Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa Binanın bodrum katındaki esrarengiz uçağın sırrı ortaya çıktı
        1

        Gökhan ARTAN/İSTANBUL

        İstanbul, Avcılar Ambarlı Mahallesi’nde boş bulunan bir binanın bodrum katını kiralamak isteyen kişiler, sahibini bulamadıkları bodrumda, 2 kişilik tek motorlu hafif uçak bulmuştu.

        2

        Gövdesi ve kanatları ayrı bulunan uçağın hikâyesi ortaya çıktı. Rotax motorlu Experimental Design tipi uçak, 1989’da Tercüman Gazetesi’nin yaptığı çekilişle verildi.

        3

        Gazete, uçağı 1989’da şarkıcı Sibel Can’ın yaptığı çekilişle şanslı okuru Sacide Yıldız’a teslim edildi.

        4

        Uçağı daha sonra kazanan kişiden, amatör havacı Birol Yağcı satın aldı.

        5

        UÇAK BODRUM KATINA NASIL GİRDİ?

        Tercüman Gazetesi'nin Sibel Can'ın yaptığı çekilişle okuruna verdiği uçağı satın alan amatör havacılık tutkunu pilot Birol Yağcı, uçağın bodrum katına nasıl gittiğini anlattı.

        6

        Gazetenin okuyucularına promosyon olarak vermek için ABD'den getirttiği Rotax motorlu, Fisher Super Koala tipi ahşap uçağı, çekilişle kazanan Bursalı Sacide Yıldız'dan 20 bin lira karşılığı satın aldığını ifade eden Yağcı, "Hatırladığım kadarı ile kadın köyde oturuyor. Uçak çıktığını duyunca köyde koyunları kesiyorlar piyango çıktı diye.

        7

        Uçak denilince akla o zamanlar büyük bir şey geliyor. Bir bakıyorlar ufacık bir şey ‘Kestiğim koyunların parasını çıkarmaz diyerek' gazete ilanı ile satmaya karar veriyorlar" dedi.

        8

        "MOTORU PROBLEMLİYDİ"

        Uçağı satın aldıktan sonra Hezarfen Havalimanı taraflarına getirdiklerini ifade eden Yağcı, "O zamanlar bende uçmayı bilmiyorum . Hezarfen kurulmamıştı. Çadır alıp içine koyduk. Uçağı arkadaşım Murat Öztürk uçurdu.

        9

        Çok fazla uçurulmadı o uçak. Motoru problemliydi. Ancak bir şekilde uçtuk, ama çok macerası var. Ondan sonra 7 tane uçağım oldu Uçağı havacılık meraklı olan bir arkadaşıma verdim.

        10

        O da koyacak yerim yok diye bir arkadaşına vermiş . O da oraya koymuş ve yurt dışına gitmiş bildiğim kadarı ile" diye konuştu

        11

        İKİ KANADI, GÖVDESİ VAR, MOTORU SÖKÜLMÜŞ
        İki kişilik Kitfox tipi olduğu belirtilen uçağın sadece arka küçük tekerleğinin ve bazı küçük parçalarının bulunduğu, motor, ön tekerlerinin söküldüğü belirlendi.

        12

        POLİS İNCELEME BAŞLATTI

        DHA'nın haberine göre, Avcılar'da bir binanın yıllardan bu yana kullanılmayan bodrumunda bulunan, bir gazetenin promosyon kampanyası ile verdiği 2 kişilik 'Fisher Super Koala' hurda uçak polis tarafından incelendi.

        13

        Duyanların bile inanamadığı bodrumdaki hurda uçak ile ilgili değişik iddialar ortaya atılırken, İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nün talimatı ile gönderilen sivil ekip, dün binaya gelerek inceleme yapmak istedi.


        14

        Bina sakinlerinin daha önce ip ile bağlı olan ancak, uçağa gösterilen aşırı ilgi ve ziyaretçi sayısının fazlalığı nedeniyle zincir bağlayıp kapısını kilitlediği binanın bodrumuna giren polisler, incelemelerini tamamladıktan sonra ayrıldı.

        15
        25
        26
        27
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ