Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Yargı Reina saldırısıyla ilgili adliyeye sevk edilen 5 kişi tutuklandı

        Ortaköy’deki Reina gece kulübü terör saldırısı soruşturması kapsamında gözaltına alınan, Reina terör saldırısının planlayıcılarından olduğu, DEAŞ terör örgütünde güvenli (Madafalar) evlerinden sorumlu emir düzeyinde faaliyet gösterdiği iddia edilen şüpheli Eyüp Korkusuz’un da aralarında bulunduğu 5 şüpheli, DEAŞ terör örgütü üyesi olmak ve Anayasal düzeni değiştirmeye teşebbüs suçundan tutuklandı.

        Tutuklamaya sevk edilen Reina terör saldırısının talimatını veren Ebu Cihad kod isimli DEAŞ terör örgütünde üst düzey sorumlu şahıs ile doğrudan bağlantılı, Fransız vatandaşı Tene Traore’nın ise Abdulkadir Masharipov’un nikahlı eşi olduğu belirtildi.

        TUTUKLANMASI TALEP EDİLEN 3’Ü KADIN 5 ŞÜPHELİ

        Reine terör saldırısında tutuklanması talebiyle nöbetçi Sulh Ceza Hakimliğine sevk edilen şüpheliler: Ali Jameel Mohammed Mohammed, Eyyüp Korkusuz, Fransız vatandaşı Tene Traore , Somali vatandaşı Aysha Mohammed, Mısır vatandaşı Dine Alaa Eid Sayed Ahmed.

        REİNA SALDIRGANININ FRANSIZ VATANDAŞI NİKAHLI EŞİNE TUTUKLAMA TALEBİ

        DEAŞ örgütü üyesi olmak ve anayasal düzeni değiştirmeye teşebbüs etmek suçundan tutuklanması talebiyle nöbetçi Sulh Ceza Hakimliğine sevk edilen Tene Traore’nin, Reina saldırganı Abdulkadir Masharipov’un Fransız vatandaşı dini nikahlı eşi olduğu belirtildi.

        İŞTE O ŞÜPHELİLER VE HAKLARINDAKİ SUÇLAMALAR

        TENE TRAORE

        Fransız vatadaşı ve DEAŞ terör örgütü üyesi olduğu iddia edilen Tene Traore’nın Suriye’ye gitmek üzere geldiği İstanbul Esenyurt’taki örgüt evinde, Ali Jameel Mohammed Mohammed, Aysha Mohammed, Dina Alaa Eid Sayed Ahmed ve Reina saldırganı Abdulkadir Masharipov ile birlikte yakalandığı belirtildi.

        Tene’nin cep telefonunda yapılan teknik incelemede, Abdulkadir Masharipov ile Fransızca ve Rusça’dan, Rusça’dan Fransızca’ya çeviri yapan çeviri programını kullanarak konuşup anlaştığı tespit edildi. Yine aynı telefondan elde edilen ses dosyaların tercüme edildiği, örgütsel içerikli görüşmeler olduğu tespit edildiği belirtildi.

        ALI JAMMEL MOHAMMED MOHAMMED

        İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığının tutuklamaya sevk yazısında, Ali Jameel Mohammed Mohammed’in, Ebu Yusuf kod ismini kullandığı, Reina terör saldırısının talimatını veren Ebu Cihad kod isimli DEAŞ terör örgütünde üst düzey sorumlu şahıs ile doğrudan bağlantılı olduğu belirtildi.

        Reina saldırganı Abdulkadir Masharipov’un, 3 Ocak 2017 tarihinde gece yarısı E-5’te polis takibini atlattıktan sonra Sefaköy’e gittiği, Ebu Cihad Kod isimli şahsın talimatı doğrultusunda, şüpheli Ali Jameel Mohammed Mohammed ile buluştuğu, Eyyüp Korkusuz ve Abdurraif Sert’in sorumlu olduğu Esenyurt’taki örgüt evine götürdüğü ve yakalandığı tarihi kadar saklanmasını sağladığı iddia ediliyor.

        EYYÜP KORKUSUZ

        DEAŞ örgüt üyesi Eyyüp Korkusuz’un, Reina terör saldırısının planlayacılarından olduğu, DEAŞ terör örgütünün güvenli (Madafalar) evlerinden sorumlu emir düzeyinde faaliyet gösterdiği, Telegram programında Eyyüp Katade kod adını kullandığı belirtildi.8 Şubat’ta tutuklanan yardımcısı Abdurraif Sert de ifadesinde Eyyüp Korkusuz’u, “Eyyüp Katade” ismiyle tanıdığını söylediği belirtildi.

        AYSHA MOHAMMED

        Somali vatandaşı olan şüpheli Aysha Mohammed’in, DEAŞ terör örgütü üyesi olduğu, Suriye’deki çatışma bölgelerine gitmek üzere İstanbul’a geldiği, Reina saldırganı Abdulkadir Masharipov ile Esenyurt’taki örgütü evinde yakalandığı belirtildi.

        DINA ALAA EID SAYED AHMET

        Mısır vatandaşı olan şüpheli Dina Alaa Eid Sayed Ahmed’in, DEAŞ terör örgütü üyesi olduğu, Suriye’deki çatışma bölgelerine gitmek üzere İstanbul’a geldiği, Reina saldırganı Abdulkadir Masharipov ile Esenyurt’taki örgüt evinde birlikte yakalandığı belirtildi.

        Veli SARIBOĞA / İSTANBUL

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ