Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Politika AK Partili Ozan Erdem istifa etti

        AK Parti Manisa İl Başkan Yardımcısı Ozan Erdem’in, Soma’da katıldığı bir toplantıda “Referandum oylamasında başarısız olursak iç savaşa hazırlanın” sözleri, parti teşkilatında tepki topladı. Soma Cumhuriyet Başsavcılığının da soruşturma başlattığı Erdem istifa etti.

        Erdem’in “iç savaş” sözleri, CHP Manisa Milletvekili Tur Yıldız Biçer tarafından TBMM’ye taşındı. Biçer, “AKP İl Başkan Yardımcısı halkı tehdit ederek baskı kurmaya çalışarak eylem yapma çabasında” diye konuştu.

        AK Parti Teşkilat Başkanı Mustafa Ataş, “Olayı öğrenir öğrenmez, Manisa İl Başkanı’mızı aradım ve bu il başkan yardımcısının istifasını almasını istedim” dedi. Ataş, şöyle konuştu:

        "Bizim felsefemizle asla bağdaşmayan böyle bir görüşü ifade eden bir kişinin partimizin yetkili organlarında yeri olamaz. İl başkanımızdan bu kişiden hemen konuyla ilgili kamuoyuna bir açıklama yapmasını istedim. Çünkü bu maksadını ve haddini aşan, bizim asla tasvip edemeyeceğimiz bir görüştür. Anlaşılıyor ki bu arkadaşımız hislerine kapılmış, böyle bir açıklama yapmış. Bunu asla kabul etmemiz mümkün değil."

        Mustafa Ataş, Twitter hesabından da “Politikalarımızla bağdaşmayan açıklamada bulunan Manisa İl Yönetim Kurulu Üyesi Ozan Erdem’in istifası istenmiştir” ifadesini paylaştı.

        • Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmuş, "Bu kampanya süresince 'evet' diyenler de 'hayır' diyenler de olacak. PKK'nın üst düzey yöneticilerinin 'hayır' çıkması için görüşlerini açıkladığını görüyoruz. FETÖ'nün içinde 'hayır' çıkması için gayret gösterenler olduğunu biliyoruz. Bütün 'hayır' diyenler terörist algısı çıkarmak başka bir şey. Türkiye'de milletin düşmanı olan unsurların sistematik olarak 'hayır'a destek verdikleridir. Terör unsurlarının 'hayır'a destek vermeleri, 'Hayır diyenler teröristtir' anlamına gelmiyor" demişti.

        SORUŞTURMA BAŞLATILDI

        Soma Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından, Erdem hakkında soruşturma başlatıldı. Yapılan açıklamada, "15 Şubat 2017 tarihinde bazı basın yayın organlarında, Adalet ve Kalkınma Partisi Soma İlçe Gençlik Kolları tarafından Soma Belediye Düğün Salonunda 13 Şubat 2017 tarihinde düzenlenen konferansta konuşan Adalet ve Kalkınma Partisi Manisa İl Başkan Yardımcısı Ozan Erdem'in 'Bu referandum oylamasında yüzde 50'yi geçemezsek iç savaşa hazır olun' şeklinde sözler sarf ettiği yönünde haberler yapılması üzerine, olayın mahiyetini araştırmak ve ilgilinin konuşma içeriğinde suç teşkil eden ifadeler bulunup bulunmadığını tespit etmek için Soma Cumhuriyet Başsavcılığımızca söz konusu olay ile ilgili soruşturma başlatılmıştır. Kamuoyuna saygıyla duyurulur" denildi.

        CHP'DEN ELEŞTİRİ

        CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, AK Parti Manisa İl Başkan Yardımcısı Ozan Erdem'in referandum sürecine ilişkin yaptığı açıklamalara tepki göstererek, "Bu bir kişinin tek başına sosyal medyada yaptığı bir paylaşım ya da kendi görüşünü ifade etmesinden daha öte bir şeydir. Tavır kişisel değil kurumsaldır." dedi.

        İSTİFA ETTİ

        Erdem'in tepkilerin ardından bugün istifa ettiği bildirildi.

        ATAŞ: SAVCILAR GÖREVİNİ YAPACAK

        Soma Cumhuriyet Başsavcılığı'nın konuya ilişkin başlattığı soruşturmaya ilişkin AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Teşkilat Başkanı Mustafa Ataş, "Savcılarımız kendi görevlerini yapacaklar. Konuşmanın içeriğini inceleyecekler. Hukukun vereceği karara da saygılıyız." ifadesini kullandı.

        Konuşmayı kendisinin de dinlediğini vurgulayan Ataş, "Konuşmanın önüne ve arkasına baktığımız zaman bu kadar abartılı bir yapı içerisinde olunmaması gerektiğini düşünüyorum. O cümleyi asla kabul etmiyorum. Bizim bu konuşmamız da bir taraflara çekilmeye çalışılmasın. Maksadını aşan, aslında söylemek istediklerini tam olarak anlatan bir cümle değil. Ama o cümle inanıyorum ki istemeden ağzından çıkmış bir cümle." değerlendirmesinde bulundu.

        İç savaş çıkma ihtimalinin zaman zaman dillendirildiğini hatırlatan Ataş, Gezi Parkı olayları, 15 Temmuz darbe girişimi ve DEAŞ, FETÖ ve PKK terör örgütlerinin topyekun bir savaş başlattığına işaret etti.

        Bunun mücadelesini Türkiye'nin aylardır vermeye çalıştığını anlatan Ataş, şunları söyledi:

        "Arkadaşımız da anlatmak istediklerini bu yorumları yaparak, onu temize çıkarma anlamında söylemiyorum. Biz zaten gereken şeyi yapmışız asla tasvip etmediğimizi tweet atarak da bunu ilan ettim. Çünkü parti politikalarımızla örtüşen bir şey değil. Ama bu cümleden dolayıda bütün diğer söylediklerini de bir kenara bırakarak onu mahkum etmeyi doğru bulmuyorum."

        "MİLLET BUGÜNE KADAR HEP DOĞRU KARARLAR VERMİŞTİR"

        Demokrasiye inanan bir parti olarak milletin kararını, bütün kararların üzerinde gören bir anlayışla siyaset yaptıklarını vurgulayan Ataş, "Evet de çıksa hayır da çıksa millet bugüne kadar hep doğru kararları vermiştir." diye konuştu.

        Ataş, konuşmasına şöyle devam etti:

        "Parti olarak, yönetim olarak, Ozan Erdem kardeşimizin böyle bir talihsiz cümle söylemesini asla kabul etmiyoruz. Bunun da gereğini yapmak suretiyle görevinden istifasını istedik. Bundan sonraki süreçte de biz her zaman ülkemizin çıkarına geleceğine yönelik her zaman olumlu işler yaptık, icraatlar yaptık. Asla milletimizi mahçup eden icraat içinde olmadık. Milletimize karşı yalan söylemedik. Savaş, darbe çığırtkanlığı yapmadık. Tabii ki AK Parti çok büyük bir camiası olan, 10 milyon 20 bin üyesi, 1 milyon 600 bin aktif çalışanı olan bir yapıdan bahsediyoruz. Dünyanın en büyük sivil toplum örgütlerinden birisiyiz. İster istemez bu tür konuşmalarda da arzu edilmeyen cümleler sarf edilebiliyor. Biz asla bu tür ifadeleri kabul etmiyoruz."

        "MAKSADINI VE HADDİNİ AŞAN BİR KONUŞMA"

        Erdem'in kullandığı cümlenin normal zamanda bile söylenecek bir cümle olmadığını yineleyen Ataş, bunun AK Parti'nin asla tasvip etmediği bir söylem tarzı olduğunu vurguladı.

        AK Parti'nin üçüncü kez halkoylamasına müracaat ettiğini hatırlatan Ataş, "Halk doğru karar verir. Vereceği karar da ne olursa olsun biz ona saygı duyarız, baş taşı yaparız. 367'nin üzerinde de çıkmış olsaydı biz her halükarda millete gidecektik. Biz böyle bir anlayış içinde hareket ederken, parti il yönetimindeki bir arkadaşımızın böyle bir talihsiz konuşması maksadını ve haddini aşan bir konuşma olduğunu düşünüyorum." değerlendirmesinde bulundu.

        Ataş, Ozan Erdem ile henüz görüşmediğini ancak kendisinin de bu konuşmadan dolayı üzüldüğünü ve arzu etmediği bir cümle kurduğunu belirterek, bunun kabul edilebilir olmadığını bildirdi.

        "Türkiye, Fırat Kalkanı Operasyonu çerçevesinde sınır ötesinde neden terör örgütleriyle bir mücadele veriyor, iç savaş olmasın düşüncesiyle veriyor." diyen Ataş, 15 Temmuz darbesi gerçekleşmiş olsaydı, Türkiye'nin terör örgütleri tarafından işgal edileceğini kaydetti.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ