Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem SON DAKİKA! FETÖ'den tutuklananlar ve gözaltına alınanlar (23 Şubat 2017)

        15 Temmuz Darbe Girişimi'nin başarısızlıkla sonuçlanmasının ardından Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) destekçi ve üyelerinin yakalanması için başlatılan operasyonlar tüm hızıyla devam ediyor. İşte FETÖ ile bağı olduğu ya da örgütün haberleşme programı Bylock kullandığı tespit edilen kişi/kurumlara yönelik operasyonlarda23 Şubat Çarşamba günü raporu.

        Haberler anlık güncellenmektedir...

        9 TÜBİTAK PERSONELİ FETÖ'DEN TUTUKLANDI

        Kocaeli'nde FETÖ soruşturması kapsamında gözaltına alınan 13 TÜBİTAK personelinden 9'u tutuklandı.

        Kocaeli Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen FETÖ/PDY operasyonları kapsamında 16 Şubat tarihinde düzenlenen operasyon kapsamında 24 TÜBİTAK personeli gözaltına alınmıştı. Gözaltına alınan ve emniyette işlemleri tamamlanan 13 kişi sabah saatlerinde Kocaeli Adliyesi'ne sevk edildi. Bylock kullandıkları iddia edilen 13 şüpheliden 9'u tutuklandı. 4'ü ise adli kontrol talebi ile serbest kaldı. (İHA)

        ŞEMDİNLİ'DE GÖREVLİ HAKİM TUTUKLANDI

        Hakkari'nin Şemdinli İlçesi'nde FETÖ üyesi bir kadın hakim ile ByLock kullandığı tespit edilen bir kişi tutuklandı.

        Hakkari Valiliği'nden yapılan açıklamada, "İl Emniyet Müdürlüğü görevlilerimizce FETÖ/PDY bölücü terör örgütü faaliyetlerinin deşifre edilmesi ve engellenmesine yönelik olarak yürütülen çalışmalar kapsamında HSYK 2. Dairesinin 20.02.2017 tarihinde 227 Hakim ve Savcı hakkında ihraç kararı vermesine istinaden İlimiz Şemdinli İlçesinde hakim olarak görev yapan N.Ş.D. FETÖ/PDY Silahlı Terör Örgütüne Üye Olmak suçundan 20.02.2017 günü saat: 21.16 sıralarında İlimiz Şemdinli İlçesindeki ikametinde yakalanarak gözaltına alındı. N.Ş.D 21.02.2017 günü sevk edildiği adli makamlarca tutuklanmıştır" denildi.

        Öte yandan FETÖ/PDY bölücü terör örgütüne yönelik gerçekleştirilen operasyonda ByLock kullandığı tespit edilen İ.T. isimli kişi de çıkarıldığı mahkemece tutuklandı. (DHA)

        ANTALYA'DA 1 KİŞİ TUTUKLANDI

        Antalya'nın Kemer İlçesinde Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturması kapsamında 1 kişi tutuklandı.

        Kemer Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen FETÖ/PDY soruşturması kapsamında 15 Temmuz darbe girişimi olayı ile ilgili olarak yapılan operasyon sonucu yakalanamayan ve firari olarak aranan Y.K. Konya ilinde yakalanarak Kemer ilçesine getirildi. Şüpheli Y.K. Kemer ilçe Emniyet Müdürlüğündeki sorgunun ardından hakkında hazırlanan tahkikat evrakları ile birlikte Kemer Adliyesine sevk edildi. Y.K. adli makamlarca tutuklanarak ceza evine gönderildi.

        Öte yandan, Kemer Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülmekte olan soruşturma kapsamında bu güne kadar 56 şahıs hakkında adli işlem yapılırken, 31 şahıs tutuklanmış, 14 şahıs adli kontrol kararı ile serbest bırakılmış, 11 şahsın ise yakalanmasına yönelik çalışmalar devam ediyor. (İHA)

        ERZİNCAN MERKEZLİ OPERASYONLARDA 23 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

        Erzincan merkezli 10 ilde, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik operasyonda 23 kişi gözaltına alındı.

        İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekipleri, FETÖ/PDY'ye yönelik soruşturmayı yürüten Erzincan Cumhuriyet Başsavcılığının koordinasyonunda yaptığı araştırmada, daha önce meslekten ihraç edilen 26 kişinin FETÖ/PDY'nin gizli haberleşme sistemi "ByLock"u kullandığını belirledi.

        Savcılıkça bu kişiler hakkında yakalama kararı çıkartılması üzerine harekete geçen polis ekipleri, Erzincan merkezli toplam 10 ilde yaptıkları eş zamanlı operasyonla 23 zanlıyı yakaladı.

        Gözaltına alınan zanlılar, Terörle Mücadele Şubesine getirildi.

        Adreslerinde bulunamayan 3 kişinin yakalanması için başlatılan çalışmaların sürdüğü belirtildi. (AA)

        ORDU'DA 5 ŞÜPHELİ GÖZALTINA ALINDI

        Ordu'da Fetullahçı Terör Örgütü/ Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında düzenlenen operasyonda 5 şüpheli gözaltına alındı.

        Ordu Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında hakkında gözaltı kararı verilen 5 şüphelinin ev ve iş yeri adreslerine eş zamanlı operasyon düzenlendi.

        Operasyonda aralarında doktor, öğretmen ve sağlık kurumlarında çalışan 5 şüpheli gözaltına alındı.

        Sağlık kontrolünden geçirildikten sonra emniyete götürülen şüphelilerin işlemleri sürüyor. (AA)

        NİĞDE'DE 10 KİŞİ ADLİYEYE SEVK EDİLDİ

        Niğde merkezli 4 ilde, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik operasyonda gözaltına alınan 10 zanlı adliyeye sevk edildi.

        Niğde Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekiplerince, Niğde merkezli Ankara, Adana ve Kayseri'de eş zamanlı düzenlenen operasyonda gözaltına alınan 8 öğretmen, öğrenci ve memurun emniyetteki işlemleri tamamlandı.

        Sağlık kontrolünden geçirilen 10 şüpheli, daha sonra adliyeye sevk edildi.

        Niğde merkezli 4 ilde 18 Şubat'ta düzenlenen eş zamanlı operasyonda, "ByLock" kullandıkları belirlenen ve aralarında avukatların da bulunduğu 15 kişi gözaltına alınmış, adliyeye sevk edilen 5 avukattan 4'ü tutuklanmış, biri adli kontrol şartıyla serbest bırakılmıştı. (AA)

        BURSA MERKEZLİ OPERASYONLARDA 2 KİŞİ TUTUKLANDI

        Bursa merkezli 5 ilde, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanmasına (FETÖ/PDY) yönelik operasyonda gözaltına alındıktan sonra adliyeye sevk edilen 15 kişiden 2si tutuklandı.

        İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi (KOM) ekipleri tarafından 5 ilde gözaltına alınan zanlılar, emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi.

        Zanlılardan 2si çıkarıldıkları mahkemece tutuklanırken, 12si adli kontrol şartıyla, biri ise savcılıkça serbest bırakıldı.

        Bünyesinde 5 özel eğitim kurumuyla 3 öğrenci yurdu barındıran ve daha önce Kanun Hükmünde Kararnameyle kapatılan Yeşilırmak Cihangir Özel Eğitim Tesis İşletme Ticaret AŞye yönelik soruşturma kapsamında 17 Şubatta Bursa merkezli 5 ilde 18 kişi hakkında yakalama kararı çıkarılmıştı. Şüphelilere ait adreslere operasyon düzenleyen KOM ekipleri, 16 kişiyi gözaltına almış, bir kişi ifadesinin ardından emniyetten serbest bırakılmıştı. (AA)

        ANKARA BEYPAZARI'NDA 2 ZANLI TUTUKLANDI

        Ankara'nın Beypazarı ilçesinde, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturması kapsamında 2 şüpheli tutuklandı.

        FETÖ/PDY'ye yönelik operasyonda, mühendis S.Ç. ile eski Samanyolu okulu görevlisi F.T. gözaltına alındı.

        Zanlılar, emniyetteki işlemlerinin ardından çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı. (AA)

        DİYARBAKIR'DA 4 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

        Diyarbakırda Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanmasına (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında düzenlenen operasyonda 4 kişi gözaltına alındı.

        İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Müdürlüğü ekiplerince örgütün kriptolu mesajlaşma programı "ByLock" kullandıkları tespit edilen kişilere yönelik operasyon düzenledi.

        Gözaltına alınan 4 şüphelinin emniyetteki işlemleri sürüyor. (AA)

        ANKARA'DA TUSAŞ ESKİ ÇALIŞANI 24 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

        Ankara Batı Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen FETÖ/PDY soruşturması kapsamında, aralarında müdür, mühendis ve teknisyenlerin de bulunduğu 24 eski Türk Havacılık ve Uzay Sanayii A.Ş. (TUSAŞ) çalışanı gözaltına alındı.

        AA muhabirinin edindiği bilgiye göre, Ankara Batı Cumhuriyet Başsavcılığının FETÖ/PDY soruşturmasında, 27 eski TUSAŞ çalışanı hakkında gözaltına kararı çıkarıldı.

        Haklarında gözaltı kararı bulunan 27 kişiden 24ü Ankara Emniyet Müdürlüğü Mali Şube Müdürlüğü ekiplerince gözaltına alındı. Şüphelilerden bazılarında FETÖnün gizli haberleşme programı "ByLock" tespit edildiği öğrenildi.

        Sağlık kontrolünün ardından emniyete götürülen şüphelilerin sorgu işlemleri sürüyor.(AA)

        KOCAELİ'DE TÜBİTAK ÇALIŞANI 13 KİŞİ ADLİYEYE SEVK EDİLDİ

        Kocaeli merkezli 3 ilde düzenlenen Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik operasyonda gözaltına alınan 24 şüpheliden 13'ü adliyeye sevk edildi.

        Kocaeli Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında, Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekiplerince Kocaeli, İstanbul ve Ankara'da belirlenen adreslere eş zamanlı düzenlenen operasyonda gözaltına alınan 24 şüpheliden 13'ünün emniyetteki işlemleri tamamlandı.

        Sağlık kontrolünden geçirilen şüpheliler, daha sonra adliyeye sevk edildi.

        Kocaeli merkezli 3 ilde, 16 Şubat'ta Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik operasyonda, aralarında daha önce işten çıkarılanların da yer aldığı Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) çalışanı 24 kişi gözaltına alınmıştı. (AA)

        BİTLİS MERKEZLİ OPERASYONLARDA 28 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

        Bitlis merkezli 16 ilde, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanmasına (FETÖ/PDY) yönelik düzenlenen eş zamanlı operasyonda 28 kişi gözaltına alındı.

        Valilikten yapılan açıklamada, İl Emniyet Müdürlüğü görevlilerince, silahlı terör örgütünün deşifre edilmesine yönelik faaliyetlerin sürdürüldüğü belirtildi.

        Bu kapsamda dün, Bitlis merkezli olarak 16 ilde, meslekten ihraç edilen ve 'Bylock' kullanıcısı olduğu tespit edilen eski emniyet çalışanları ve yakınlarına yönelik eş zamanlı operasyon düzenlendiği bildirildi. Açıklamada, "Operasyonlarda aralarında şube müdürü, emniyet amiri ve komiser rütbesindeki şahısların da bulunduğu eski emniyet mensubu, Bitlis'te 10, diğer illerde de 18 olmak üzere 28 şüpheli yakalanmıştır. Yakalanması mümkün olmayan şüpheliler hakkında da çalışmalar devam etmektedir." ifadesi kullanıldı.

        Terör örgütleriyle mücadelenin, halkın desteğini alan güvenlik güçlerince kararlılıkla sürdürüleceği vurgulandı. (AA)

        ANKARA'DA ESKİ HAZİNE VE DIŞ TİCARET MÜSTEŞARLIĞI ÇALIŞANI 10 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

        Ankara Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturması kapsamında, aralarında KHK ile ihraç edilen bir genel müdür yardımcısı ve iki daire başkanın da bulunduğu, 10 eski Hazine ve Dış Ticaret Müsteşarlığı personeli gözaltına alındı.

        Ankara Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma çerçevesinde, KHK ile ihraç edilen 14 Hazine ve Dış Ticaret Müsteşarlığı çalışanı hakkında yakalama kararı çıkarıldı.

        Aralarında bir eski genel müdür yardımcısı ile iki eski daire başkanın da bulunduğu 14 kişiden 10u Ankara Emniyet Müdürlüğü Mali Şube Müdürlüğü ekiplerince gözaltına alındı.

        Zanlılardan bazılarının FETÖnün gizli haberleşme programı "ByLock" kullanıcısı olduğu tespit edildi.

        Sağlık kontrollerinin ardından emniyete götürülen şüphelilerin işlemlerinin sürdüğü öğrenildi. (AA)

        ÇORUM'DA FETÖ'NÜN SÖZDE "ABLA" VE "ABİSİ" 6 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

        Çorum'da Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanmasına (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında, örgütte "abla" ve "abi" oldukları iddiasıyla gözaltına alınan 6 kişi adliyeye sevk edildi.

        Çorum Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube ekiplerince yakalanan, örgüt içerisinde "abla" oldukları belirtilen S.G, S.İ, T.Y, T.T, Z.S.K. ile "abi" konumundaki S.Knın emniyetteki işlemleri tamamlandı.

        Şüpheliler, Hitit Üniversitesi Çorum Eğitim ve Araştırma Hastanesinde sağlık kontrolünden geçirildikten sonra adliyeye götürüldü. (AA)

        SİNOP'TA 8 KİŞİ ADLİYEYE SEVK EDİLDİ

        Sinop'ta, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanmasına (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında gözaltına alınan 8 zanlı adliyeye sevk edildi.

        Sinop Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekiplerince gözaltına alınan farklı meslek gruplarına mensup 8 zanlının emniyetteki işlemleri tamamlandı.

        Aralarında Sinop Atatürk Devlet Hastanesi başhekiminin eşi, aile hekimi F.Ynin de bulunduğu şüpheliler, sağlık kontrolünün ardından adliyeye sevk edildi.

        Halen gözaltında bulunan Atatürk Devlet Hastanesi Başhekimi Ercan Ynin emniyetteki işlemleri ise sürüyor. (AA)

        MANİSA TURGUTLU'DA 1 KİŞİ TUTUKLANDI

        Manisa'nın Turgutlu ilçesinde Fethullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında mahkemeye sevk edilen 4 kişiden 1'i tutuklanarak ceza evine gönderildi.

        Manisa'nın Turgutlu ilçesinde Turgutlu Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen FETÖ/PDY soruşturması kapsamında kayyum atanan otomotiv firması ORDU A.Ş.'nin hissedarlarına yönelik operasyon düzenlendi. Düzenlenen operasyonda gözaltına alınan T.O., E.O., E.O ve çalışan K.M. emniyet sorgularının ardından adliyeye sevk edilen. Mahkemeye çıkarılan firma hissedarlarından T.O. ve E.O. ile çalışan K.M. adli kontrol şartıyla serbest kalırken diğer hissedar E.O. tutuklanarak ceza evine gönderildi. (İHA)

        KAYSERİ'DE 20 POLİS GÖZALTINA ALINDI

        Kayseri'de Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturması kapsamında 20 polis gözaltına alındı.

        Kayseri Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen FETÖ/PDY soruşturması çerçevesinde, 17-25 Aralık sürecinden sonra Bank Asya hesaplarında artırıma gittikleri ve Kimse Yok Mu Derneğine bağışta bulundukları iddiasıyla 21 polis hakkında gözaltı kararı verildi.

        Zanlılardan 20'si sabah saatlerinde düzenlenen operasyonla evlerinde gözaltına alındı. Kayseri Eğitim ve Araştırma Hastanesinde sağlık kontrolünden geçirilen şüpheliler, Emniyet Müdürlüğüne götürüldü. Firar eden bir polisi arama çalışmaları sürüyor. (AA)

        MANİSA SALİHLİ'DE 16 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

        Manisa'nın Salihli İlçesi'nde, FETÖ/PDY soruşturması kapsamında haklarında yakalama kararı bulunan 16 kişi, bulundukları eve düzenlenen operasyonla gözaltına alındı.

        Bir ihbarı değerlendiren Manisa İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekipleri, Salihli'nin Adala Mahallesi'nde bir evde haklarında yakalama kararı bulunan çok sayıda kişinin saklandığını belirledi. Eve, Salihli İlçe Jandarma Komutanlığı ekiplerinin de desteğiyle operasyon düzenlendi.

        İki katlı binanın ilk katında FETÖ/PDY soruşturması kapsamında haklarında yakalama kararı bulunan 15 kişi ile ev sahibi gözaltına alındı. Şüpheliler, Manisa İl Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü. Gözaltına alınanlar arasında, üzerinden sahte kimlik çıkan Deniz Kuvvetleri Komutanlığı'ndan ihraç edilen bir üsteğmenin de bulunduğu bildirildi. (DHA)

        SİVAS MERKEZLİ OPERASYONLARDA 19 ESKİ EMNİYET MENSUBU GÖZALTINA ALINDI

        Sivas merkezli 18 ildeki, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturması kapsamında, meslekten ihraç edilen eski 19 emniyet personeli daha gözaltına alındı.

        Sivas Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma çerçevesinde, terör örgütünün emniyet yapılanmasına yönelik operasyonda hakkında gözaltı kararı verilen 22 şüpheliden 19'u yakalandı. Şüphelilerden 16'sı Sivas'a getirildi, 3 zanlının işlemleri ise yakalandıkları illerde Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) aracılığıyla yapılacak. Firari 3 şüphelinin yakalanması için çalışmalar sürüyor.

        Bu arada daha önce gözaltına alınan şüphelilerden M.G. ve Y.K. emniyetteki işlemlerin ardından adliyeye sevk edildi. Şüpheliler çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı.

        Sivas merkezli Ankara, İstanbul, Kırşehir, Aydın, Kütahya, Kayseri, Konya, Samsun, Kahramanmaraş, Erzincan, Isparta, Kırıkkale, Yozgat, Bursa, Muğla, Amasya ve Tokat'ta başlatılan soruşturma kapsamında Sivas Emniyet Müdürlüğü ve Polis Meslek Yüksekokulunda görevliyken Kanun Hükmünde Kararname ile meslekten ihraç edilen, örgütün şifreli haberleşme programı "ByLock"u kullandıkları iddiasıyla 86 şüpheli hakkında gözaltı kararı verilmişti.

        Daha önce işlemleri tamamlanan zanlılardan 53'ü tutuklanmış, 20'si adli kontrol şartıyla serbest bırakılmıştı. Gözaltındaki 5 şüphelinin emniyetteki işlemleri ve firari 6 zanlının yakalanması için çalışma sürüyor. (AA)

        KAYSERİ'DE 3 İMAM VE 3 KADIN KURAN KURSU ÖĞRETMENİ ADLİYEYE SEVK EDİLDİ

        Kayseride Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturması kapsamında gözaltına alınan 3 imam ile 3 kadın Kuran kursu öğretmeni adliyeye sevk edildi.

        İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekiplerince önceki gün gözaltına alınan müftülük personeli 3 imam ve 3 kadın Kuran kursu öğretmeninin emniyetteki işlemleri tamamlandı.

        Kayseri Eğitim ve Araştırma Hastanesinde sağlık kontrolünden geçirilen zanlılar, adliyeye sevk edildi. (AA)

        KONYA MERKEZLİ 31 İLDEKİ OPERASYONLARDA 100 KİŞİ HAKKINDA GÖZALTI KARARI VERİLDİ

        Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında, Konya merkezli 31 ilde aralarında örgütün sözde üst düzey yöneticilerinin de bulunduğu 100 kişi hakkında gözaltı kararı verildi.

        AA muhabirinin aldığı bilgiye göre, Konya Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturmada, "örgütün yapılanmasında yöneticilik yapma", "terör örgütüne üye olma", "terör örgütüne finans sağlama", "suçtan kaynaklanan mal varlığı değerlerini aklama" suçlarına karıştıkları değerlendirilen kişiler tespit edildi.

        Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, Konya merkezli 31 ilde haklarında gözaltı kararı verilen 100 kişiyi yakalamak için eş zamanlı operasyon başlattı.

        Operasyonda gözaltına alınanlar, sağlık kontrolü için Konya Eğitim ve Araştırma Hastanesine getiriliyor. (AA)

        UŞAK MERKEZLİ 20 İLDEKİ OPERASYONLARDA 20 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

        Uşak merkezli 20 ilde Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik operasyonda 20 kişi gözaltına alındı.

        Uşak Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen FETÖ/PDY soruşturması kapsamında, 20 ilde örgütün dershane ve özel okul yapılanmasındaki 17'si kadın 52 kişi hakkında yakalama kararı verildi.

        Uşak Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekiplerinin koordinesinde eş zamanlı düzenlenen operasyonda 20 kişi gözaltına alındı.

        Operasyonun devam ettiği, gözaltına alınan şüphelilerin Uşak'a getirilmeye başlandığı öğrenildi.

        Şüphelilerin büyük bölümünün örgütün kriptolu mesajlaşma uygulaması "ByLock"u kullandıkları iddia edildi. (AA)

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ