Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa Manisa'da 7 Afgan, 2 İranlıyı rehin aldı

        Manisa'da yaşayan 7 kişilik Afgan grup, şehir merkezinde tanıştıkları 2 İranlı genci evlerine davet ettikten sonra, önce dövdü sonra da ellerini kollarını bağlayıp üzerlerindeki paraları ve pasaportları gasp etti. Rehin alınan Mehmet Hüseyin ve Amin Heydari birbirlerinin ipini üç saat sonra çözdü. Olay, İranlı gençlerin çatıları kullanarak girdikleri apartmanların daire zillerini basıp yardım istemisiyle ortaya çıktı. Çatıda İranlı gençleri bulumayan Afganlar, olay yerinden kaçarak kayıplara karıştı.

        İranlı 2 gencin başına gelen olay Manisa Yunusemre ilçesi Tevfikiye Mahallesi 3813 sokak üzerindeki bir apartmanın çatı katında yaşandı. Manisa Şehzadeler ilçesi Fatih Parkı'nda gezen İranlı Mehmet Hüseyin ve Amin Heydari kendileri gibi göçmen statüsünde Manisa'da bulunan 7 kişilik Afgan grupla tanıştı. Afgan grup 2 İranlı'yı sohbet etmek bahanesiyle Tevfikiye mahallesindeki evlerine davet etti. İranlı gençler Afganların evine geldiklerinde önce dövülüp darp edildi. Sonra da elleri kolları bağlanıp üzerlerindeki 500 TL ve pasaportları alındı. Afganlılar, iki genci terasa çıkartıp yemek yemeye başladı. İki genç 3 saat sonra birbirlerini çözerek çatıdan diğer apartmanın içerisine girip zillere basarak yardım talebinde bulundu. Çatıya çıkan Afganlar ise, rehin aldıkları İranlı gençlerin kaçtıklarını görür görmez bulundukları apartmanı terk ederek kayıplara karıştı.

        DAİREDE ÇOK SAYIDA BIÇAK VE SOPA BULUNDU

        Olayın ortaya çıkmasının ardından polis çatı katındaki dairenin kilidini çilingir aracılığı ile açtırıp inceleme yaptı. Dairede çok sayıda sopa ve bıçak bulundu. 2 İranlı da polis müdürüne başlarına gelen olayı el hareketleriyle anlatmaya çalıştı. İranlılar daha sonra da tercüman aracılığıyla ifadelerine başvurulmak üzere yabancılar şubesine götürüldü. Polis, İranlı gençleri rehin tutan Afganları yakalamak için operasyon başlattı.

        Ahmet ÜNSAL/MANİSA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ