Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Güvenlik Diyarbakır ve Bitlis'te terör operasyonu
        1

        Bitlis'te Jandarma Bölge Komutanlığına bağlı timler tarafından 25 Şubat'ta düzenlenen operasyonda, terör örgütü PKK mensubu 8 terörist ölü, 2 terörist sağ olarak ele geçirildi.

        2

        Çatışmalarda 1 asker ve 1 korucu da yaralandı. O operasyonun görüntüleri ortaya çıktı.

        3

        Ağır kış koşullarının hüküm sürdüğü Bitlis'te terör örgütü PKK'ya yönelik operasyonlar ise aralıksız sürdürülüyor.

        4

        Kar kalınlığının yer yer 2 metreyi bulduğu kentte, geçen 20 Şubat'ta Bitlis Jandarma Bölge Komutanlığına bağlı birlikler tarafından "Şehit Güvenlik Korucusu Nihat Çaprak-41 Operasyonu" başlatıldı.

        5

        Merkeze bağlı Sehi Ormanları bölgesinde başlatılan operasyonda, güvenlik güçleri, 24 Şubat'ta bir grup PKK'lı teröristle karşılaştı.

        6

        Güvenlik güçlerinin, 'Teslim ol' çağrısına ateşle karşılık verilmesi üzerine çatışma çıktı.

        7

        Çıkan çatışmada 3'ü kadın 8 terörist etkisiz hale getirilirken, 2 terörist ise yakalandı.

        8

        Operasyon bölgesinde PKK'lı teröristlere ait sığınak ve barınaklarda ise çok sayıda silah, mühimmat ve yaşam malzemesi ele geçirildi.

        9

        NÇ-41 helikopter destekli operasyon kameralarca saniye saniye kaydedilirken, sığınakta yakalanan teröristin yakalanma anı kaydedildi.

        13
        14

        DİYARBAKIR'DA 1 TERÖRİST YARALI YAKALANDI

        Diyarbakır'da güvenlik kuvvetleri tarafından gerçekleştirilen terör operasyonunda 1 terörist silahıyla birlikte ölü, 1 terörist yaralı ele geçirilirken, 10 torba içinde 254 kilogram esrar yakalandı.

        15

        Edinilen bilgiye göre Diyarbakır'ın Lice, Kulp, Silvan ve Hazro ilçeleri kırsalında devam eden operasyon kapsamında İl Jandarma Komutanlığı ekiplerinin yürüttüğü çalışmalar sürüyor.

        16

        Güvenlik kaynaklarından edinilen bilgiye göre, güvenlik güçlerince elde edilen istihbaratın değerlendirilmesi neticesinde, Lice, Kulp, Silvan ve Hazro ilçeleri arasında kalan dağlık ve ormanlık alanda faaliyet gösteren bölücü terör örgütü mensuplarını etkisiz hale getirmek...

        17

        ...bölücü terör örgütü mensupları tarafından kullanıldığı değerlendirilen sığınak, barınak, depo alanlarını tahrip etmek ve malzemeleri ele geçirmek, bölgede bulunan yerleşim yerlerinde tespit edilen işbirlikçiler ve aranan şahısları yakalamak maksadıyla, 24-25 Şubat 2017 tarihlerinde Özel Birlik Operasyonu icra edildiği belirtildi.

        18

        İcra edilen operasyonda 1 bölücü terör örgütü mensubu 1 adet tabanca, 2 adet şarjör, 20 adet tabanca fişeği ve 1 adet el bombası ile birlikte ölü olarak ele geçirildi, 1 bölücü terör örgütü mensubu ise yaralı olarak yakalandı.

        19

        Bölücü terör örgütü mensubu teröristler tarafından kullanılan 1 araç ile temas bölgesi mucavirinde yapılan arama faaliyeti neticesinde 10 torba içerisinde toplam 254 kilogram toz esrar maddesi ele geçirildi.

        20

        Cumhuriyet Savcılığının talimatı üzerine operasyon ile ilgili adli işlemlere başlanırken, ele geçirilen uyuşturucu maddelere el konuldu.

        21

        PKK HEDEFLERİNE YOĞUN TOP ATIŞI

        Hakkari'nin Kuzey Irak'a sıfır noktada bulunan Şemdinli ilçesine bağlı Derecik Beldesi'nde konuşlu 34'üncü Hudut Alay Komutanlığı'nda bugün öğlen saatlerinde hareketlilik yaşandı.

        25
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ