Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem SON DAKİKA! FETÖ'den tutuklananlar ve gözaltına alınanlar (20 Şubat 2017)

        15 Temmuz Darbe Girişimi'nin başarısızlıkla sonuçlanmasının ardından Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) destekçi ve üyelerinin yakalanması için başlatılan operasyonlar tüm hızıyla devam ediyor. İşte FETÖ ile bağı olduğu ya da örgütün haberleşme programı Bylock kullandığı tespit edilen kişi/kurumlara yönelik operasyonlarda20 Şubat Pazartesi günü raporu.

        Haberler anlık güncellenmektedir...

        ELAZIĞ'DA 13 SAĞLIK ÇALIŞANI TUTUKLANDI

        Elazığ merkezli 5 ilde düzenlenen yapılan FETÖ/PDY operasyonunda 'ByLock' kullandığı ve örgüte yardım yaptıkları iddiasıyla 13 sağlık çalışanı tutuklandı.

        Elazığ Cumhuriyet Başsavcılığı'nın talimatı üzerine Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri,Ankara, İstanbul, Malatya ve Burdur'da FETÖ/PDY soruşturması başlattı. 5 ilde 14 Şubat'ta yapılan operasyonda doktor, eczacı, biyolog, diş teknisyeni, kimyager gibi sağlık çalışanı 18 şüpheli gözaltına almıştı. Emniyetteki 6 günlük gözaltı işlemlerinin ardına 18 kişi adliyeye çıkarıldı. Savcılık tarafından sorgulanan 18 kişi tutuklanmaları istemiyle nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği'ne sevk edildi.

        Mahkemede FETÖ'nün kriptolu haberleşme programı ByLock kullanan ve örgüte yardım yaptığı iddia edilen 13 kişi tutuklandı. 5 kişi ise adli kontrol şartı ile serbest bırakıldı. (Mustafa UC/ ELAZIĞ)

        227 HAKİM VE SAVCI DAHA MESLEKTEN İHRAÇ EDİLDİ

        HSYK 2.Dairesi FETÖ/PDY ile bağlantısı tespit edilen 227 hakim ve savcıyı daha meslekten ihraç etti. Meslekten ihraç edilen hakim ve savcı sayısı toplam 3 bin 886 oldu. (AA)

        SAKARYA VAGON SNAYİ A.Ş.'DE ÇALIŞAN 4 KİŞİ VE 2 EBE GÖZALTINA ALINDI

        Sakarya'da ByLock kullandığı tespit edilen 6 kişi, Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) ekiplerince gözaltına alındı.

        Sakarya Cumhuriyet Başsavcılığı Özel Soruşturma Bürosunca Fethullahçı Terör Örgütü (FETÖ) mensuplarına yönelik yürütülen operasyonlar tüm hızıyla devam ediyor. Operasyonlar kapsamında örgütün gizli haberleşme programı olan ByLock kullandığı tespit edilen Türkiye Vagon Sanayi A.Ş. (TÜVASAŞ)'ta çalışan 4 kişi ve 2 ebe Sakarya İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele ekiplerince ikametlerine yapılan operasyon sonucu gözaltına alındı.

        Şahısların emniyetteki sorgularının devam ettiği öğrenildi. (İHA)

        YUNANİSTAN'A KAÇMAK İSTEYEN 2 FETÖ ŞÜPHELİSİ TOKAT'A GÖNDERİLDİ

        İzmirin Çeşme ilçesinden yasa dışı yollarla Yunanistana kaçmaya çalışırken yakalanan 2 Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) şüphelisinden biri Tokatta yürütülen soruşturma kapsamında bu kente gönderildi.

        Sahil Güvenlik Komutanlığı ekipleri tarafından cumartesi günü Yunanistanın Sakız Adası’na kaçmaya çalıştıkları sırada yakalanan zanlılardan O.D, Çeşme Emniyet Müdürlüğündeki işlemlerinin ardından hakkında yakalama kararının bulunduğu Tokattaki FETÖ/PDY soruşturması kapsamında Tokat Emniyet Müdürlüğü ekiplerine teslim edildi.

        Karsta devam eden FETÖ/PDY soruşturması kapsamında hakkında yakalama kararı bulunan diğer zanlı Ş.Unun ise Çeşmedeki işlemlerinin devam ettiği belirtildi.

        Sahil Güvenlik Komutanlığı ekiplerinin 18 Şubatta Çeşmede müdahale ettiği botta bulunan 11 kişinin haklarında yakalama kararı bulunan O.D ve Ş.U ile aile üyeleri olduğu tespit edilmişti. (AA)

        İSTANBUL TEKNİK ÜNİVERSİTESİ'NDE 22'Sİ AKADEMİSYEN 35 KİŞİ HAKKINDA 15'ER YIL HAPİS İSTEMİYLE DAVA AÇILDI

        Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) İstanbul Teknik Üniversitesindeki akademik yapılanmasına ilişkin aralarında akademisyenlerin de bulunduğu 22'si tutuklu, 3'ü yakalama kararıyla aranan 35 şüpheli hakkında "silahlı terör örgütüne üye olmak" suçundan 15'er yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı. (AA)

        NEVŞEHİR'DE 2 KADIN TUTUKLANDI

        Nevşehir'de, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturması kapsamında 2 kadın tutuklandı.

        Cumhuriyet Başsavcılığından yapılan yazılı açıklamaya göre, FETÖ/PDY soruşturması çerçevesinde, ebe olarak görev yaparken meslekten ihraç edilen Zeliha T. ile öğrenci Rabia Ş. gözaltına alındı.

        Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen zanlılar, Nevşehir Sulh Ceza Mahkemesince tutuklandı. (AA)

        AYDIN'DA 12 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

        Aydın merkezli 4 ilde Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik operasyonda haklarında yakalama kararı bulunan 12 kişi gözaltına alındı.

        Alınan bilgiye göre, İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, Aydın Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen FETÖ/PDY soruşturması kapsamında kent merkezi ile Samsun, Denizli ve Muğla'da önceden belirlenen adreslere operasyon düzenledi.

        Operasyonda haklarında yakalama kararı bulunan 16 şüpheliden aralarında avukat, öğretmen ve iş adamlarının da bulunduğu 12'si gözaltına alındı.

        Şüphelilerin evlerindeki aramalarda örgütsel dokümanlar ele geçirildi.

        Zanlıların, FETÖ'nün şifreli haberleşme programı ByLock'u kullandığının tespit edildiği öğrenildi. (AA)

        KIRŞEHİR'DE 4 ASTSUBAY GÖZALTINA ALINDI

        Kırşehir merkezli 4 ilde Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında 4 astsubay gözaltına alındı.

        Kırşehir Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma çerçevesinde, Kırşehir Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, daha önce Kırşehir'de görev yapan astsubaylara yönelik Ankara, Bursa, Adıyaman ve Kırıkkale'de operasyon düzenlendi.

        Eş zamanlı operasyonda astsubaylar A.M.Ş. Ankara'da, B.M.K. Bursa'da, R.Y. Adıyaman'da, A.C. Kırıkkale'de gözaltına alındı. Şüpheliler, bulundukları illerdeki işlemlerin ardından sorgulanmak üzere Kırşehir'e getirildi.

        Ahi Evran Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesinde sağlık kontrolünden geçirilen zanlıların, örgütün gizli haberleşme programı ByLock'u kullandıkları ve FETÖ'ye destek sağladıkları iddia edildi. (AA)

        KARS MERKEZLİ OPERASYONLARDA 39'U ESKİ POLİS, 44 KİŞİ TUTUKLANDI

        Kars'ta başlatılan FETÖ operasyonu kapsamında 35'i eski polis olmak toplam 44 şüpheli tutuklandı.

        Cumhuriyet Başsavcılığı'nın talimatı ile Kars merkezli 15 ilde eş zamanlı operasyon düzenlendi. Kanun Hükmündeki Kararlanameler (KHK) ile devlet memurluğundan çıkarılan ve ByLock kullandıkları gerekçesiyle 3'ü 4'üncü sınıf emniyet müdürü, 3 emniyet amiri, 10 komiser olmak üzere toplam 41 eski emniyet personelinden 37'si yakalandı. İşlemlerinin tamamlanmasının ardından Kars Cumhuriyet Başsavcılığına sevk edilen 35 şüpheli tutuklandı, 1 şüpheli adli kontrol şartıyla serbest bırakılırken, 1 şüphelinin gözaltı işlemi devam ediyor. Eski emniyet mensuplarından 4'ü ise aranıyor. (DHA)

        MALATYA'DA 18 ESKİ ÖĞRETMEN ADLİYEYE SEVK EDİLDİ

        Malatya'da FETÖ/PDY soruşturması kapsamında gözaltına alınan 18 eski öğretmen adliyeye sevk edildi.

        Malatya'da Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanmasına yönelik Malatya Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında, FETÖ'ye bağlı eğitim kurumlarında çalışan ve 8 Şubat'ta Malatya Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) ekiplerince gözaltına alınan 18 eski öğretmen emniyetteki sorgularının tamamlanmasının ardından bu sabah yoğun güvenlik önlemleri altında adliyeye sevk edildi. (İHA)

        ELAZIĞ'DA 18 KİŞİ ADLİYEYE SEVK EDİLDİ

        Elazığ merkezli 5 ilde düzenlenen FETÖ/PDY operasyonunda gözaltına alınan 18 şüpheli, Emniyet Müdürlüğü'ndeki işlemlerinin tamamlanmasından sonra adliyeye çıkarıldı.

        Cumhuriyet Başsavcılığı'nın yürüttüğü soruşturma kapsamında Elazığ merkezli Ankara, İstanbul, Malatya ve Burdur'da FETÖ/PDY operasyonunda aralarında 'ByLock' kullanıcıları ve örgüte yardım yaptıkları iddiasıyla doktor, uzman doktor, eczacı, biyolog, diş teknisyeni, kimyager gibi sağlık çalışanları grubuna yönelik gerçekleştirilen operasyonda gözaltına alınan 18 kişi adliyeye sevk edildi. (DHA)

        BALIKESİR'DE 20 İŞ ADAMI GÖZALTINA ALINDI

        Balıkesir'in Bandırma ilçesinde, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanmasına (FETÖ/PDY) yönelik operasyonda 20 iş adamı gözaltına alındı.

        Bandırma Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında, kapatılan Bandırma İş Adamları Derneği̇ (BANİAD) Yöneti̇m Kurulunda görev aldığı belirtilen 26 kişi hakkında yakalama kararı çıkarıldı.

        Bandırma Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Grup Amirliği ekipleri, bazı adreslere düzenledikleri eş zamanlı operasyonlarda 20 iş adamını gözaltına aldı.

        Şüpheliler ilçe emniyet müdürlüğüne getirilirken, diğer 6 kişinin yakalanması için çalışmalar sürüyor. (AA)

        ÇANKIRI'DA 23 EMNİYET MENSUBU ADLİYEYE SEVK EDİLDİ

        Çankırı merkezli 10 ilde Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanmasına (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında gözaltına alınan 23 eski emniyet mensubu adliyeye sevk edildi.

        Çankırı Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında gözaltına alınan, daha önce meslekten ihraç edilen, aralarında şube müdürü ve komiserlerin de olduğu 23 eski emniyet mensubunun emniyetteki işlemleri tamamlandı.

        Zanlılar, sağlık kontrolünün ardından adliyeye sevk edildi.

        Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekiplerince 16 Şubatta 10 ilde düzenlenen operasyonda 23 eski emniyet mensubu gözaltına alınmıştı. (AA)

        İSTANBUL'DA 1 HAKİM VE 2 SAVCI ADLİYEYE GETİRİLDİ

        Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında gözaltına alınan eski hakim Dursun Ali Gündoğdu ile savcılar Adnan Çimen ve Sadrettin Sarıkaya adliyeye getirildi.

        ''Selam Tevhid" soruşturmasında kumpas yaptıklarına ilişkin, haklarında tutuklamaya yönelik yakalama kararı çıkarılan ve Kayaşehir'de gözaltına alınan eski hakim Dursun Ali Gündoğdu ile eski savcılar Adnan Çimen ve Sadrettin Sarıkaya'nın emniyetteki işlemleri tamamlandı.

        Bakırköy Dr. Sadi Konuk Eğitim ve Araştırma Hastanesinde sağlık kontrolünden geçirilen 3 kişi, Çevik Kuvvet'e bağlı araçla Bakırköy Adalet Sarayı'na getirildi.

        "Selam Tevhid" soruşturmasında binlerce kişi hakkında usulsüz dinleme kararı vermekle suçlanan 54 hakim ve savcının yargılandığı Yargıtay 16. Ceza Dairesindeki davada sanık olarak yer alan 3 kişi SEGBİS sistemiyle ifade verecek. (AA)

        "CUMHURBAŞKANI'NA SUİKAST TİMİ" DAVASI MUĞLA'DA BAŞLADI

        CUMHURBAŞKANI Recep Tayyip Erdoğan'ın Marmaris'te kaldığı otele, 15 Temmuz darbe girişimi gecesi saldırı düzenleyen 1'i firari 37 darbeci askerin aralarında bulunduğu 47 kişinin yargılanmasına Muğla 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde başlandı. Cumhurbaşkanı'nın da taraf olduğu yargılamada, sanıkların her biri için 6 kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istendi. Duruşmanın yapılacağı Muğla Ticaret ve Sanayi Odası (MUTSO) Salonu çevresinde de polis kuş uçurtmadı. Bu arada sanıklar da suikast girişiminde sonra ilk kez görüntülendi. Vatandaşlar ellerinde Türk bayrakları taşıdı. 'Game over (oyun bitti) FETÖ' ve 'İdam isteriz' yazılı pankartlar açan vatandaşlar, darbeci askerler içeri alınırken "İdam isteriz", "FETÖ gelecek hesap verecek" diye slogan attı. (DHA)

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ