Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Hava Durumu Hava durumu 14.02.2017
        1

        Yurt genelinde soğuk ve yağışlı etkili olmaya devam ediyor. İstanbul'da yağış haftasonuna doğru etkisini azaltacak, sıcaklıklar artmaya başlayacak.

        2

        İstanbul'da perşembe günü sabahına kadar soğuk hava, rüzgar, buzlanma, sulu kar ve hafif kar yağışının devam etmesi bekleniyor.

        3

        Bugün, yarın ve perşembe günü yurdun kuzey kesimlerinde, batısında, iç kesimleri ve güneyinde kuzeyli rüzgarın yer yer kuvvetli esmesi bekleniyor.

        4

        Marmara'nın doğusu, Karadeniz (Bayburt hariç), Doğu Anadolu'nun güneydoğusu, Güneydoğu Anadolu'nun doğusu ile Erzurum, Ağrı, Iğdır, Bingöl, Şanlıurfa, Gaziantep, Kilis çevreleri ile Çanakkale'nin batı kesimleri ve Balıkesir'in kuzey kesimlerinin kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

        5

        Rüzgarın Marmara, Batı Karadeniz ve Kıyı Ege'de kuzey yönlerden kuvvetlice(30-50 km/sa) eseceği tahmin ediliyor.

        6

        Çarşamba günü Batı Karadeniz'de, yurdun güneydoğusundaki Şırnak, Hakkari, Van ve Bitlis çevrelerinde yoğun kar yağışı bekleniyor.

        7

        Kuzey ve iç kesimlerde beklenen yağışlar ise hafif kar yağışı şeklinde olacak. Bugün, yarın ve perşembe günü sıcaklıklar mevsim normallerinin altında seyredecek.

        8

        Çarşamba yurtta hava durumu...

        9

        Perşembe günü güneydoğuda etkili olan yağışlar şiddetini hafifletiyor. Kuzey ve iç kesimlerde de yağışlar etkili olmaya devam edecek. Yağışlar Doğu Karadeniz'in kıyı kesimlerinde yoğun kar yağışı şeklinde olacak.

        10

        Habertürk Meteoroloji Mühendisi Hüseyin Öztel'in aktardığı bilgilere göre, Ankara'da yarın kar yağışı bekleniyor. Sivas, Kayseri, Konya, Elazığ çevrelerinde yarından sonra yeni kar yağışlar etkili olacak. Doğu'da da kar yağışı bekleniyor.

        11

        Uzun vadeli tahminlere göre ise şubat ayının son haftasında İstanbul'da yeni bir yağışlı sistemin etkili olması tahmin ediliyor.

        12

        Güneydoğu kesimlerde ve Batı Karadeniz'de yoğun kar yağışlarına karşı uyarıda bulundu. Açıklamada, "Çarşamba günü Düzce , Karabük , Kastamonu'nun kuzeyi ile Zonguldak, Bartın ve Sinop'un iç ve yüksek kesimlerinde kuvvetli ve yer yer yoğun kar yağışı (20 cm üzeri) beklendiğinden meydana gelebilecek ulaşımda aksamalar, buzlanma ve don gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır" denildi.

        13

        Güneydoğu kesimlerde görülen kar yağışlarının, bu gece saatlerinden sonra etkisini artırması bekleniyor. Meteoroloji'den yapılan uyarı şöyle: Yarın (Çarşamba) akşam saatlerine kadar Hakkari, Şırnak, Bitlis, Van'ın güneyi ile Siirt'in doğusunda kuvvetli ve yer yer yoğun (20 cm üzeri) olacağı tahmin ediliyor. Yer yer kuvvetli rüzgarla birlikte etkili olması beklenen kar yağışlarının oluşturabileceği ulaşımda aksamalar, buzlanma ve don, tipi gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

        14

        AA'nın haberine göre, Giresun'da kar yağışı nedeniyle üç ilçede okullar tatil etildi. Alınan bilgiye göre, Doğankent, Tirebolu ile Güce ilçelerindeki tüm okullarda eğitime, kar yağışı nedeniyle bugün ara verildi. İl merkezinde de Yağmurca ve Okçu köylerinde eğitime ara verilirken Dereli, Yağlıdere ve Espiye ilçelerinde ise taşımalı eğitim yapan öğrenciler için okul tatil edildi.

        15

        Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde kar yağışı nedeniyle taşmalı köy okulları öğleden sonra tatil edildi. Yüksekova ilçesinde etkili olmaya başlayan kar yağışı hayatı olumsuz yönde etkiledi. Yoğun kar yağışı nedeniyle taşmalı köy okulları öğleden sonra için tatil edildi.

        16

        Şırnak'ta kar yağışı sonucu il merkezi ve bağlı köylerde okullarda eğitime bir gün ara verildi.Alınan bilgiye göre, kentte etkili olan yoğun kar yağışı nedeniyle bugün, il merkezi ile merkeze bağlı köylerdeki ilk ve orta dereceli okullar tatil edildi. Ayrıca, kamu kurum ve kuruluşlarında görev yapan engelli ve hamile personel de idari izinli sayılacak.

        17

        İHA'nın haberine göre, Ordu'da yoğun kar yağışı nedeniyle 7 ilçede eğitime bir gün ara verilirken, 3 ilçede ise bazı okullar kısmi tatil edildi. Ordu Valiliğinden yapılan açıklamaya göre yoğun kar yağışı sonucu Çamaş, Çatalpınar, Çaybaşı, Gölköy, Gürgentepe, Kabadüz, Korgan ilçelerinde okullar bir gün süreyle tatil edildi. Ayrıca Altınordu ilçesinin Saraycık İlkokulu-Ortaokulu, Gerce İlkokulu, Cumhuriyet Ortaokulu, Gökömer İlkokulu-Ortaokullarında, İkizce ilçesinde Devecik, Kaynartaş, Şenbolluk ve Yoğunoluk Mahalleleri ile bu okullardan liselere, özel eğitim sınıflarına, özel rehabilitasyon merkezine taşımalı eğitim kapsamında giden öğrencilere ve Perşembe ilçesinde taşımalı eğitim gören öğrencilere okullar bir gün süreyle tatil edildi.

        18

        Van'ın Çatak ilçesinde olumsuz hava koşulları nedeniyle eğitime bir gün ara verildi. İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Salih Taş, etkisini sürdüren kar nedeniyle ilçe merkezi ve bağlı mahallelerdeki okullarda eğitime bir gün ara verildiğini belirtti.