Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem DİSK'in 50. kuruluş yıl dönümü kutlandı

        Türkiye Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK) kuruluşunun 50. yıl dönümünü çeşitli etkinliklerle kutladı.

        Şişli Cemal Candaş Kent Kültür Merkezi'ndeki kokteylle başlayan etkinlikte, "DİSK'in dünden bugüne tarihi" adlı sinevizyon gösterimi yapıldı. Gecede, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş ve Figen Yüksekdağ'ın gönderdiği mesajlar okundu.

        DİSK Genel Başkanı Kani Beko, DİSK'in Türkiye'nin en önemli kurumlarından biri ve öyküsünün sofralardaki zeytin ve ekmeğin öyküsü olduğunu belirtti.

        DİSK'in kuruluş ilkelerini okuyan Beko,"Bu ilkeler sayesinde yarım asırdır bu çınarın altındayız." dedi.

        DİSK'te herhangi bir ayrımcılığın bulunmadığını, her işçinin iş kolu doğrultusunda konfederasyona bağlı sendikalara üye olabileceğini söyleyen Beko, başkanı olduğu konfederasyonda kararları işçilerin verdiğini aktardı.

        Beko'nun konuşması sırasında katılımcılar zaman zaman slogan attı.

        Uluslararası Sendikalar Konfederasyonu (ITUC) Genel Sekreter Vekili Jaap Wienen de DİSK'in 50 yıllık mücadelesi boyunca Türkiye demokrasisine tehdit oluşturmadığını söyleyerek, işçilerin hizmetinde bir örgüt olarak işçilerin sosyal, ekonomik ve demokratik haklarının gelişmesi için mücadele ettiğini söyledi.

        CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, CHP Milletvekili Gamze Akkuş İlgezdi, HDP Milletvekilleri Garo Paylan, Sırrı Süreyya Önder ile bazı ilçe belediye başkanları, siyasi parti ve STK temsilcilerinin katıldığı etkinlikte, Bandista Müzik Grubu'nun yanı sıra Genco Erkal, Timur Selçuk, Zülfü Livaneli, Erdal Güney, Kardeş Türküler ve DİSK Korosu sahne aldı.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ