Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem DALGA DALGA ERGENEKON!

        SEDEF ŞENKAL / AHT

        1. Dalga: Ümraniye'de 27 el bombası

        Tarih: 12 Haziran 2007

        Ümraniye'de bir gecekonduda 27 el bombası, TNT kalıpları ve fünyeler ele geçirildi. Emekli astsubay Oktay Yıldırım, emekli Yüzbaşı Muzaffer Tekin, emekli Astsubay Mahmut Öztürk, Kuvayi Milliye Derneği Başkanı Bekir Öztürk tutuklandı.

        2. Dalga: Eskişehir'de ele geçirilen patlayıcılar

        Tarih: 26 Haziran- 26 Ağustos 2007

        Eski Binbaşı Fikret Emek'in annesine ait Eskişehir'deki evde 26 Haziran 2007'de yapılan aramada 11 kilo plastik patlayıcı ve suikast tüfeği 'Kanas' ele geçirildi. Emek tutuklandı. 15 Temmuz'da yazar Ergün Poyraz, eski Yüzbaşı Gazi Güder, Fuat Ermiş, İsmail Yıldız, Asuman Özdemir ve son olarak da 26 Ağustos 2007 tarihinde Mete Yalazangil tutuklandı.

        3. Dalga: Emekli Tuğgeneral Küçük tutuklandı

        Tarih: 28 Ocak 2008

        Emekli Tuğgeneral Veli Küçük, eski Yüzbaşı Mehmet Zekeriya Öztürk, Muhammed Yüce, Kemal Kerinçsiz, Sami Hoştan, Ali Yasak (Drej Ali), Fikri Karadağ, Sevgi Erenerol, Hüseyin Görüm, Alpaslan Abdulkadir, kahraman Şahin, Erol Ölmez, Erkut Ersoy ve Ümit Oğuztan tutuklandı.

        4. Dalga: Akademisyen ve gazeteciler

        Tarih: 26 Şubat 2008

        Doç. Dr. Ümit Sayın, Doç. Dr. Emin Gürses, Özallar'ın kuyumcusu olarak ün yapan sosyete kuyumcusu Hayrettin Ertekin, gazeteci Vedat Yenerer, Noel Baba Barış Konseyi Derneği Başkanı Muammer Karabulut tutuklandı.

        5. Dalga: İP Lideri Perinçek cezaevine gönderildi

        Tarih:24 Mart 2008

        Ankara'da İşçi Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek ve İstanbul'da eski İstanbul Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kemal Alemdaroğlu ile Cumhuriyet Gazetesi İmtiyaz Sahibi İlhan Selçuk'un da aralarında bulunduğu 13 kişi gözaltına alındı. Perinçek tutuklanırken, Alemdaroğlu ve Selçuk savcılık sorgusunun ardından tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

        6. Dalga: Şener Eruygur ve Hurşit Tolon cezaevinde

        Tarih: 5 Temmuz 2008

        Eski Jandarma Genel Komutanı, Atatürkçü Düşünce Derneği Genel Başkanı Orgeneral Şener Eruygur, eski 1. Ordu Komutanı emekli Orgeneral Hurşit Tolon, ATO Başkanı Sinan Aygün, Cumhuriyet Gazetesi yazarı Mustafa Balbay gözaltına alındı. Eruygur ve Tolon tutuklandı. Aygün sonra tahliye edildi, Balbay ise iki ay önce tutuklandı.

        7. Dalga: Sisi ve Nurseli İdiz gözaltında

        Tarih: 19 Eylül 2008

        Eski Ülkü Ocakları İstanbul İl Başkanı Levent Temiz, 'Sisi' lakaplı Seyhan Soylu, sanatçı Nurseli İdiz'in de aralarında bulunduğu 11 kişi gözaltına alındı.

        8. Dalga: Tuncay Özkan, Adil Serdar Saçan ve Gürbüz Çapan tutuklandı

        Tarih:23 Eylül 2008

        Gazeteci Tuncay Özkan, İstanbul eski Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürü Adil Serdar Saçan ve eski Esenyurt Belediye Başkanı Gürbüz Çapan'ın da aralarında bulunduğu 6 kişi tutuklandı.

        9. Dalga: Eski Cumhuriyet Savcısı Ertaç Giray gözaltına alınıp serbest bırakıldı

        Tarih: 22 Ekim 2008

        3 Ergenekon sanığının avukatlığını yapan Sarıyer eski Cumhuriyet Savcısı Ertaç Giray gözaltına alındı ve savcılıktaki sorgusunun ardından serbest bırakıldı. Koruması Hüseyin Keskin ise tutuklandı.

        10.Dalga: Orgeneral Kılınç, Tümgeneral Şenel ve eski YÖK Başkanı Gürüz gözaltına alındı

        Tarih: 8 Ocak 2009

        12 ilde düzenlenen operasyonlarda aralarında muvazzaf subayların da bulunduğu 37 kişi gözaltına alındı. Eski MGK Genel Sekreteri Tuncer Kılınç, eski G.Kurmay Hukuk Müşaviri Tümgeneral Erdal Şenel, yazar Yalçın Küçük, eski YÖK Başkanı Kemal Gürüz, Yarbay Mustafa Dönmez, yüzbaşı Muhammet Sarıkaya, eski Özel Harekatçı İbrahim Şahin, Şahin'in yeğeni Erdal Şahin, emekli Albay Mustafa Levent Göktaş, gazeteci Engin Aydın, Emekli General Kemal Yavuz, emekli Albaylar İlyas Çınar ve Hüseyin Vural, Çağdaş Türkiye Partisi Başkanı Hasan Ataman Yıldırım, Dalan'ın oğlu Barış Dalan, Dalan'ın özel kalem müdürü İlhami Ümit Handan, Coşkun Umur gözaltına alındı. 17 kişi tutuklandı.

        11. DALGA: Finans Operasyonu. Sendikacı Özbek'e gözaltı

        Tarih: 24 Ocak 2009

        Ankara ve İstanbul'da düzenlendi. Türk Metal Sendikası Genel Başkanı Mustafa Özbek, araştırmacı Erhan Göksel, Elazığ Emniyet Müdürlüğü Özel Harekat Şube Müdürü Ayhan Atabek ve Emniyet Amiri Servet Kaynar'ın da aralarında bulunduğu 11'i polis 18 zanlı ile 8 muvazzaf subay gözaltına alındı. Mustafa Özbek, 10 polis ile muvazzaf subaylardan 7'si tutuklandı.

        ARA TUTUKLAMALAR

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ