Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa Çorlu, şehitler anısına yapılacak 15 Temmuz İlkokulu'nda birleşti

        Tekirdağ'ın Çorlu ilçesinde şehitler adına yapılacak olan 15 Temmuz İlkokulu'nun yapımı için ilçe halkı el ele verdi. 5901'e SMS atılarak 10 TL bağış yapılabilen okul kampanyasına destek çığ gibi büyüyor.

        2016 yılının ortalarında Çorlu'da görev yapan basın mensuplarının fikri ile ortaya çıkan ve 15 Temmuz süreci sonrası kampanyanın şekillendiği proje kapsamında Çorlu'da 24 derslikli okul inşası için düğmeye basıldı. Kamu kurumları, yerel yönetimler, meslek odaları, sivil toplum kuruluşları, gazeteciler, siyasi partiler ve vatandaşlar 5901'e mesaj atarak 10 TL bağış yapmak için seferberlik ilan etti. Çorlu'nun nüfusu olan 253 bin SMS'in hedeflendiği okul kampanyasında tüm şehitler anısına yapılacak 15 Temmuz İlkokulu'nun Çorlu'ya kazandırılması amaçlanıyor.

        ANLAMLI BAĞIŞLAR

        Çorlu Şehitliği'nde yatan şehitlerin 24 derslikli inşa edilecek okuldaki sınıflara adının verilerek yaşatılması fikrinin de ortaya çıkmasıyla çocukların kumbarasını alarak Tekirdağ Valisi Mehmet Ceylan'ın başkanlığını yaptığı Çorlu Eğitim ve Spor Vakfı'na paralarını bağışlaması, taksi şoförünün aracının plakasını yazarak 5901'e attığı SMS'le bağış yapması, Ergene Vadisi öğrenci annelerinin bir araya gelerek 18 bin lira bağış toplaması Çorlu halkının vefasını gösterdi. Çorlu Belediyesi Kültür Müdürlüğü bünyesinde faaliyetlerine devam eden tiyatro ekibi de sergiledikleri oyunun gelirini okul kampanyasına bağışladı.

        İŞADAMLARI PROJE İÇİN BİRARAYA GELİYOR

        İş dünyasından birçok isim nakdi ve ayni yardımla projeye destek verirken işadamları proje için bir araya geliyor. Okul inşaatını hafriyatını ilçedeki tüm hafriyatçılar el birliği ile yapma kararı alırken okulun temelleri 18 Mart Şehitler Günü'nde okulun asıl sahipleri olan Çorlu halkı ile atılacak. Hazır beton, demir, boya, elektrik, mermer, kum ve okul inşasında kullanılabilecek çeşitli malzemeler sektörlerinde aynı işi yapan farklı şirketlerin aralarında kurdukları konsorsiyumlarla destekleniyor.

        81 ilden vatandaşı içerisinde barındıran ve Türkiye`nin gerek sanayi gerekse de nüfus anlamında en büyük ilçelerinden biri olan Çorlu'da farklı siyasi görüş ve etnik kökene sahip vatandaşların gösterdiği birliktelik takdirle karşılanıyor. Çorlu'daki gazeteler, internet siteleri de kampanyanın duyurulmasına katkı sağlıyor.

        Göksel GÜRSOY / ÇORLU

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ