Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Politika Süleyman Soylu, CHP'li milletvekillerine yüklendi: Kandil'e sorun, Murat Karayılan'a sorun

        İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Mardin'in Nusaybin ilçesine bağlı Koruköy'deki operasyona ilişkin CHP milletvekillerinin kendisine yönelttiği sorulara tepki gösterdi. Soylu "Oradaki yaşlı adam teröristlere elçilik yapıyor. Bu köyde bombaların ne işi var? Bana niye soruyorsun git Kandil'e sor, git Karayılan'a sor o sana anlatsın ne olduğunu" dedi.

        İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Trabzon'da "Sivil Toplum Kuruluşları 16 Nisan 2017 Referandum İstişare Toplantısı"na katıldı. Soylu, PKK'lı teröristlere yönelik operasyon yapılan Nusaybin Koruköy'deki vatantaşlara baskı ve işkence yapıldığı iddialarını gündeme getiren CHP İstanbul Milletvekilleri Sezgin Tanrıkulu ve Mehmet Bekaroğlu'na yüklendi.

        Soylu, "CHP seçmeninin hakkını gasp ediyorsunuz. Diyarbakır'da Baro Başkanlığı yaptın, gidip orada CHP'den aday olsana. Bir diğeri Rizeli hemşerimiz Koruköy'de yaşlı adamın hukukunu savunuyor. O yaşlı adam teröristlere elçilik yapıyor, haberin var mı? Niye İstanbul'daki CHP'lilerin oyunu alıyorsun? Rize'den aday olsana. Bunları Rize'de anlatsana" dedi.

        'BOMBALARIN O KÖYDE NE İŞİ VAR'

        Bakan Soylu sözlerini şöyle sürdürdü:

        "Gözaltına aldınız işkence yapıyor anlayışını ortaya koyuyorsunuz. Hukuk devleti dışında hiçbir şey yapılmıyor. O yaşlının bulunduğu evi 5 aydır takip ediyoruz. Türkiye'de milletin canını acıtan patlamalara ev sahipliği yapanın evidir. İş adamlarını çağırıyor, teröristleri çağırıyor ve bütün dünyaya bütün Türkiye'ye Türkiye'nin terörle, karşı karşıya gelmesini sağlıyor. Niye açıp sormuyorsun orada ne oluyor diye. Üç günden beri bahsettiğiniz öteki köyde güvenlik görevlilerimiz, jandarmalarımız köyün altını tamamen sığınağa çevirmişler. Büyük bir hazırlık yapıyorlar. Çok net söylüyorum. Üç gündür köyün içinde çatışma hala devam ediyor. Bu köyde bombaların, bu köyde el yapımı patlayıcıların, bu köyde kalaşnikofların, bu köyde büyük hazırlıkların ne işi var. Orayı üs haline getirdiler. Türkiye'yi yakacaklar, Türkiye'yi istikrarsız hale getirecekler, Türkiye'yi terörle karşı karşıya bırakacaklar, iktidarı, milleti çaresiz bir hale getirecekler bizi başka bir tarafa teslim etmeye çalışacaklar. Bir muhalefet partisi milletvekili veya 2-3 muhalefet partili milletvekili de ha de HDP anladım bana soru soruyor buna bakan cevap versin bu köyleri niye çevirdiniz. Bana niye soruyorsun git Kandil'e sor, git Karayılan'a sor o sana anlatsın ne olduğunu."

        Enis YILDIRIM/TRABZON

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ