Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Adana'da şoförler yolu trafiğe kapattı

        Adana'da minibüs ve otobüs şoförleri, tarihi yapıların restorasyonu için ulaşıma kapatılan güzergahın çalışmalar tamamlanmasına karşın toplu taşıma araçlarına açılmaması nedeniyle eylem yaptı.

        Merkez Seyhan ilçesindeki Ulucami Mahallesi'nde bulunan bazı tarihi yapıların restorasyonu için yaklaşık 3 yıl önce kapatılan Ali Münif Yeğenağa Caddesi, çalışmaların tamamlanmasının ardından toplu taşıma araçlarının dışındaki araçların geçişi için kullanıma açıldı.

        Yasak olmasına rağmen dün bazı dolmuş sürücülerinin yolu kullanması üzerine Büyükşehir Belediyesi zabıta ekipleri, güzergahta önlem alarak dolmuş ve otobüslerin geçişine izin vermedi.

        Duruma tepki gösteren minibüs ve otobüs şoförleri araçlarıyla yolu trafiğe kapatarak eylem yaptı.

        Bölgede iş yerleri bulunan bazı esnaf da yolun toplu taşıma araçlarına kapatılması nedeniyle müşteri kaybettiklerini ve geçim sıkıntısı yaşadıklarını belirterek, sürücülere destek verdi.

        Adana Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Nihat Sözütek, bölgeye gelerek belediye yetkilileriyle yolun toplu taşıma araçlarının geçişine açılması için görüşmede bulundu.

        Görüşmelerden bir sonuç çıkmaması üzerine sürücüler yolda oturma eylemi yaptı.

        Yolun uzun süre trafiğe kapatılması nedeniyle şehir merkezinde uzun araç kuyrukları oluştu.

        Polislerin uyarısı sonucu sürücülerin dağılmasıyla yol ulaşıma açıldı.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ