Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Hava Durumu 13 Şubat Hava Durumu! İstanbul'da kar kaç gün etkili olacak? Kar yağışı ne kadar sürecek?
        1

        Yurdumuz Karadeniz üzerinden gelen soğuk ve yağışlı havanın etkisi altında. Önümüzdeki hafta boyunca bu yağışlı havanın yurdun kuzey ve doğu kesimlerinde etkili olması tahmin ediliyor. Sıcaklıklar hafta boyunca mevsim normallerinin altında seyredecek.

        2

        İstanbul'da beklenen hafif şiddetli kar yağışı dün öğle saatlerinde başladı. Kar yağışı aralıklarla etkisini sürdürüyor. Hafif şiddetli kar yağışı İstanbul'da cuma gününe kadar aralıklarla etkili olmaya devam edecek.

        3

        Yüksek kesimlerde daha yoğun görülebilecek yağışlar şehir merkezinde orta şiddetli olacak. Perşembe günü kar yağışının karla karışık yağmura dönmesi, cuma günü de kenti terk etmesi bekleniyor.

        4

        Habertürk Meteoroloji Mühendisi Hüseyin Öztel'in aktardığı bilgilere göre, İstanbul'da sıcaklıklar haftasonuna doğru artacak. Haftasonu sıcaklıkların 9 dereceye, bazı ilçelerde 11 derecelere kadar çıkması bekleniyor.

        5

        Öte yandan Öztel, 25 Şubat'tan sonraki hafta soğukların tekrar gelme ihtimali olduğunu belirtti.

        6

        AKOM'dan alınan bilgilere göre, Türkiye, Sibirya üzerinden gelen soğuk ve yağışlı havanın etkisi altında bulunurken, hafif karla karışık yağmur (sulu kar) ve karın perşembe gününe kadar molalarla yerel olarak devam etmesi bekleniyor.

        7

        Poyraz yönünden aralıklarla esen rüzgar (20-60 km/s) açık deniz seferlerinin aksamasına neden olabilir.

        8

        Bugün Marmara'nın kuzey ve doğusu, Karadeniz, Doğu Anadolu ile Güneydoğu Anadolu'nun kuzey ve doğusu ile Çanakkale'nin doğu kesimleri, Balıkesir'in kuzey çevrelerinin karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların Samsun'un doğusu, Ordu ve Giresun çevrelerinde yoğun kar şeklinde olması bekleniyor.

        9

        Rüzgarın Marmara ve Kıyı Ege'de kuzey yönlerden, Batı Akdeniz'de kuzeydoğu yönlerden kuvvetli(40-60 km/sa) eseceği tahmin ediliyor. Bu sabah ve gece saatlerinde iç ve doğu bölgelerimizde yer yer sis ve pus hadisesi ile birlikte buzlanma ve don olayı görülmesi bekleniyor.

        10

        Salı günü Marmara'nın kuzeyi, Batı ve Orta Karadeniz kıyı kesimleri, Doğu Karadeniz ile Doğu Anadolu ve Güneydoğu Anadolu bölgesinde kar yağışı bekleniyor.

        11

        Salı günü Hakkari, Van, Muş, Bitlis ve Şırnak çevrelerinde yağışların yoğun kar şeklinde olması tahmin ediliyor.

        12

        Bu hafta boyunca mevsim normalleri üzerinde seyreden hava sıcaklıklarının Karadeniz üzerinden gelen soğuk havanın etkisiyle, hissedilir derecede azalarak hafta sonu ve önümüzdeki hafta mevsim normallerinin altında seyredeceği tahmin ediliyor.

        13

        Pazartesi yurtta hava durumu...

        14

        Meteoroloji, Samsun'un doğusu Ordu ve Giresun çevrelerinde etkili olan kuvvetli yağışlara karşı uyardı. Yapılan uyarıda, "Halen Orta ve Doğu Karadeniz'de devam eden kar yağışlarının gece saatlerinden itibaren etkisini artırarak Samsun'un doğusu, Ordu ve Giresun çevrelerinde pazartesi akşam saatlerine kadar yer yer yoğun olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara (ulaşımda aksamalar, buzlanma ve don olayı v.b.) dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir" denildi.

        15

        Salı yurtta hava durumu...

        16

        Çarşamba günü iç ve doğu kesimlerde aralıklarla kar yağışları devam edecek. Yağışların Orta ve Doğu Karadeniz kıyı kesimlerinde yoğun kar yağışı şeklinde görülebilir.

        17

        Çarşamba günü Ankara'da hafif kar yağışı etkili olacak.

        18

        Perşembe yurtta hava durumu...