Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Bakan Bozdağ: Çocukları, kadınları öldürmeyi bir şey zanneden aptallar sürüsü

        Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Şanlıurfa'nın Viranşehir ilçesindeki terör saldırısına ilişkin, "Türkiye bu tür terör eylemlerinin hepsinin üstesinden gelebilecek güçtedir, ülkemizin etkili ve karalı mücadelesi terör bitene kadar devam edecektir." dedi.

        Bozdağ, beraberindeki Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik ile saldırıda yaralananları hastanelerde ziyaret etmesinin ardından, gazetecilere açıklamalarda bulundu.

        Saldırının terörün çirkin ve acımasız yüzünü gözler önüne serdiğini, terör örgütünün 11 yaşındaki masum bir çocuğu gözünü kırpmadan öldürmeyi bir şey sandığını anlatan Bozdağ, "Çocukları öldürmeyi, kadınları öldürmeyi, erkekleri, yaşlıları, sivilleri öldürmeyi, tanıdıklarını, tanımadıklarını öldürmeyi bir şey zanneden bir ahmaklar, aptallar sürüsü. Belli ki akıllar, kalpler rehin ama bütün bunların karşısında elbette milletimizin birlik beraberliği son derece önemli." diye konuştu.

        Terörün esas hedefinin halk arasındaki kardeşlik ruhunu yok etmeyi hedeflediğine dikkati çeken Bozdağ, bombanın sadece adliyeye değil, birliğe, beraberliğe ve kardeşliğe atıldığına değindi.

        Patlama nedeniyle olay yerinde büyük hasar oluştuğunu ifade eden Bozdağ, şöyle devam etti:

        "Hele olay yerini gördüğümüz de esasında sadece adliyeye dönük değil, 14 tane binada çok ciddi hasarlar var. Her taraf yıkılmış vaziyette. Esasında bir katliam planlaması yapılmış. Orada bulunan bütün vatandaşlarımızın hayatına kast edilmiş, canavarca bir duyguyla yapılmış terör eylemiyle karşı karşıyayız. Türkiye bu tür terör eylemlerinin hepsinin üstesinden gelebilecek güçtedir, etkili ve karalı mücadelesi terör bitene kadar devam edecektir. 40 yıldır bu terör sürüyor ama bundan sonraki süreçte de sürmemesi, tamamen sona ermesi, bu toprakların daima huzur ve barış toprakları olması için elimizden geleni yapacağız, yapmaya da devam edeceğiz."

        "TÜRK YARGISI ADALETTEN SAPMAMIŞTIR"

        Bozdağ, adaletin adalet dağıttığı, haksızlığa "haksızlık", haklıya "haklı" dediği için sürekli hedef seçildiğini, suçluları soruşturduğu için de yargının hedef olduğunu kaydeden Bozdağ, şöyle devam etti:

        "Suç işleyenlere ceza ceza verdiği, suçluları soruşturduğu için hem terör örgütlerinin hem diğer organize suç örgütlerinin hem de diğer soruşturulan bazı kişilerin, çevrelerin daima hedefi olmuştur Ama daha bu güne kadar Türk yargısı adaletten sapmamıştır. Milletin kendine emanet ettiği yargı görevine ihanet etmemiştir. Daima adaleti ayakta tutan, hukukun gereklerini yapan bir durumda görevini ifa etmiştir. Bundan sonra da adaleti ayakta tutmaya, hukukun gereklerini devam edecektir. Terör örgütleri eğer adalet görevi yapanları, adaleti ayakta tutmaktan, hukukun gereğini yapmaktan vazgeçireceklerini düşünüyorlarsa, aldanıyorlar. Bizim pek çok şehidimiz oldu, bundan sonra da olabilir ama Türk yargısı adaletin bekçiliği görevini tavizsiz sürdürmeye devam edecektir. Ben bütün hakim ve savcılarımıza da geçmiş olsun diliyorum."

        BAKAN FARUK ÇELİK

        Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik de saldırıyı gerçekleştirenlerin bu tür saldırılarla ülkenin birliğini ve beraberliğini güçlendirdiğini bildirdi.

        Terör örgütlerine inat milletçe bir ve beraber olmaya devam edeceklerini vurgulayan Çelik, terör örgütünün bu defa da huzur şehri olan Şanlıurfa'yı hedef aldığını kaydetti.

        Terör örgütlerinin son çırpınışlarını gerçekleştirdiğini aktaran Çelik, konuşmanı şöyle sürdürdü:

        "Dikkat ederseniz bunlar bir çırpınış, inşallah son çırpınışları olacak. Bunlar ne yaptığını bilmez bir noktada terör eylemini ortaya koydular. Teröristler öteden beri Türkiye'yi huzursuz ediyorlar, bölgemizi rahatsız ediyorlar. Bunun farkındayız ama bu gün Viranşehir'deki tablo hiçbir lisanla izah edilemeyecek bir tablo. Yüzlerce, binlerce Viranşehirlinin yaşadığı bir mahallede siz tonlarca bombayı gelip patlatıyorsunuz, çocuklar, bebekler... Allah sakladı, muhafaza etti diyoruz. Öyle bir saldırı ki bu insan yerinde görünce tespit edebilirsiniz. Tam bir mahallenin, binaların ortasında binlerce masum insana yapılan bir saldırıdır. Bunun için bunları insan olarak vasıflandırmak mümkün değil. Allah milletimizin birliğini beraberliğini daim kılsın temennisinde bulunuyorum."

        Bakanlar, Şanlıurfa'daki temaslarının ardından kentten ayrıldı.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ