Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Hava Durumu Hava durumu 03.03.2017 Meteoroloji'den sağanak yağış ve kar uyarısı
        1

        Yurdumuz dün itibariyle yeni bir yağışlı sistemin etkisi altına girdi. Orta ve Doğu Akdeniz, İç Anadolu, Karadeniz, Doğu Anadolu'nun batısı ve Güney Doğu Anadolu ile Ardahan, Erzurum, Muş, Bitlis, Van, Hakkari ve Şırnak çevrelerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

        2

        Genellikle yağmur ve sağanak, Akdeniz kıyılarında yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı, Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ile Ardahan, Erzurum, Bingöl, Muş, Bitlis, Van ve Hakkari çevrelerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması beklenen yağışların; Mersin, Adana, Osmaniye, Hatay, Karaman, Gaziantep ile Kilis çevrelerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor.

        3

        Sabah ve gece saatlerinde Isparta ve Burdur çevreleri ile Doğu Anadolu'nun doğusunda buzlanma ve don olayı ile birlikte Doğu Anadolu'nun doğusu, Marmara'nın güney ve doğusu ile İç Ege'de yer yer sis ve pus hadisesi bekleniyor.

        4

        Meteoroloji'den yapılan uyarıda "Adana ve Hatay çevrelerinde halen devam eden sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların öğle saatlerine kadar yer yer kuvvetli (21-50 mm) olması beklendiğinden meydana gelebilecek olumsuzluklara (ani sel, su baskını, yıldırım, dolu vb.) karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır." denildi.

        5

        İstanbul'da bugün yağış beklenmiyor. Hava sıcaklıkları 14-17 derece civarında seyredecek.

        6

        Bugün yağışlı sistem doğuya doğru hareket ediyor. Batı kesimlerde yağışlı hava yerini parçalı bulutlu bir havaya bırakacak. İç Anadolu ve Doğu'da yağışlar etkili olmaya devam edecek.

        7

        İç Anadolu ve Batı Karadeniz'de yağışlar yağmur şeklinde olacak. Güneyde Mersin, Adana ve Hatay çevrelerinde yağmur geçişleri görülecek.

        8

        Doğu'da yüksek kesimlerdeki yağışların karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması tahmin ediliyor. Doğu Anadolu'nun kuzeydoğu kesimlerinde yağışların kar şeklinde olması bekleniyor.

        9

        Cuma yurtta hava durumu...

        10

        Cumartesi günü yağışlı hava yurdu terk edecek. Sadece yurdun doğu kesimlerde yağışlar etkili olacak. Özellikle güneyde ve kıyı kesimlerde yağışlar yağmur şeklinde olmaya devam edecek.

        11

        Erzurum, Ağrı, Ardahan ve Kars çevrelerinde yağışların kar şeklinde olması bekleniyor. Yağışlar Van, Bitlis, Muş ve Hakkari çevrelerinde ise karla karışık yağmur şeklinde olacak. Diğer kalan bölgelerde yağış beklenmiyor.

        12

        Cumartesi gününden itibaren yağışla birlikte düşen sıcaklıklar yükselmeye başlayacak.