Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Güvenlik Fırat Kalkanı Harekatı'nın 172'nci günü

        Türk Silahlı Kuvvetlerince (TSK) Suriye'nin kuzeyindeki terör hedeflerine yönelik Fırat Kalkanı Harekatı'nın 172'nci gününde, terör örgütü DEAŞ'a ait 245 hedef ateş altına alındı, 43 terörist etkisiz hale getirildi.

        Genelkurmay Başkanlığından yapılan bilgilendirmeye göre, DEAŞ başta olmak üzere terör örgütlerinin yarattığı tehdidi bertaraf ederek hudut güvenliğini artırmak ve koalisyon güçlerine destek vermek için Suriye'nin kuzeyine yönelik 24 Ağustos'ta başlatılan Fırat Kalkanı Harekatı sürüyor.

        Haftalık bilanço Kara ve hava harekatlarında, son bir haftada terör örgütü DEAŞ mensubu 223, PKK/PYD mensubu 5 terörist etkisiz hale getirildi.

        Harekatın 172'nci gününde muhalif unsurlardan oluşan özel görev kuvvet grupları tarafından kara ve havadan sağlanan yoğun ateş desteğiyle planlı harekata devam edildi.

        Kara Kuvvetleri Komutanlığı bünyesindeki topçu ve diğer ateş destek vasıtalarıyla 179 DEAŞ hedefine atış yapılarak teröristlerin barınma yerleri, savunma mevzileri, komuta kontrol tesisleri, silah ve araçları baskı altına alındı.

        Hava Kuvvetleri Komutanlığına ait uçaklar tarafından 66 DEAŞ hedefine yönelik hava harekatı sonucunda, barınma maksatlı kullanılan 55 bina, ikişer karargah binası ve toplanma noktası, birer karakol binası, mühimmat deposu ve telsiz istasyonu imha edildi.

        Topçu atışları, hava harekatı ve çatışmalarda 43 DEAŞ mensubu etkisiz hale getirildi.

        İLK GÜNDEN BU YANA 3049 TERÖRİST ETKİSİZ HALE GETİRİLDİ

        DEAŞ başta olmak üzere terör örgütlerinin oluşturduğu tehdidi bertaraf ederek hudut güvenliğini artırmak ve koalisyon güçlerine destek vermek için Suriye'nin kuzeyine yönelik 24 Ağustos 2016'da başlatılan Fırat Kalkanı Harekatı'nda 172'nci güne gelindi.

        Harekat kapsamında, Azez-Cerablus arasında bulunan toplam 229 meskun mahal ve bin 910 kilometrekare alan kontrol altına alındı.

        9 Aralık tarihinde başlayan El Bab harekatında batıdan ve kuzeyden şehrin dış mahallelerine ulaşıldı. Terör örgütü DEAŞ'ın bölgeden temizlenmesine yönelik harekat kapsamında, "tecrit harekatı" sürdürülürken, El Bab'ın doğusunda bulunan Bzaghah ve Kabbasin yerleşim yerleri kontrol altına alındı, batıda Akil Tepesi ve hastane bölgesinde kontrol sağlandı.

        DEAŞ için önemli bir "lojistik destek aktarım merkezi" durumunda olan Bzaghah'ın alınmasıyla teröristlerin ikmal kaynağının önemli bir ayağı kesildi.

        Kara Kuvvetleri Komutanlığı bünyesindeki topçu ve diğer ateş destek vasıtalarıyla atış yapılarak ve Hava Kuvvetleri Komutanlığınca düzenlenen hava taarruzlarıyla son bir haftada terör örgütü DEAŞ mensubu 223, PKK/PYD mensubu 5 terörist olmak üzere toplam 228 terörist etkisiz hale getirildi.

        Operasyonlarda, 4 cephanelik, 11 bombalı araç, 6 komuta merkezi, 351 bina ve 7 tünel imha edildi.

        Terör örgütü PKK/PYD unsurlarının Afrin'den doğuya, Münbiç'ten batıya doğru olabilecek saldırılarını durdurmaya yönelik alınan tedbirlerin uygulanmasına hassasiyetle devam ediliyor.

        Fırat Kalkanı Harekatı'nın başlangıcından bugüne 2 bin 288'i ölü olmak üzere toplam 2 bin 705 DEAŞ mensubu, 322'si ölü olmak üzere toplam 344 PKK/PYD mensubu terörist etkisiz hale getirildi.

        TSK unsurlarınca, toplam bin 972 hedef imha edildi. 3 bin 750 el yapımı patlayıcı ve 66 mayın tesirsiz hale getirildi.

        Türk Silahlı Kuvvetleri, Fırat Kalkanı ve Musul harekatları kapsamında koalisyonun gerektirdiği işbirliği ve koordinasyon esaslarını gözeterek destek faaliyetlerine devam ediyor.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ