Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Politika CHP'li Özgür Özel: Hayırcılara terörist, darbeci diyerek negatif propaganda yapmak büyük suç

        CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Başbakan Binali Yıldırım'ın referanduma ilişkin açıklamalarına tepki gösterdi.

        Özel, "Taraflardan biri pozitif bir kampanya yürütüyor. Diğeri bütün terör örgütlerini sayıp 'bunlar hayır dedikleri için evet diyoruz' diyor. Kendi paketlerini anlatmak yerine negatif propagandayı seçtiler, büyük yanlış yapıyorlar. Bu yaptıkları hukuk devletlerinde büyük suç, PKK'nın, FETÖ'nün DHKP/C'nin ismini anıp bu örgütleri referanduma etki edecek örgütler gibi göstermek aslında doğrudan terörü övme ve terör örgütü propagandasıdır" dedi.

        Hükümetin terör örgütlerini güçlüymüş gibi gösterdiğini savunan Özel "Onları güçlü göstererek bu örgütlerde yaşanabilecek olası çözülmeleri engelliyor. Hükümet, bu söylemiyle Türkiye'yi terör örgütleriyle baş edemeyen bir ülke, terör örgütlerini de siyasetin baş aktörü olarak gösteriyorlar" diye konuştu.

        EVREN'İN GERİSİNDELER

        Özel, Erdoğan'ın "Bu sistem, bileklerimizde prangaydı" sözlerine ilişkin olarak da şu yorumu yaptı:

        "Önerilen değişiklik, hukuk denetiminden kurtulmuş, tüm kuvvetleri kendisine bağlayan, demokrasiyi yüzlerce yıl geriye götüren bir değişiklik. Bugün gelinen noktada, mevcut anayasanın bile gerisine, Evren'in bile gerisine düşüyorlar, bunu savunamıyorlar. Vatandaşın bir tek güvencesi var, hukuk. Cumhurbaşkanı ağzından baklayı çıkardı."

        Ahmet ÜNSAL/MANİSA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ