Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Yargı 15 Temmuz'da Fahri Kasırga'nın alıkonulmasıyla ilgili davada savcıdan 2 tahliye talebi

        Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz 2016'daki darbe girişimi sırasında Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreteri Fahri Kasırga'nın alıkonulmasına ilişkin davada Cumhuriyet Savcısı Hamza Yokuş, tutuklu sanıklar Mehmet Akif Özyılmaz ve Aykut Şahin'in tahliyesini talep etti.

        Ankara 13. Ağır Ceza Mahkemesinin, Sincan Cezaevi kampüsü içindeki mahkeme salonunda gördüğü davada, görüşü sorulan Cumhuriyet Savcısı Yokuş, tutuklu erler Özyılmaz ve Şahin'in tahliyesini talep etti, davanın firari sanığı eski 28. Mekanize Tugay Komutanı Tuğgeneral Ali Kalyoncu'nun yakalanmasının beklenmesini ve tutuklu diğer sanıkların tutukluluk hallerinin devamını istedi.

        İddianamede, Özyılmaz ile Şahin'in Cumhurbaşkanlığı Muhafız Alayı Lojistik Destek Komutanlığı Ulaştırma Birliğinde er olarak görev yaptığı, Özyılmaz'ın olay sırasında 25 No'lu nizamiyede bulunan Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreteri Kasırga'nın makam aracının önüne alaya ait bir aracı çekerek çıkışını fiilen engellediği, Şahin'in ise Kasırga'yı kaçırmak üzere oluşturulan ekibi alaya ait ambulansla 25 No'lu nizamiyeye götürdüğü ve 13 Temmuz'da yapılan prova ve keşifte aynı ambulansı kullandığı kaydedildi.

        SANIK AVUKATLARININ SAVUNMALARI

        Duruşmanın öğleden sonraki bölümünde sanık avukatlarının savunmalarının alınmasına başlandı.

        Sanık Adem Parlak'ın avukatı, müvekkilinin olayı bütün samimiyeti ve bütün ayrıntısıyla anlattığını savunarak, "Müvekkilimin ne ailesinin ne de kendisinin FETÖ ile bir bağlantısı bulunmamaktadır." dedi.

        Sanık Parlak'ın Cumhurbaşkanlığı Muhafız Alayında Tabip Binbaşı olduğunu anımsatan avukat, eski Alay Komutanı Muhsin Kutsi Barış'ın 13 Temmuz'da müvekkiline tatbikat yapılacağını ve hazır olmasını söylediğini öne sürdü.

        Parlak'ın 15 Temmuz günü mesai bitiminde İngilizce kursundayken gelen mesajla tatbikata çağrıldığını ve bunun üzerine alaya gittiğini ileri süren avukat, "Müvekkilim Alaya gittiğinde, Haydar Aktaş kendisine 'Nerede kaldın? Tatbikat başladı, seni bekliyoruz.' demiştir. Ambulansa binen müvekkilim, diğer sanıklarla tatbikatın yapılacağı yere gitmiştir. Sayın Kasırga'nın derdest edilerek ambulansa bindirilmesi üzerine müvekkilim ve diğer görevli araçtan indirilmiştir. Müvekkilim, koşarak revire gitmiş ve tatbikat çerçevesinde alayın ambulansının kaçırıldığını beyan ederek tutanak tutturmuştur." diyerek, "Bugüne kadar geçen tutukluluk süresini, devletin bir kalkışma karşısında gösterdiği reaksiyon olarak algılıyoruz ve müvekkilimin beraatını talep ediyoruz." dedi.

        Sanıklar Burhan Özdil ve Ali Hızlı'nın avukatı ise Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreteri Kasırga'nın kaçırılıp ambulansa bindirildiği zamana kadar geçen süreci dinlediklerini ve Kasırga'nın Akıncı Üssü'ne götürülmesi ve orada yaşananların, huzurda "müşteki" sıfatıyla dinlenmesini talep etti.

        Avukat, müvekkillerinin suçun vasfını değiştirme ihtimallerinin olmadığını öne sürerek, beraatlarını aksi takdirde adli kontrol şartıyla serbest bırakılmalarını istedi.

        Sanıklar Burak Ercan, Mennan Yeşil, Haydar Aktaş, Mustafa Deyan, Selçuk Uçar, Yunus Emre Ceviz ve Ertuğrul Yavuz'un avukatları da müvekkillerinin beraatını talep etti.

        Davaya yarın sabah sanık avukatlarının savunmalarının alınmasıyla devam edilecek.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ