Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa Sakarya'da çocuğu döven hocanın talebine ret

        Sakarya'nın Erenler İlçesine bağlı Çaybaşı Yeniköy Mahallesi'nde bulunan Hz. Musab Erkek Kur'an Kursu'nda geçtiğimiz yıl çekilen ve internette yayınlanan dayak görüntülerinin ardından gözaltına alınan Şükrü Y., ilk kez hakim karşısına çıktı. Şükrü Y.'nin tahliye talebi reddedildi.

        2016 yılı Ağustos Ayı'nda Kur'an Kursu'nda eğitim gören 13 yaşındaki A.P.'yi elinde bulunan terlikle döverken çekilen videosu internette yayınlanan ve eski Sakarya Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Ercan'ın talimatıyla gözaltına alınan Şükrü Y. isimli Kur'an Kursu Hocası hakkında ‘Küçük çocuğa darp ve eziyet' suçlamasıyla açılan davanın ilk duruşması Sakarya 2'nci Asliye Ceza Mahkemesi'nde görüldü.

        SADECE BABA KATILDI

        Kur'an Kursu Hocası Şükrü Y. tarafından darp edilen 13 yaşındaki A.P. isimli çocuk daha önce alınan ifadesinde babasının kendisine inanmadığını bu yüzden arkadaşlarından videoya çekmelerini istediği öğrenildi. A.P.'nin babası dayakçı Hoca Şükrü Y.'den şikayetçi olmazken, çocuğun amcası şikayetçi olmuştu. Davanın görüldüğüü mahkeme salonuna tutuklu Kur'an kursu hocası Şükrü Y. ile dayak mağduru 13 yaşındaki A.P. ve babası ile tarafların avukatları katıldı.

        ŞİKAYETÇİ OLMADILAR

        Mahkemede psikologlar eşliğinde ifade veren 13 yaşındaki mağdur A.P., "Beni 10 ila 15 kez dövdü. Bu yüzden kursu bırakmak zorunda kaldım. Geçen yıl eğitim gördüğüm Hz. Musab Erkek Kur'an Kursu hafızlık hocam dersimi veremediğim için beni elindeki terlikle vücudumun değişik yerlerine vurarak dövdü ancak şikayetçi değilim" dedi. Mağdur A.P.'nin babası da Kur'an Kursu Hocası Şükrü Y.'den şikayetçi olmadığını belirtti.

        MAHKEME REDDETTİ

        2'nci Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülen ilk duruşmada daha önce verdiği ifadenin geçerli olduğunu belirten Şükrü Y., "Ders yapmadığı için dövdüm. Üzgünüm. Yaptığım bu hata sonrasında emekliye ayrılmak istedim, fakat darbe girişimi nedeniyle emeklilik işlerim geç yapıldı. Yaşanan bu durum sonrası çok pişman oldum, tutuksuz olarak yargılanmak istiyorum" dedi. Mahkeme Kur'an Kursu Hocası Şükrü Y.'nin tahliye talebini reddederek duruşmayı ileri bir tarihe erteledi.

        Ramiz Kaan OKTAR/ SAKARYA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ