Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Anayasa ‘Evet’ cephesi buluşmasında Yenikapı ihtimali

        MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin referandum sürecinde AK Parti ile ortak çalışma yapılabileceği yönündeki açıklaması, ardından Başbakan Binali Yıldırım’ın Bahçeli’yi teyit eden sözleri, “Evet cephesi nerede buluşacak?” sorusunu gündeme getirdi.

        AK Parti’nin 16 Nisan’dan hemen önce planladığı İstanbul mitingi veya 18 Mart’ta temeli atılacak olan Çanakkale Köprüsü için yapılacak törende Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ile Başbakan Yıldırım ve MHP Lideri Bahçeli’nin birlikte “Evet” diyebileceği belirtiliyor.

        İstanbul’da yapılacak “Evet” mitinginin ise 15 Temmuz sonrasında olduğu gibi yine Yenikapı’da yapılması planlanıyor. MHP kanadının kabul etmesi halinde 7 Ağustos’ta olduğu gibi üç liderin de Yenikapı’da halka seslenebileceği ifade ediliyor.

        Bahçeli’ye daha önce gerçekleştirilen Mersin’deki açılış için de davet gittiği ancak MHP kanadının bu teklife sıcak yaklaşmadığı öğrenildi. 9 Şubat’ta Yıldırım-Bahçeli arasında gerçekleşen ve referandum sürecindeki koordinasyon ve stratejinin ele alındığı görüşmenin ardından bu buluşmanın gerçekleşme olasılığının arttığı kaydediliyor.

        Öte yandan AK Parti, 25 Şubat’ta Ankara Spor Salonu’nda yapılacak kampanya tanıtım toplantısı için hazırlıklarını sürdürüyor. 12 bin kişi kapasiteli salonda yapılacak toplantıya 40 bin AK Partilinin katılması planlanıyor.

        25 Şubat için salon dışında da hazırlıklar yapılacak. Salon dışına çadırlar ve dev ekranlar kurularak partililerin toplantıyı takibi sağlanacak. AK Parti’nin seçim sloganları ve seçim müzikleri bu toplantıda tanıtılacak. 2 saat sürmesi beklenen toplantıda Başbakan Yıldırım bir konuşma yapacak. Toplantının koordinasyonunu üstlenen Genel Başkan Yardımcısı Fatih Şahin’in de açılış konuşması yapabileceği belirtiliyor.

        Toplantıya AK Parti iktidarları boyunca görev almış bakanlar ve milletvekilleri de katılacak. Başbakan Yıldırım, akşam saatlerinde bu isimlerle bir araya gelecek. Böylece, aktif siyasetten uzak kalan isimlerin de referandum sürecine dahil edilmesi sağlanacak.

        Volkan YANARDAĞ / GAZETE HABERTÜRK

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ