Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Tekirdağ'da kaçırılan bir kişi son anda kuruldu

        Tekirdağ'ın Çerkezköy ilçesinde yatırım yapmak için buluştuğu 4 kişi tarafından silah zoruyla rehin alınan işadamı Nurettin Ç., paralarını çekmesi için bankaya götürülürken kaçarak polise sığındı. Polis ve jandarmanın düzenlediği operasyonla Nurettin Ç.'yi kaçıran 4 şüpheli yakalanarak gözaltına alındı.

        Hollanda'da uzun yıllar çalıştıktan sonra İstanbul Silivri'ye yerleşen Nurettin Ç., bir süre önce Tekirdağ'ın Çerkezköy İlçesi'nde yaşayan Ali Kemal A. ile tanışıp arkadaş oldu.

        Nurettin Ç., parası olduğunu ve Hollanda'daki birikimleri ile Türkiye'de arsa ve işyeri gibi yerler alıp yatırım yapmak istediğini dile getirince, Kemal A., Nurettin Ç.'nin elindeki paraları almak için plan yaptı. Çerkezköy'de bir süre önce bir işyeri kiralayan Kemal A., Nurettin Ç.'yi ilçeye davet ederek, kiraladığı işyerini satma bahanesi ile Kızılpınar Mahallesi'ndeki dükkana götürdü.

        Ali Kemal A., işyerinde kuzenleri Ali A., Cemali A. ve Enes D. ile birlikte Nurettin Ç.'yi işyerinin bodrum katına indirip, etkisiz hale getirdi.

        Nurettin Ç.'yi domuz bağı yöntemiyle ellerlini ve ayaklarını bağlayarak ağzını bantladılar. İki zanlı Nurettin Ç'ye, polis ve devlet ile yakın ilişkileri olduğunu ve hesabındaki paraları kendilerine vermeleri durumunda can güvenliğini sağlayacaklarını söyledi. Nurettin Ç.'yi bodrum katında yaklaşık 4 saat rehin tutan şüpheliler, daha sonra bankadan paraları çekip kendilerine vermelerini istedi.

        Ölüm korkusu ile bu duruma razı olan Nurettin Ç., Ali Kemal A., Aziz A. tarafından kiralanan bir otomobille bankadaki paraları çekmesi için Saray İlçesi'ne götürüldü.

        Nurettin Ç., otomobilde şekerinin düştüğünü belirterek, yemek yemeleri konusunda kaçıran kişileri ikna etti. Bunun üzerine Saray İlçesi Otogarı karşısındaki bir lokanta önünde durdular. Bu sırada otomobilden inen Nurettin Ç., otogar önündeki trafik polis ekiplerini doğru kaçarak yardım istedi. Yardım üzerine hareket geçen polis, otomobilde bulunan Ali Kemal A. ve Aziz A.'yı yakaladı.

        Nurettin Ç'nin ifadesi üzerine polis jandarma bölgesi olan Çerkezköy'ün Kızılpınar Mahallesi'nde olduklarını belirlediği diğer şüpheliler Cumali A. ve Enes D.'yi düzenlediği operasyonla yakaladı. Şüphelilerin Nurettin Ç.'yi rehin tuttuğu bodrum katında ise domuz bağında kullanılan ipler ele geçirildi.

        Gözaltına alınan 4 şüphelinin, domuz bağı ile etkisiz hale getirdikleri Nurettin Ç.'yi sorguya çekerken cep telefonu ile görüntüledikleri de ortaya çıktı. Olayla ilgili soruşturma sürüyor.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ