Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Eğitim e-YDS sınav giriş belgesi yayınlandı! ÖSYM, e-YDS 2017/2 sınav giriş belgesini açıkladı

        Elektronik Yabancı Dil Sınavı (e-YDS) için Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM), sınav giriş belgelerini yayınladı. Peki e-YDS sınav giriş belgesi nasıl alınır? Sınav yerleri nasıl öğrenilir?

        e-YDS SINAV GİRİŞ BELGESİ NASIL ALINIR?

        ÖSYM'nin internet sitesi üzerinden yapılan açıklamaya göre, sınava başvuru yapan adayların, sınava girecekleri gerekli bina/salonlara atama işlemi tamamlandı. Adaylar ÖSYM'ninAday İşlemleri Sistemi'ne T.C. No ve şifreleriyle giriş yaparak sınav giriş belgelerini edinebilecek.

        e-YDS SINAV GİRİŞ BELGESİ ALMAK İÇİN TIKLAYIN

        e-YDS TEMEL KURALLAR

        Belgenin üzerinde adayın sınava gireceği merkez, bina, salon bilgileri ile adayın fotoğrafı bulunacaktır. Belge üzerinde adayın fotoğrafı bulunması zorunludur. Adaylar, bu belgelerinin yazıcıdan dökümünü edinirken belge üzerinde fotoğraf olmasına özen göstermelidirler.

        Adaylar internetten edinecekleri bu belgelerinin renkli ya da siyah-beyaz çıktılarını sınav günü yanlarında bulundurmak zorundadır. Belgenin ön ve arka yüzünde ÖSYM’nin belirlediği bilgiler dışında herhangi bir yazı, resim, işaret vb. bulunmamalıdır.

        Sınava Giriş Belgesi’ni (fotoğraf görünür bir şekilde) yanında bulundurmayan adaylar sınava alınmayacaktır. Kimlik ve güvenlik kontrolleri ile salona giriş işlemlerinin zamanında yapılabilmesi için, adayların sınava girecekleri binanın kapısında sınavın başlama saatinden en az 1 saat önce hazır bulunmaları zorunludur. Adayların sınava girecekleri binayı sınav gününden önce görmeleri yararlarına olacaktır.

        Adaylara Sınava Giriş Belgesi gönderilmeyecektir. Kurşun kalem, silgi, kalemtıraş, peçete ÖSYM tarafından temin edileceğinden, şeffaf pet şişe içerisindeki su dışında hiçbir araç, gereç, içecek ve yiyeceği sınava gireceğiniz binaya getirmeyiniz. Sınava şeffaf pet şişe içerisinde su getirebilirsiniz. Adayların sınava girebilmeleri için Sınava Giriş Belgesinden başka fotoğraflı ve onaylı özel kimlik belgelerini de yanlarında bulundurmaları zorunludur.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ