Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Anayasa AK Parti yeni sistemi 7 maddede anlatıyor

        AK Parti, Cumhurbaşkanlığı sistemini anlatan video hazırladı. Sosyal medyada yayınlanmaya başlanan, grafikler kullanılan videoda, Cumhurbaşkanlığı sistemi 7 maddede şöyle anlatıldı:

        SİYASİ İSTİKRAR: Seçimden mutlaka tek başına iktidar çıkacak. İki seçim arasında 5 yıl kesintisiz icraat olacak. Hükümet kuramama sorunu olmayacak. Hükümete güvenoyunu millet verecek.

        HIZLI VE ETKİLİ: Hızlı karar alan, hızlı icraat ve reform yapan etkin bir yönetim modeli oluşacak. Vatandaşların ihtiyaçlarını karşılayan gelişmelere ayak uyduran, kurumların hızlı çalışmalarını sağlayan işleyiş olacak. Bürokrasi azalacak, büyüme hızlanacak.

        GÜÇLÜ YASAMA: Vesayet sistemi tamamen tasfiye edilecek. Yasama, Meclis ve hükümet güçlenecek. Devletin gerçek sahibi millet olacak. Yönetimde çift başlılık kalkacak.

        GÜVENLİ VE HUZURLU: Güçlü hükümet, huzurun, özgürlüğün ve güvenliğin teminatı olacak. Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemi, terörle mücadeleye güç katacak. Kurumsal yenilenme sayesinde güvenlik politikaları daha etkin işletilecek.

        MECLİS-TEMSİL: Meclis, asli işlevi olan yasa yapmaya odaklanacak ve hükümeti millet adına denetleyecek. Yasa teklifleri millet tarafından verilecek. Meclis, seçilmiş Cumhurbaşkanı’nı ve kabinesini denetleyecek.

        BİRLİK VE UZLAŞMA: Cumhurbaşkanı yüzde 50’nin üzerinde bir oyla doğrudan halk tarafından seçileceği için siyasette birliktelik artacak, kutuplaşma azalacak.

        GÜÇLÜ TÜRKİYE: Güçlü hükümet sistemi, ülkemizi bölgesinde ve küresel siyasette daha etkili bir konuma yükseltecek. Sorun çözen güçlü ülke olarak bölgede etkinliğimiz artacak.

        - Volkan YANARDAĞ/ANKARA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ