Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem İnanç Hac kuraları ne zaman çekilecek? Hac kuraları saat kaçta? Hac kura sonuçları nasıl öğrenilir?

        Hacca giderek İslam'ın 5 temel şartından birini tamamlamak isteyen Müslümanlar, binlerce kişinin katıldığı hac kuralarını sabırsızlıkla bekliyor. Peki 2017 hac kuraları ne zaman çekilecek?

        2017 HAC KURALARI NE ZAMAN ÇEKİLECEK?

        Kayıtlarını yaptıran binlerce hacı adayı, Diyanet'ten gelecek bilgiyi bekliyor.Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez, yaptığı açıklamada "Şimdiye kadar 59 bin 200 hacı adayı kutsal topraklara giderken bu yıl 80 bin hacı adayı kutsal topraklara gidecek." diyerek kontenjan artışı müjdesini verdi. Yaklaşık 340 bin kişinin başvuru yaptığı hac kuraları çekiliyor.

        Habertürk'ün Hac ve Umre Hizmetleri'nden aldığı bilgiye göre; Hac kuraları, 24 Şubat 2017 günü saat 15:00'da Ankara Kocatepe Camii'ninkonferans salonunda yapılacak organizasyonla çekilecek ve 80 bin hacı adayı hacca gitmek için kendi isimlerini çekiliş ekranında görmeyi bekleyecek.

        REKLAM

        ŞEHİT VE GAZİ YAKINLARINA KURASIZ HAC İMKANI

        Diyanet İşleri Başkanlığı, 2008 ve sonraki yıllarda kayıt yaptıran gazi ve şehit yakınlarını kurasız hacca götürecek.

        AA muhabirinin edindiği bilgiye göre, Bakanlıklararası Hac ve Umre Kurulu, 2017 yılı hac kurasının 24 Şubat'ta Türkiye Diyanet Vakfı Konferans Salonu'nda, bilgisayar ortamında ve kamuoyuna açık çekilmesini kararlaştırdı.

        Kura, hacı adaylarının kayıt yaptırdıkları iller bazında "oda tercihli hac konaklama" ve otel konaklama" türlerinde sıralamaya konulmaları şeklinde çekilecek. Asıl ve yedek tasnifi yapılmayacak kurada, Diyanet ve acente ayrımına da gidilmeyecek.

        Vatandaşlar sonuçları, kura çekimi tamamlandıktan sonra Diyanet İşleri Başkanlığının "http://hac.diyanet.gov.tr" adresinden sorgulayabilecek. Kurada ismi çıkanlar “kesin kayıt yaptırabilir” belgesini internet ortamından veya müftülüklerden alarak kesin kayıtlarını yaptırabilecek. Diyanet İşleri Başkanlığınca, hac organizasyonu düzenlemek üzere yetki verilen acentelerin bilgisine de yine aynı internet adresinden ulaşılabilecek.

        REKLAM

        Hac kesin kayıtları 27 Şubat-10 Mart tarihleri arasında yapılacak. Belirlenen süre içerisinde kesin kayıt yaptırmayanların yerine kura sırası gözetilerek 16-24 Mart'ta dağıtılan kontenjanlar çerçevesinde kayıtlar alınacak.

        335 BİN KİŞİ KAYIT YAPTIRDI

        Türkiye'den hacca gitmek için bu yıl 335 bin kişi yeni kayıt yaptırdı. Daha önce başvuranlarla birlikte hac görevini yapmak isteyenlerin sayısı bu sene 2 milyonu aşacak.

        Hac görevini yerine getirmek isteyen 335 bin kişi bu yıl ilk kez kayıt yaptırdı. Daha önce otomatik gerçekleştirilen kayıt yenileme işlemi ise 31 Ocak'a kadar devam edecek.

        Daha önce kayıt yaptıran ve kayıtlarını bu yıl yenilemesi beklenen yaklaşık 1 milyon 700 bin hacı adayına bu yıl 335 bin kişinin eklenmesiyle, hacı adayı sayısı 2 milyonu aşacak.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ