Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Diplomasi Başbakan Yıldırım ile Barzani'nin görüşmesi sona erdi

        Başbakan Binali Yıldırım ile Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) Başkanı Mesud Barzani'nin görüşmesi sona erdi. Çankaya Köşkü'nde gerçekleşen görüşme yaklaşık 1.5 saat sürdü.

        Başbakan Yıldırım ile Barzani, öğle yemeğinde de birlikteydi. Çankaya'daki yemeğin menüsü Türkçe ve Kürtçe basıldı. Habertürk TV'nin edindiği bilgiye göre yemekte fava, acuka, semizotu salatası; elmalı kereviz çorbası; roka salatası, taze fasulye, ızgara levrek ve tatlılar servis edildi.

        BÖLGESEL KONULAR ELE ALINDI

        Başbakan Binali Yıldırım'ın, Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) Başkanı Mesut Barzani'yi kabulünde Türkiye ile IKBY arasındaki ekonomik ilişkilerin ve bölgedeki siyasi gelişmelerin ele alındığı bildirildi.

        Barzani'nin ofisinden yapılan açıklamada, toplantıda, Yıldırım ve Barzani'nin Türkiye ve IKBY arasındaki ekonomik ilişkiler ile misafir heyetin Türkiye ziyaretini masaya yatırdıkları belirtildi.

        Toplantıda ayrıca, bölgedeki siyasi gelişmelere ilişkin, Yıldırım ve Barzani'nin görüş alışverişinde bulundukları kaydedildi.

        Açıklamada, Başbakan Yıldırım'ın, IKBY Başkanı Barzani'nin şerefine Başbakanlık konutunda öğle yemeği verdiği aktarıldı.

        Yıldırım ve Barzani'nin görüşmesinde, IKBY Hükümet Sözcüsü Sefin Dizayi ve IKBY Başkanlık Divanı Başkanı Fuad Hüseyin'in de hazır bulunduğu belirtildi.

        Barzani'nin, Ankara'daki temaslarının ardından Ankara Esenboğa Havalimanı'ndan özel uçağıyla IKBY'nin Erbil kentine hareket ettiği ifade edildi.

        Barzani dün Mabeyn Köşkü'nde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile görüşmüştü. Görüşmede, ağırlıklı olarak Musul ve Telafer'in durumu, terör örgütü PKK'nın Irak'taki varlığı ve Suriye'deki son gelişmelerin ele alındığı bildirilmişti.

        Barzani bugün Başbakan Yıldırım ile görüşmesinden önce Ahmet Türk ve Sırrı Sakık ile bir araya gelmişti.

        REKLAM
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ