Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Doğu Karadeniz (Rize,Artvin)kara teslim oldu! Meteoroloji'den uyarı geldi

        Rize’de etkisini sürdüren yoğun kar yağışı nedeniyle Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi (RTEÜ) Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne çıkan dik yolda kardan dolayı ulaşımda aksamalar yaşandı.

        İslampaşa Mahallesi’ndeki RTEÜ Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne çıkan yol kar ve buzlanma nedeniyle ulaşıma kapandı. Rize Belediye ekiplerinin aralıksız temizleme çalışması yaptığı dik yolda oluşan buzlanma dolayısıyla araçlar hastaneye ulaşamadı. Yaya olarak hastaneye ulaşmaya çalışan hastalar ve yakınları yolun açık tutulmamasına tepki gösterdi.

        348 KÖY YOLU KAPANDI, OKULLAR TATİL

        Rize’de dün geceden itibaren etkisini artıran yoğun kar yağışı nedeniyle il genelinde 348 köy yolu ulaşıma kapandı. İl Özel İdaresi ekipleri kardan kapanan köy yollarını ulaşıma açmak için çalışma yürütüyor. Rize'de okullar da valilik kararıyla bir gün tatil edildi.

        ARTVİN'DE KARLA MÜCADELE ÇALIŞMALARI DEVAM EDİYOR

        Artvin'de 2 gündür aralıksız yağan kar nedeniyle Artvin'de ana caddelerde ve mahalle aralarında kar hayatı olumsuz etkiledi.

        Kar yağışının ara vermesinin ardından belediye karla mücadele ekipleri çalışmalara başladı. Caddelerin trafiğe açılmasının ardından belediyenin karla mücadele ekipleri yaya kaldırımlarında da tuzlama ve kar temizleme çalışmaları gerçekleştirdi. Esnaf ise gerçekleşen çalışmalara kendi dükkanının önünü temizleyerek destek verdi.

        147 KÖYE ULAŞIM SAĞLANAMIYOR

        Etkisini arttıran kar nedeni ile Artvin Merkez ve ilçelerinde toplam 147 köye ulaşım sağlanamıyor. Artvin İl Özel İdaresi ekiplerinin çalışmaları devam ediyor. Artvin merkez, Arhavi, Borçka, Murgul ve Hopa ilçelerinde eğitim ve öğretime 1 gün süreyle ara verilirken. Artvin merkez ve ilçelerdeki kamu kurumlarında görev yapan engelli ve hamile personelinde 17 Şubat 2017 tarihinde 1 gün süre ile idari izinli sayılacağı belirtildi.

        METEOROLOJİ'DEN DOĞU KARADENİZ İÇİN YOĞUN KAR YAĞIŞI UYARISI!

        Yapılan son değerlendirmelere göre, yurdun kuzey ve doğu kesimlerinin parçalı ve çok bulutlu, Doğu Karadeniz ile Samsun, Ordu, Tokat ve Kayseri çevrelerinin kar yağışlı, diğer yerlerin parçalı ve az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor.

        Bu sabah ve gece saatlerinde iç ve doğu kesimlerde yer yer sis ve pus hadisesi ile birlikte buzlanma ve don olayı bekleniyor.

        Meteoroloji Genel Müdürlüğünden alınan tahminlere göre, hava sıcaklığının yurdun batı kesimlerinde 2 ila 4 derece artacağı, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı tahmin ediliyor.

        Rüzgarın ise genellikle kuzey yönlerden hafif, yer yer orta kuvvette, Doğu Anadolu'nun güney ve batısı ile Güneydoğu Anadolu'nun kuzey kesimlerinde kuzey yönlerden kuvvetlice (30-50 km/sa) esmesi bekleniyor.

        Bazı illerde beklenen hava durumuyla günün en yüksek sıcaklıkları ise şöyle:

        Ankara: Parçalı bulutlu 4

        İstanbul: Parçalı ve az bulutlu 6

        İzmir: Az bulutlu 13

        Adana: Parçalı ve az bulutlu 15

        Bursa: Parçalı ve az bulutlu 12

        Antalya: Az bulutlu 16

        Samsun: Çok bulutlu, sabah saatlerinde kar yağışlı 4

        Trabzon: Çok bulutlu, akşam saatlerine kadar kar yağışlı 4

        Erzurum: Parçalı ve çok bulutlu -7

        Diyarbakır: Parçalı bulutlu 5

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ