Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Güvenlik Tunceli ve Diyarbakır'da PKK'ya operasyon düzenlendi!

        Tunceli'de, teröristlerin kış üslenmesi olarak kullandığı tespit edilen sığınağa düzenlenen operasyonda, 480 kilogram amonyum nitrat ile çeşitli giyim, yiyecek ve yaşam malzemesi ele geçirildiği bildirildi.

        Valilikten yapılan açıklamada, il genelinde terör örgütlerine yönelik operasyonların kararlılıkla sürdürüldüğü, bu kapsamda İl Jandarma Komutanlığınca kent merkezi ve Pülümür ilçesine bağlı Kızılmescit mevkisinde operasyon düzenlendiği belirtildi.

        Operasyonun, terör örgütü mensuplarının kış üslenmesi olarak kullandıkları saptanan sığınağa yönelik düzenlendiği ifade edilen açıklamada, sığınakta 480 kilogram amonyum nitrat, bir tüp, bir akü, 500 kilogram un, 100 kilogram şeker, 100 kilogram çay, çok sayıda tıbbi malzeme, kışlık giyecek ve yaşam malzemesi ele geçirildiği kaydedildi. (AA)

        PKK'NIN KULLANDIĞI 6 MAĞARA VE 3 SIĞINAK BULUNDU

        Diyarbakır'ın Dicle İlçesi'nde 2 gün süren operasyonda, terör örgütü PKK'lıların kullandığı içinde 34 tüp ve yaşam malzemeleri olan 6 doğal mağara ile 3 sığınak bulundu.

        Dicle kırsalında PKK'lı teröristlerin etkisiz hale getirilmesi için 8 Şubat'ta başlayan Bayrak-39 Şehit Jandarma Üstçavuş Seçkil Çil Operasyonu dün tamamlandı. Operasyonda teröristlere ait 6 doğal mağara ve 3 ayrı sığınak içerisinde, 16 büyük tüp, 18 küçük tüp, 400 kilogram un, yaklaşık 550 kilogram muhtelif yiyecek maddesi ve çok sayıda mutfak malzemesi ele geçirildi. Operasyon kapsamında 13 ev ve eklentilerinde de arama yapıldı. Terör örgütü ile işbirliği yaptığı ileri sürülen 1 kişi gözaltına alındı, 1 adet ruhsatsız tek kırma av tüfeği ele geçirildi. Yol kontrol ve araç aramalarında ise 5 araç ve 42 kişinin sorgulaması yapıldı.

        LİCE'DE PKK'NIN FİNANS KAYNAĞINA DARBE: 1TON 211 KİLO ESRAR ELE GEÇİRİLDİ

        Diyarbakır'ın Lice İlçesi kırsalında dere yatağına gizlenmiş, 60 torba halinde toplam 1 ton 211 kilo toz esrar ele geçirildi.

        Terör örgütü PKK'nın finans kaynaklarını kurutmak için operasyonlarını sürdüren jandarma Lice İlçesi'ne bağlı Kabakaya Köyü'nde dere içerisine gizlenmiş 60 torbada toplam 1 ton 211 kilo toz esrar maddesi ele geçirildi. Diyarbakır Valiliği'nce yapılan açıklamada operasyona ilişkin şu bilgi verildi:

        "Diyarbakır İl Jandarma Komutanlığınca; elde edilen istihbari çalışmalar neticesinde Lice ilçesi Kabakaya Köyü dağlık ve ormanlık alanında bölücü terör örgütünün finans kaynağı olan imal edilmiş uyuşturucu maddeleri ele geçirmek maksadıyla, operasyonel faaliyet icra edilmiştir. Lice Tepe Jandarma Karakol Komutanlığı'nca; Lice İlçesi Kabakaya Köyü içerisinde bulunan dere yatağına gizlenmiş vaziyette 60 torba içerisinde toplam 1 ton 211 kilo toz esrar maddesi ele geçirilmiş olup, Cumhuriyet Savcılığı'nın talimatı ile uyuşturucu maddeye el konulmuş olup, olay ile ilgili adli işlemlere başlanılmıştır."

        Mehmet KAYAHAN/DİYARBAKIR / HABER MERKEZİ

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ