Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Eğitim ATA AÖF sınav sonuçları açıklandı! ATA AÖF sınav sonuçları nasıl öğrenilir?

        ATA AÖF sınav sonuçları bir süredir öğrenciler tarafından bekleniyordu. Erzurum Atatürk Üniversitesi AÖF sonuçları internet üzerinden erişime açıldı. Peki ATA AÖF sınav sonuçları nasıl öğrenilir?

        ATA AÖF SINAV SONUÇLARI NASIL ÖĞRENİLİR?

        Binlerce öğrencinin bekleyişte olduğu ATA AÖF sınav sonuçları adaylara duyuruldu. 28 - 29 Ocak 2017 tarihlerinde yapılan sınavlara giren öğrenciler, bir süreden beri sınav sonuçlarını bekliyordu.

        ATA AÖF SINAV SONUÇLARINI ÖĞRENMEK İÇİN TIKLAYIN

        BAHAR DÖNEMİ DERS KAYITLARI NE ZAMAN YAPILACAK?

        Güz döneminin sona ermesi ve yeni dönemin başlaması ile birlikte bahar dönemi ders kayıtları 20-26 Şubat tarihleri arasında yapılacaktır. Mazeretli ders kayıtları ve onaylama işlemleri ise 27-28 Şubat 2017 tarihlerinde yapılacaktır. 2016-2017 bahar dönemi akademik takvime göre 27 Şubat 2017 ile 2 Haziran 2017 tarihleri arasındadır. Bahar döneminde ara sınavların tarihleri 29-30 Nisan, final sınav tarihleri için ise 3-4 Haziran tarihleri belirlenmiştir. Bütünleme sınavları da 8 Temmuz ve 9 Temmuz 2017 tarihlerinde olacaktır.

        ÜNİVERSİTEDEN ADAYLARA AÇIKLAMA

        Erzurum Atatürk Üniversitesi tarafından öğrencilere yapılan açıklamada "Sizlerden gelen yoğun talep üzerine, ders geçme baraj notu olarak kullanılan Alt Limit (AL) değerinin 35'den 30'a düşürülmesi teklifimiz Üniversitemiz Senatosu tarafından kabul edilmiştir. Yarıyıl sonu sınav değerlendirmesi AL = 30'a göre yapılmış ve ilan edilmiştir. Sınav sonuçlarınıza Öğrenci Bilgi Sistemi'nden ulaşabilirsiniz.

        Siz değerli öğrencilerimizin lehine olan bu düzenlemenin zaman alması nedeniyle sınav sonuçlarının açıklanması birkaç gün gecikmiştir. Bu konuda göstermiş olduğunuz anlayış için teşekkür eder, bütünleme sınavında başarı oranının daha da yükseleceğine olan inancımızı ifade ederek, başarılar dileriz." ifadeleri kullanıldı.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ