Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Eğitim TUS başvurusu başladı! TUS ilkbahar dönemi sınavı başvuruları başladı! TUS sınavı ne zaman?

        Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkeiz (ÖSYM) tarafından yapılan Tıpta Uzmanlık Eğitimi Giriş Sınavı (TUS) için ilkbahar dönemi sınav başvuruları başladı! İşte TUS ilkbahar dönemi sınavı başvurusuhakkında detaylar...

        TUS BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

        ÖSYM tarafından yapılan resmi açıklamaya göre sınava girecek adaylar,2017 - TUS Başvuru Kılavuzu ile Aday Başvuru Formu'na başvuru süresi içinde ÖSYM’nin http://www.osym.gov.tr internet adresinden ulaşabilirler. Kılavuz dağıtımı ve satışı yapılmayacaktır.

        Başvuru merkezlerinin adresleri, başvuru tarihlerinde ÖSYM’nin http://www.osym.gov.tr internet adresinden öğrenilebilir. Başvuru merkezleri tarafından adayların başvuruları, resmi iş gününde ve resmi iş saatleri arasında alınacaktır.

        Adaylar, başvuru işlemini yaptıktan sonra sınav ücretini yatırarak başvurularını tamamlayacaklardır. Adaylar 150,00 TL (oturum başına ücret) olan sınav ücretini kılavuzun son sayfasında belirtilen bankalardan birine veya ÖSYM’nin internet sayfasında yer alan “ÖDEMELER” alanından kredi kartı/banka kartı ile başvuru süresi içinde yatıracaklardır.

        Bankaya giderek ücret yatırmak isteyen adayların banka görevlisine başvuruda bildirdikleri TC kimlik numarasını ve sınav ücretini yatıracağını bildirmesi, bankadan aldıkları dekont üzerindeki T.C. Kimlik Numarası, adı, soyadı ve sınav adı bilgisini kontrol etmeleri ve dekontu saklamaları gerekir. Adaylar isterlerse banka şubelerine gitmeden internet bankacılığı aracılığıyla da bankaya ücret yatırabilirler.

        Not: Son başvuru tarihi7 Mart 2017

        TUS SINAVI NE ZAMAN?

        ÖSYM'den yapılan açıklamaya göre 2017 Tıpta Uzmanlık Eğitimi Giriş Sınavı (2017-TUS)ilkbahar dönemi sınavı22 Nisan 2017 tarihinde uygulanacak.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ