Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Görme engelli vatandaşın rögara düşmesiyle ilgili İSKİ'den açıklama

        İstanbul Su ve Kanalizasyon İdaresi (İSKİ), görme engelli Serkan Boz'un Ataşehir'de kullanılmayan bir marketin açık otoparkında kapağı çalınan parsel bacasına düşerek yaralandığını, söz konusu nokta için İSKİ'ye intikal etmiş herhangi bir ihbar bulunmadığını bildirdi.

        İSKİ'den yapılan açıklamaya göre, İstanbul genelinde yer alan elektrik, su, kanalizasyon, telefon, internet gibi altyapı şebekesinde gerekli kontrol ve müdahale çalışmalarının yapılabilmesi için cadde ve sokaklarda baca kapaklarının yer aldığı aktarıldı.

        Son aylarda İSKİ'ye ait kanal kontrol baca kapaklarının da İstanbul'un birçok bölgesinde çalındığına dair ihbarlar geldiğine işaret edilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

        "Kurumumuza gelen ihbarlar ve yapılan denetimler neticesinde çalındığı tespit edilen kapakların yerine, derhal yenileri monte edilmektedir. 11 Şubat 2017 tarihinde gece saat 23.00 sularında Ataşehir İlçesi İçerenköy Mahallesi Kiptaş Sokak üzerinde kullanılmayan bir marketin açık otoparkında, özel mülk içerisinde yer alan parsel baca kapağının çalınması sebebiyle Serkan Boz isimli görme engelli vatandaşımız, bu parsel bacasına düşerek yaralanmıştır. Söz konusu nokta için kurumumuza intikal etmiş herhangi bir ihbar bulunmamaktadır. Yalnızca son 45 gün içerisinde, söz konusu bölgede 152 adet baca kapağının çalındığı kurumumuza intikal etmiştir. Yapılan denetimlerde bunlardan 70 adedinin kurumumuza ait olduğu, 82 adedinin ise diğer kurumlara ait olduğu belirlenmiştir. Kurumumuza ait olduğu belirlenen söz konusu kapakların yerine derhal yenileri monte edilmiştir."

        Serkan Boz'a acil şifalar dilenen açıklamada, İstanbul genelinde kanal kontrol baca kapaklarının çalınmasını engelleyebilmek için, hurda değeri olmayan baca kapaklarının kullanımının yaygınlaştırıldığı bilgisi verildi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ