Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa Taksim'de vicdansız "baba" oğlunu bayıltarak böyle dilendirdi

        Taksim'de ilaçla uyuttuğu iddia edilen oğlunu ellerinde taşıyarak dilendiren vicdansız baba, zabıta ekipleri tarafından yakalandı. Hasta olduğunu söylemesi üzerine oğluyla birlikte muayene için hastaneye götürülen baba, burada da duruma itiraz edip taşkınlık çıkarttı. Aynı yerde bir kadının sırtında çuvalı ve arkasındaki plastik kasalarla ekmek parası için mücadele vermesi de kameralara yansıdı.

        Taksim Meydanı'nda oğlunu ilaçla uyuşturduğu iddia edilen Suriyeli uyruklu Muhammet K., onu ellerinde taşıyarak saatlerce dilendirdi. Beyoğlu Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri tarafından oğlunu dilendirirken yakalanan baba, kendisinin ve çocuğunun hasta olduğunu iddia ederek serbest bırakmalarını istedi. Hasta numarası yapan babanın çocuğunu bu şekilde dilendirmesi üzerine ekipler, "Sen nasıl bir babasın çocuğunu duygu sömürüsüne alet ederek dileniyorsun. Bu çocuğa hap mı verip uyuşturuyorsun karda kışta hareket ettirmeden dilendiriyorsun. Nasıl bir vicdanın var. Çocuğun ateşi var bu çocuğa ne veriyorsun" diyerek babaya tepki gösterdiler. Ardından ekipler, baba ve oğlu sağlık kontrolü için Şişli Hamidiye Etfal Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne götürdü.

        OĞLUNUN KAN VE İDRAR TAHLİLİ İSTENİNCE TAŞKINLIK ÇIKARDI

        Hastaneye muayene için getirilen çocuk doktorlar tarafından kontrol edildi. Çocuğun kan ve idrar tahlilleri yapılabilmesi için 24 saat gözetim altında tutulmasının istemesi üzerine baba Muhammet K., duruma itiraz ederek taşkınlık çıkarttı. Bunun üzerine ekipler baba ve oğlunu Zabıta Müdürlüğü'ne götürdü. Üzerinden çok miktarda para çıktığı öğrenilen babanın, ceza yazılamadığı için serbest bırakıldığı öğrenildi.

        BİR YANDAN DUYGU SÖMÜRÜSÜ DİĞER YANDA EMEK

        Oğlunu hasta numarası yaptırarak dilenen Muhammet K., duygu sömürüsü yaparak dilencilik yaparken, diğer yandan sakat ve hasta haliyle kağıt ve plastik toplayan Hatice S.'nın hayat mücadelesi ise kameralara yansıdı. Sırtında büyük bir çuval ile arkasından sürüklediği plastik kasalarla ekmek parası kazanmak için çalışan kadın, ağır yüküyle ara sokaklarda gözden kayboldu.

        DİĞER YANDA "EN BABA" FEDAKARLIK

        Batman'ın Sason ilçesinde 4 çocuğu olan baba, eğitim gören 2 çocuğunu okula yetişebilmeleri için Sason Çayı'ndan tek tek sırtlayarak karşıya geçiriyor. Baba, hava sıcaklığının eksi 10 derecenin üzerine çıktığı kış aylarında dondurucu soğuğa rağmen büyük fedakarlık gösteriyor.

        Sason ilçesi Tekevler Mahallesi'nde ikamet eden ve hayvancılıkla uğraşan 4 çocuk babası Ergül Yar (38) eğitim ve öğretim gören iki çocuğunu okula yetiştirebilmek için hergün büyük zorluklara katlanıyor. Baba Yar, Sason Çayı üzerinde bulunan köprünün kendilerine yaklaşık 3 kilometre uzaklıkta bulunması nedeniyle, çocukları 1'inci sınıf öğrencisi 6 yaşındaki Cuma ile 3'üncü sınıf öğrencisi 8 yaşındaki Ali'yi okula yetişebilmeleri için sırtlayarak, çayın üzerinden karşıya geçiriyor. Baba Yar, okul bitiminde de bu kez çocuklarını eve ulaşması için aynı zahmete katlanıyor. Karşıdan karşıya geçirdiği çocuklarının ıslanmaması için büyük uğraşlar veren Yar, hava sıcaklığının eksi 10 derecenin üzerine çıktığı kış aylarında dondurucu soğuğa rağmen büyük fedakarlık gösteriyor.

        "YETER Kİ ÇOCUKLARIM OKUSUN"

        Özellikle kış şartlarında bazen sıkıntı yaşamalarına rağmen çocuklarının eğitimi için her zorluğa gönülden katlandığını belirten Yar, "Sabah çocuklarımla kalkıp beraber kahvaltı yapıyoruz. Elbiselerimizi giydikten sonra yola koyuluyoruz. Çay kenarına geliyoruz. Tulumumu giyerek çocuklarımı sırtıma alıp sudan geçiriyorum. Çocuklarımın okumasını istiyorum. Bir çocuğum daha vara ana sınıfına gidiyor. Onu getiremiyorum çünkü 3 ay önce ameliyat oldum" dedi.

        "ASMA KÖPRÜ YAPSINLAR"

        3. sınıf öğrencisi Ali Yar ise, "Her sabah kahvaltımızı yaptıktan sonra babamla beraber evden çıkıyoruz. Çay kenarına geliyoruz ve babam bizi sırtına alıp karşıya geçiriyor. Buraya yakın bir yere asma köprü yapılmasını istiyoruz" diye konuştu.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ