Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Politika Başbakan Yıldırım: Ey Kemal Bey, bırak terör örgütlerinin söylediklerini

        Başbakan Binali Yıldırım, Belediye Başkanları İstişare ve Değerlendirme Toplantısında konuştu. Ana muhalefete yüklenen Başbakan Yıldırım, "CHP, iktidara değil millete muhalefet ediyor, CHP sanki Türkiye'ye muhalefet ediyor, CHP cumhuriyete muhalefet ediyor" dedi.

        Yıldırım'ın konuşmasından satırbaşları:

        "16 NİSAN YENİ BİR BAHAR"

        Önümüzde bir halkoylaması var. Tarih netleşti, 16 Nisan Pazar günü bir kez daha milletimiz sandığa gidecek. Daha güzel bir gelecek, daha güçlü bir Türkiye, daha kalkınmış şehirler için sandığa gideceğiz. Sandıkta gerekeni yapmaya hazır mısınız? Şehirlerimizi daha mamur, insanlarımızı daha mutlu kılmak için hazır mısınız? Türkiye'yi dize getirmek isteyen arkadaşlara ders vermek için var mısınız? Cumhurbaşkanımızın dün onayladığını biliyorsunuz. Bugün itibarıyla artık takvim çalışmaya başladı. 16 Nisan'a kadar Türkiye'yi bir baştan bir başa dolaşacağız.16 Nisan'da Türkiye'ye yeni bir bahar gelecek. Cumhuriyetimizi demokrasi ile taçlandıracağız.

        • Başbakan: Bugün Kültür ve Turizm Bakanlığımız bir kampanya, bir seferberlik başlattı. Bu seferberliğin adı 'Memleketin Hastasıyım'. Kime, yurt dışında yaşayan vatandaşlarımıza. Diyoruz ki memleket hastası olan, hasreti olan bütün vatandaşlarımız bu yaz tatillerini memleketlerinde geçirsinler.

        "AYRIMCILIK YAPAN AK PARTİ'DE YER BULAMAZ"

        Bu süreçte vatandaşımızın aklına bir şey takıldığında ilk bize ulaşacak. Bütün telefonlarımız, kapılarımız 7/24 açık olacak. Kibir hamdolsun bizim semtimize hiç uğramadı, bundan sonra da hiç uğramayacak. Yapılan algı operasyonlarına karşı uyanık olacağız. Muhalefetin iftira söylemlerine karşı biz projelerle, yeni hedeflerle vatandaşın karşısında olacağız. Vatandaşlarımız arasında ayrımcılık yapan kimse AK Parti siyasetinde kendisine yer bulamaz.

        "BAHÇELİ 'ÖNCE MİLLETİM' DEDİ"

        Anayasa değişikliğinin hangi süreçlerden geçtiğini biliyorsunuz. MHP Genel Başkanı bir konuşma yaptı... Bir çağrı yaptı. Ben 'Önce memleketim ve milletim' diyen MHP Genel Başkanı'na ve ekibine teşekkür ediyorum. Bu çağrıyı herkese yaptı, ana muhalefet partisine de yaptı, bize de yaptı. Mevcut durumu anayasaya uyumlu hale getimek lazım diye hep söylüyoruz. Biz MHP ile bir araya geldik. Bu arada CHP'nin de kapısını çaldık. Bu değişiklik, bu gurur, bu güzel iş hepimizin olsun. Ancak beklediğimiz cevabı alamadık. Hatta 'Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemine karşıysanız bunu da anlayışla karşılıyoruz, siz de teklifinizi getirin biz de getirelim' dedik. Buna da maalesef cevap alamadık. Daha ne yapmalıydık, soruyorum. Efendim, 'Anayasa değişikliği kapalı kapılar ardında oldu' insaf be kardeşim... Bakın maalesef CHP memleket meselesini çözmek yerine toplumu ayrıştırma ve kutuplaştırma için her yolu denedi. Hala da aynısını yapıyor. Anayasa değişikliği halk oylaması ile kabul edilirse Türkiye bölünür... Hadi oradan Türkiye'yi bölmeye kimsenin gücü yetmez. Anamuhalefet partisi lideri adeta FETÖ'cülerle, PKK ile HDP ile aynı dili konuşuyor. Yakışmaz. Terör örgütlerinin gittiği yoldan gitmesi ana muhalefet partisine zarar veriyor.

        "CHP TÜRKİYE'YE MUHALEFET EDİYOR"

        Ey Kemal Bey, bırak bu terör örgütlerinin söylediklerine kulak vermeyi, milletin sesine kulak ver. Millet kardeşlik, birlik, beraberlik, aydınlık Türkiye diyor. Onun için bu kutlu yürüyüşte bir, beraber ve birlikte Türkiye olalım. Anamuhalefet partisi olarak sanki CHP, iktidara değil millete muhalefet ediyor, CHP sanki Türkiye'ye muhalefet ediyor, CHP cumhuriyete muhalefet ediyor, aynı zamanda demokrasiye de muhalefet ediyor.

        Başbakan daha sonra Antalya'da düzenlenen toplu açılış törenine katıldı.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ