Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Fehriye Erdal kimdir? Fehriye Erdal'a 15 yıl hapis cezası!

        Özdemir Sabancı, Haluk Görgün ve Nilgün Hasefe'yi öldüren faillerden olan Fehriye Erdal, 15 yıl hapis cezasına çarptırıldı. Peki Fehriye Erdal kimdir?

        FEHRİYE ERDAL KİMDİR?

        Fehriye Erdal, 25 Şubat 1977'de Adana'da doğdu. 1996 yılının Ocak ayında temizlik işçisi olarak çalıştığı Sabancı Holding binasında, Özdemir Sabancı ve beraberinde Toyotasa Genel Müdürü Haluk Görgün ve sekreteri Nilgün Hasefe'yi öldüren faillerdendir.

        Suikastin ardından iddialara göre bir tırın kasasında Türkiye'yi terk etmiştir. İlk olarak Yunanistan'a, ardından Belçika'ya kaçmıştır. Belçika'da yaşadığı bir apartmanda çıkan yangın sonucu pasaportuyla yakalanan Fehriye Erdal, yargılanmasının ardından 1 yıla yakın cezaevinde tutuklu kalmıştır ve serbest bırakılmıştır.

        2000 yılının yaz aylarında hapishaneden tahliye edilerek ev hapsinde tutulmuş, 2006'nın Mart ayından itibaren yeniden kayıplara karışmıştır. 2007'de Belçika mahkemelerinin aldığı kararla Türkiye'de işlediği suçlardan dolayı yargılanmasına karar verilse de kaldığı evden kaçmış ve bir sonraki mahkemede beraat kararı ile serbest bırakılmıştır.

        20 Şubat 2017 günüBelçika Brugge Ağır Ceza Mahkemesi, gıyabında yargılanan Sabancı suikastı faillerinden Fehriye Erdal'a Türkiye'de işlediği suçlardan dolayı 15 yıl hapis cezası ile 10 yıl sivil ve siyasi haklardan mahrumiyet cezası verdi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ