Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Mehmet Müezzinoğlu makam aracından inip metroya bindi

        Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Bursa'da makam aracı yerine metroyla yolculuk yaparak vatandaşlarla sohbet etti.

        Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, bir dizi program için Ankara'dan kara yolu ile Bursa'ya gelirken Yenişehir ilçesine uğradı.

        Bursa yolu üzerinde inşaatına başlanan Yenişehir Devlet Hastanesi inşaatını inceleyen Müezzinoğlu, daha sonra esnafı ziyaret etti. Vatandaşlarla sohbet eden bakan, Bursa girişinde makam aracından inerek Bursaray'a bindi.

        Osmangazi istasyonuna kadar metro yolculuğuna devam eden Müezzinoğlu, yolculuk esnasında vatandaşların derdini dinledi. Bakan Müezzinoğlu, esnaf ziyareti ve metro yolculuğunu twitter üzerinden takipçileriyle paylaştı.

        "BİRİLERİ MİLLETİN ÜMÜĞÜNÜ SIKAMAYACAK"

        Bursa'nın Gemlik ilçesinde toplu konutların temelini atan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, "Birileri kapalı kapılar ardında milletin ümüğünü sıkamayacak. Güçlü iktidarlar millete hizmet edecek. Milletin yarınları bugünden daha iyi olacak" dedi.

        Gemlik Belediyesi, Cihatlı Mahallesi'ne yapılacak toplam 970 konutluk projesinin temelini attı. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu'nun katıldığı törende, 366 daire ve 8 dükkanın temeline ilk harç konuldu. Toplam 100 milyon liraya mal olacak projenin ilk etabı için 32 milyon 401 lira harcanacak.

        Programda referandumla alakalı konuşan Müezzinoğlu, "Bugün çok başarılı olsak bile, geldiğimiz noktayı kabul etmiyoruz. Daha büyük hedeflere, güvenli ve istikrarlı bir şekilde yürüyen bir ülke olmak istiyoruz. Önümüzde bir referandum var. Daha istikrarlı bir yönetim, daha hızlı kararlar almak için, milli iradenin daha güçlü olduğu, milletin yetki vererek hesap sorduğu bir yapı için referanduma gidiyoruz. Bundan sonra Türkiye kaos, kriz ve koalisyonlara mahkum olmayacak. İpin ucunun milletin elinde olduğu, milli iradenin güçlü olduğu, milletin vicdanının temsil edildiği parlamento ve cumhurbaşkanlığı sistemi olacak. Birileri kapalı kapılar ardında milletin ümüğünü sıkamayacak. Güçlü iktidarlar millete hizmet edecek. Milletin yarınları bugünden daha iyi olacak" dedi.

        "970 KONUTUN PROJESİ HAZIR"

        Müezzinoğlu, "Orman vasfını kaybetmiş arazileri konut alanına dönüştürerek, insanları güvenli binalarda yaşatmanın çalışmalarını yapıyoruz. İnşallah bakanlar kurulu kararıyla işin hukuki zeminini oluşturacağız" diye konuştu.

        Gemlik Belediye Başkanı Refik Yılmaz da "Bu 150 dönümlük alan geçmişte köyün merasıydı. Burasını Çevre ve Şehircilik Bakanlığımızla plandık ve bize devredildi. 970 konutun projesi hazır. Bugün 366 daire, 8 dükkanın temelini atıyoruz. 32 milyon 401 liralık bir yatırım. Bu projenin toplam maliyeti 100 milyon lira. 1 ilk ve ortaokul 2 cami, 1 sağlık ocağını belediyemiz yapacak. Bin konuta 17 bin talep geldi. Bu bizi yeni arayışlara itti. Talepleri karşılamak için girişimlerimiz devam ediyor. 400 hektarlık orman vasfı kalmamış arazi toplu konut alanı olarak belirleyip, kalan projeye orada devam edeceğiz. Bu bir medeniyet ve Gemlik'in kurtulma projesi. Ecdadımızın gittiği yoldan gidiyoruz. Ecdadımız Bursa'da ovaya yerleşmemiş. Ovayı tarımda kullanmış. Biz de bunu yapıyoruz. Konutların yüzde 10'unu şehit yakınlarına ve gazilerimize, diğer yüzde 10'unu emeklilere, kalan 800 dairemizin yarısını evi olmayanlara, diğer yarısını da ovadaki çürük binalardaki vatandaşlarımızla takas edeceğiz" şeklinde konuştu.

        200 ARAÇLIK OTOPARK

        Bakan Mehmet Müezzinoğlu, konuşmasının ardından Bursa Valisi İzzettin Küçük, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Gemlik Belediye Başkanı Refik Yılmaz ve beraberindeki protokol mensuplarıyla toplu konut projesinin temelini attı.

        Bursa'nın İnegöl ilçesinde 2014 yılında kar sebebiyle çöken MERPA, İnegöl Belediyesi ve Büyükşehir Belediyesi tarafından yenilenerek tekrar hizmete açıldı. İnegöl Belediye Başkanı Alinur Aktaş, "31 Aralık 2014 tarihinde İnegöl'de gerek kırsalda gerek merkezde yıkımlara sebep olan kar yağışında pazar yerimiz de çökmüştü. Yenilenen bu pazarın maliyeti yaklaşık 13-14 milyon lira. Köylü pazarımızı ve otoparkımızı 4 milyon liraya mal ettik. Burası haftanın 3-4 günü ve özel günlerde de kullanılan bir bölge. 200 araçlık otoparkı da İnegöl halkına hizmet edecek. Projelerimiz devam ediyor" dedi.

        Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu törende yaptığı konuşmada, "Halkımızın huzurlu ve sağlıklı ortamda alışverişlerini yapabilecekleri güzel bir mekan. Medeniyetimizin yönetim felsefesi insanı yaşat ki devlet yaşasın der. AK Parti'nin bakış açısı da insanı yücelt ki devlet yücelsin. 14-15 yıldır insanımızı daha çok yüceltebilmek, ülkemizi daha güçlü hale getirebilmek adına geceli gündüzlü çalıştık. 80 milyon insanımızın hak ve hukukunu merkez aldık. Gelecek günlerinizin bugünden daha güzel olmaları adına farklı ve güzel hizmetleri arkada bıraktık. Yapmamız gerekenlere baktığımızda dünya ile yarışta bu merdivende çıkılması gereken önemli merdivenler var. Son 14 yıldır bu basamakları nasıl milletimizle çıktıysak, milletimizin gözünün içine bakarak bu günlere geldiysek bundan sonra da yine milletimizle beraber yolculuk yapacağız. Başarıda en büyük sermaye güven ve istikrardır" dedi.

        Türkiye'ye birçok tuzak kurulduğunu ifade eden Müezzinoğlu, "Güven ve istikrarı bozmak için çalışıyorlar ama ne yaparlarsa yapsınlar bozamayacaklar. Biz büyük bir millet ve istikrarına sahip çıkan bir milletiz. 14 yılda hem güven hem de istikrar anlamında önemli aşamalar kat ettik. Çok tuzaklar kurdular, farklı senaryolar uyguladılar ama başaramadılar. Başaramazken bizi de zora soktular, zaman zaman bedeller ödettiler. 15 Temmuz 2016 birileri bu milletin imkanlarını, bu milletin kaderiyle oynayacak şekilde hainlik yaparak kötüye kullandı. Bize düşen o 249 şehide layık olmak, hak ve hukuklarını korumak, bugünün milletini yarın için daha güçlü yapabilmektir. Cumhurbaşkanımızı seçeceğiz. 58 milyon seçmenin oyuyla yetkiyi alacak. 5 yıl süresince hiç kimse kapalı kapılar ardından milletin istikrarıyla oynayamayacak. 5 yıl sonra memnunsa devam, değilse güle güle Birileri laiklik, cumhuriyet elden gidiyor diyemeyecek."

        "Cumhur güçlenecek, cumhuriyet güçlenecek. Türkiye dünya ile yarışta daha güçlü hale gelecek. Bazıları bundan rahatsız oluyor, bu milletle birilerinin istediği gibi oynayamayacağı dönemlerin kapandığını görerek dedikodu yapıyor, utanmadan diktatörlük gelecek diyor. Milleti kandırmayın, yalan söylemeyin. Bu milletin aklı da vicdanı da sizin önünüzde. Siz yüzde 20-25'lerle bu ülkenin kaderiyle çok oynadınız, bundan sonra oynayamayacaksınız. İlk defa milli irade, egemenlik kayıtsız şartsız millette olacak, ipin ucu milletin elinde olacak. Hayır diyenlere bakın, 2 tane hayırcı grubu var. Biri HDP, onun zaten bu milletle derdi farklı. Diğer hayırcı CHP ise milletten korkuyor, milletin değerlerinden ve hedeflerinden korkuyor, milletle beraber yürümekten korkuyor."

        "Korkmasaydı millete ait bir sistem değişikliğinin millete gelmesine yardımcı olurdu. TBMM'de yeni sistemin gelmesini konuştuğumuzda kan akar, cesedimizi çiğnersiniz dediler. Kürsüyü işgal ettiler. Milletin kürsüsünü koruyoruz dediler. Biz AK Parti olarak milletin kürsüsünü vesayet odaklarına mı götürmek istiyoruz? Hayır, millete götürüyoruz. Gelin beraber götürelim dedik, ama gelmemek için elinden geleni yaptı. Milletin hakemliğine gitmeyi tercih ettiler, günaydın. Demokrasilerde hakem millettir, güç ve yetki milletten alınır, hesap millete verilir. Hesabı millete verdikten sonra yüz akı ile verdiysen devam edersin, veremediysen güle güle derler. Önümüzdeki dönem istikrarlı ve güvenli bir yolculuğa İnegöl'den, Bursa'dan ve Türkiye'den güçlü bir evetle bu milletin ümüğünü sıkan tüm vesayet odaklarını ortadan kaldıracağız" diye konuştu.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ