Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Politika CHP'li Tekin Bingöl: İçimize sindiremeyiz, o bakan benim ülkemin bakanı

        CHP Genel Başkan Yardımcısı Tekin Bingöl, bakanların Almanya programlarının iptal edilmesine ilişkin, "Böyle bir şeyi asla içimize sindiremeyiz çünkü o bakan benim ülkemin bakanı. Seçimle iş başına gelmiş bir bakan böyle bir muameleye maruz bırakılmamalı." dedi.

        Partisinin il başkanlığını ziyaret eden Bingöl, Muş’ta vatandaşların referandumu memleket meselesi olarak görüp ona göre oy kullanacaklarına inandığını söyledi.

        Muşlu hemşehrilerinin tercihlerine bugüne kadar saygı duyduklarını anlatan Bingöl, "Bu seçim farklı bir seçim. Muşlu hemşehrilerim Muş’a yönetici seçmiyorlar. Milletvekili seçmiyorlar, cumhurbaşkanı seçmiyorlar. Bu seçimde Muş’un da çocuklarının da geleceğini belirleyecek bir oy kullanacaklar. Ben inanıyorum ki Muş’ta da ciddi bir 'Hayır' oyu çıkacak." diye konuştu.

        "SAYGIYLA KARŞILADIK"

        "Evet" ve "Hayır" oyu verecekleri ayrıştırmanın doğru olmadığına işaret eden Bingöl, şunları kaydetti:

        "Bir seçim stratejisi olarak, 'Hayır' oyu verenleri farklı bir anlayışla, ihanetle suçlamak o seçmen kitlesine yapılacak en büyük haksızlıktır. Yüzde 50 ve üzerinde bir 'Hayır' oyu söz konusu. Eğer siz 'Hayır' oyu kullanan vatandaşlar içerisinde geçmişte AK Parti'ye oy veren seçmen kardeşlerimizi ya da diğer partilere oy verenleri 16 Nisan’da hak etmedikleri bir suçlamayla karşı karşıya bırakırsanız, bu gerçekten bir siyasetçinin yapacağı en büyük yanlıştır. Biz geçmişte AK Parti’ye oy verenlere hiçbir şekilde bir haksızlıkla yaklaşmadık, biz hepsinin tercihini saygıyla karşıladık."

        Bakanların Almanya programlarının iptal edilmesine de değinen Bingöl, şu ifadeleri kullandı:

        "Almanya’da bu ülkenin bakanına karşı yapılan yaklaşım bizim tarafımızdan asla kabul edilemez. Böyle bir şeyi asla içimize sindiremeyiz çünkü o bakan benim ülkemin bakanı. CHP’nin bakanı olmayabilir ama benim ülkemi temsil ediyor. Seçimle iş başına gelmiş bir bakan böyle bir muameleye maruz bırakılmamalı. Bu, bizi üzmüştür. Umut ediyorum ki bu tavırdan en kısa süre içinde vazgeçilir."

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ