilen 5 şüpheliden 4'ü, "silahla tehdit" ve "kamu malına zarar verme" suçlarından tutuklandı.

        İstanbul Emniyet Müdürlüğündeki işlemlerinin ardından Kartal'daki Anadolu Adalet Sarayı'na sevk edilen 5 şüpheli, soruşturmayı yürüten savcıya ifade verdi.

        Savcılık, ifadelerinin alınmasının ardından 5 şüpheliyi, "suç örgütlerinin isimlerini kullanarak tehditte bulunmak", "birden fazla kişi ile tehdit", "silahla tehdit", "kamu kurumu faaliyetini cebir veya tehdit kullanarak engellemek" ve "kamu malına zarar verme" suçlarından tutuklanmaları talebiyle nöbetçi hakimliğe sevk etti.

        Anadolu 4. Sulh Ceza Hakimliği, şüphelilerden Etem Ç'nin, adli kontrol hükümleri kapsamında serbest bırakılmasına karar verdi.

        Hakimlik, diğer şüpheliler Ferdi E, Barış D, Barış Ö ve Sabri B'nin, "silahla tehdit" ve "kamu malına zarar verme" suçlarından tutuklanmasına hükmetti.

        OLAYIN GEÇMİŞİ

        Kartal Dr. Lütfi Kırdar Eğitim ve Araştırma Hastanesi başhekimlik binasının içinde, 26 Ocak'ta "Alaattin Çakıcı abimi nasıl tedavi etmezsiniz?" diyerek hastane duvarlarına ateş açan ve güvenlik görevlileri tarafından yakalanan Ferdi E, gözaltına alınmıştı.

        Şüpheli Ferdi E'nin, emniyetteki sorgusunda "olayı yapması için Barış D'nin kendisine 200 bin lira teklif ettiğini, bu para karşılığında eylemi gerçekleştirdiğini, fakat olay öncesinde ve sonrasında bu parayı alamadığını" söylemesi üzerine polis ekipleri soruşturmayı derinleştirmişti.

        Bu doğrultuda teknik ve fiziki takibini sürdüren ekipler, olayın planlayıcıları olduğu tespit edilen Barış D, Barış Ö, ve Etem Ç. ile silahı temin eden Sabri B'yi de gözaltına almıştı.

        Yakalanan şüphelilerden Sabri B'nin, Alaattin Çakıcı'nın adamlarından olduğu öne sürülen Murat Ş'nin, Can Dündar'a yönelik İstanbul Adalet Sarayı'nın önündeki saldırıda kullandığı silahı temin eden kişi olduğu ve birlikte sanık sıfatında yargılandıkları belirtilmişti.

        CEZAEVİNDEN YENİ ÇIKMIŞ

        Bu doğrultuda teknik ve fiziki takibini sürdüren ekipler, olayın planlayıcıları olduğu tespit edilen Barış D, Barış Ö, ve Etem Ç. ile silahı temin eden Sabri B'yi gözaltına aldı. Yakalanan şüphelilerden Sabri B'nin, Alaattin Çakıcı'nın adamlarından olduğu öne sürülen Murat Ş'nin, Can Dündar'a yönelik İstanbul Adalet Sarayı'nın önündeki saldırıda kullandığı silahı temin eden kişi olduğu ve birlikte sanık sıfatında yargılandıkları öğrenildi.

        Öte yandan şüpheli Etem Ç'nin ise Çakıcı'nın Edirne Cezaevinden başka bir cezaevine sevk edileceği zamanlarda, cezaevi müdürüne silahlı saldırı gerçekleştirilmesi olayında tutuklanan M.M. ile olaya karışan isimlerden olduğu ve yakın zamanda cezaevinden çıktığı belirtildi.

        Emniyetteki işlemleri tamamlanan 5 şüpheli, Anadolu Adalet Sarayı'na sevk edildi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ