Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa Bursa'da yakalanan 'Binbir surat Murad'a yarım asır hapis

        Kayıp şahısların kimliklerini kullanarak yaklaşık 1 milyon liralık kredi çektiği iddia edilen sanık, 45 yıl 9 ay hapis cezasına mahkum edildi.

        Bursa'da bir bankadan kredi çekerken yakalanan ve üzerinden 15 tane farklı sahte kimlik çıkan Afganistan uyruklu Murad K. (46), son kez 7. Ağır Ceza Mahkemesinde hakim karşısına çıktı. Hakkında 87 yıla kadar hapis cezası talebiyle dava açılan ve her kimliğe şekil değiştirip kendi fotoğrafını yapıştırdığı iddia edilen Murad K, hakkındaki suçlamaları kabul etmedi. Sanık ilk duruşmadaki ifadelerini tekrarlayarak, "Bana bütün iftiraları kardeşim attı. Bana, 'Sana öyle bir oyun oynayacağım ki içeriden bir daha çıkamayacaksın' demişti. Bu onun oyunudur. Ben haksız yere içeride yatıyorum. 1.5 senedir tutukluyum. Tahliyeme karar verilmesini istiyorum. Ben tahliye olursam yine bütün mahkemelere katılacağım. Söz veriyorum, kaçmayacağım" dedi.

        Sanık son sözünde, yurt dışı yasağı konularak tahliye edilmesini istedi. Mahkeme heyeti kısa bir aranın ardından sanığa 45 yıl 9 ay 30 gün hapis, 26 bin lirada para cezası verdi

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ