Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Hürriyet'in yeni genel yayın yönetmeni Fikret Bila oldu

        Yaklaşık 2,5 yıl önce Hürriyet Genel Yayın Yönetmenliği görevine başlayan Sedat Ergin'in görevinden alınmasıyla, yeni genel yayın yönetmeni FikretBila oldu. Peki Fikret Bila kimdir?

        Hürriyet gazetesine 2014'ün Ağustos ayında Genel Yayın Yönetmeni olarak getirilen Sedat Ergin görevinden alındı. Gelişmenin ardından Hürriyet'in Genel Yayın Yönetmenliği koltuğunu Fikret Bila devraldı.

        FİKRET BİLA KİMDİR?

        Fikret bila, 1958 yılında Zonguldak'ta dünyaya geldi. Eğitim hayatını Gazi Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi'nden mezun olarak noktaladı.

        1980-1985 yılları arasında Sayıştay Denetçisi görevinde bulunan Fikret Bila, 1986'da doktora ünvanını elde etti ve medya sektörüne geçiş yaptı.

        1977'de ilk defa gazetecilik mesleğine Yankı gazetesinde başladı. Görev yaptığı esnada bir süre ara verdi ancak 1986'da Nokta dergisiyle gazeteciliğe yeniden dönüş yaptı.

        1987'de Milliyet gazetesinde Ankara temsilciliği görevini üstlenen Bila, Haziran 2016'da Milliyet gazetesinden istifa etti. Bir süre CNN Türk kanalında Ankara Kulisi adlı bir program sundu.

        7 Temmuz 1998 tarihinde dönemin Başbakanı Mesut Yılmaz'ın Makedonya ziyareti sırasında, Devlet Bakanı Rüştü Kazım Yücelen ve milletvekili Şinasi Altıner ile birlikte trafik kazası geçirdi ve ağır yaralandı. Yaklaşık 1 ay süren tedavi sürecinin ardından yeniden mesleğini sürdürdü.

        2016 yılının Temmuz ayından beri Hürriyet gazetesinde köşe yazarlığı yapan Fikret Bila, 1 Mart 2017 tarihinde Hürriyet Gazetesi'nin Genel Yayın Yönetmenliği koltuğunu Sedat Ergin'den devraldı.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ