Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Meclis'e 15 Temmuz sonrası yeni güvenlik önlemleri getiriliyor

        15 Temmuz'da bombalara hedef olan Meclis'te yeni güvenlik önlemleri devreye girecek. Buna göre Meclis'in üzerinde kuş uçurtulmayacak, anti-drone sistemi kurulacak, çipli kartlar kullanılmaya başlanacak, giriş kapılarına da plaka tanıma sistemi kurulacak. Yüz tanıma sisteminin ise radyasyon yayıp yaymadığı araştırılıyor.

        15 Temmuz'da bombalara hedef olan Meclis'te yeni güvenlik konsepti oluşturuluyor. Meclis'in üzerinde hava araçlarının uçuşuna da izin verilmeyecek.

        Meclis'te Başkanvekili Ahmet Aydın'ın başkanlığında idare amirleri güvenlik toplantısı yaptı. Yeni güvenlik konseptini ve alınacak önlemleri konuştu. Buna göre Meclis'te akıllı kart dönemi başlayacak.

        Buna göre Meclis'te araç trafiği sınırlandırılacak. Uyarı ve ikaz işaretleri de konulacak kampus içine.

        Meclis kampusu içinde kargo dağıtımı yapılmayacak, Ayrancı'daki giriş kapısına kargo deposu yapılacak, kargolar oradan ilgilere ulaştırılacak. Meclis'in giriş kapılarına plaka tanıma sistemi konulacak, yüz tanıma sistemi ise araştırılıyor. Radyasyon yayma tehlikesi bulunmazsa kapılarda yüz tanıma sistemi de devreye girebilir.

        USLU: GÖREVLİLER DIŞINDA KİMSE GİREMEYECEK

        Meclis İdare Amiri Salim Uslu devreye girmesi düşünülen önlemleri Habertürk'e anlattı. Uslu, "Havadan geçen herhangi bir hava aracının parlamento binası, avlusu üzerinden geçmemesi geçerse indirilmesi ya da radar karıştırıcılarla kilitlenmesi gibi bir kısım tedbirler var. Kartlara çip konulacak, akıllı kart olacak herkes her odaya giremeyecek. Görevliler dışında kimse giremez diye düşünüyoruz. Araç tanıma sistemi kuruyoruz. Yüz tanıma sistemiyle ilgili endişe radyasyon yayar mı, sıfır radyasyon söz konusu ise olabilir" dedi.

        HABERTÜRK TV

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ