Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Başbakan Binali Yıldırım'dan hızlı tren müjdesi

        AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Binali Yıldırım, partisi tarafından Nevşehir'de Diriliş Meydanı’nda düzenlenen mitinge katıldı.

        Başbakan Yıldırım "Toplam 488 km uzunluğundaki Antalya-Konya-Aksaray-Nevşehir-Kayseri hızlı tren projesini gerçekleştireceğiz." dedi.

        Yıldırım, "Tutturmuşlar tek adam teranesi, Bunlar Adnan Menderes'e ve Özal'a ada aynısını yaptılar" diye konuştu. Başbakan Yıldırım, "CHP ve HDP kol kola girmiş hayır diyor. Sadece onlar dese neyse, terör örgütleri de hayır diyor. Bunları kollayan ülkeler de hayır diyor. Evet çıkınca bunlar, ana muhalefet partisi ve diğerleri yan gelip yapamayacak daha çok çalışmak zorunda kalacaklar. Bunlar çalışmaya alışkın değil. Bunların işi laf üstüne laf koymak, AK Parti'nin işi taş üstüne taş koymaktır. Evet çıkınca terör örgütleri artık rahat terör örgütü faaliyeti yapamayacaklar.

        16 Nisan Türkiye için dönüm noktasıdır. İstikrarın kalıcı olduğu, istikbalin daha da sağlamlaştığı, 15 Temmuz'da verdiğimiz istikbal mücadelesinin daha da sürekli olması içindir. Bu Türkiye meselesi olduğu için MHP Genel Başkanı Sayın Bahçeli'de bu kutlu yolda bizimle beraber oldu. Kendisine teşekkür ediyoruz.

        Milliyetçi ülkücü kardeşlerime sesleniyorum, MHP'nin değerli destekçilerine sesleniyorum. Bu mesele memleket meselesidir. Parti meselesi değildir. Türkiye'nin beka meselesidir. Partiniz ne olursa olsun Türkiye'nin geleceği için gün bir olmak, beraber olmak, iri olmak, diri olmak, birlikte Türkiye olmak zamanıdır. İnşallah Türkiye büyük çoğunlukla bu meseleyi omuzlayacak. Türkiye'de artık zayıf iktidarlar dönemi sona erecektir."

        Başbakan Binali Yıldırım, "Tutturmuşlar tek adam teranesi, Bunlar Adnan Menderes'e ve Özal'a ada aynısını yaptılar" dedi.

        Başbakan Yıldırım, "Şimdi Recep Tayyip Erdoğan için de aynısını söylüyorlar. Bu CHP'nin tek adam demediği hiçbir başbakan yok. Menderes'e rahmetli Özal'a aynısını yaptılar. Şimdi Cumhurbaşkanımıza yapıyorlar aynısını. Senin hatırın için iki Cumhurbaşkanı mı seçeceğiz. Tek adam olacak arkasında 80 milyon millet olacak. Bu sistem tek adamlığa asla geçit vermez" diyerek şunları söyledi:

        "Bu sistem ile ilgili yalan yanlış anlatılanlara asla kanmayın. Kafanızda hiçbir tereddüt olmasın. 15 Nisan'a kadar bunlar anlatılacak. Bu sistemin en büyük faydası ekonomiye olacak. İstikrar olursa güçlü siyasi iktidar olursa yatırımcı gelir, yatırımını yapar, fabrika kurar, iş ve aş alanı açar. Ülkede hükümetler sık sık değişirse, belirsizlik olursa oraya yatırımcı gelmez. Terörün belini kırdık, şehirlerden söküp attık. Köylerde dağlarda nere varlarsa tepelerindeyiz, enselerindeyiz. 16 Nisan'dan sonra bu meseleyi memleketin gündeminden tamamen çıkaracağız. Kendi ürettiğimiz silahlarımızla, savunma sistemimizle terörün üzerine gideceğiz. Bundan çok korkuyorlar. Siz sadece 18 maddeye evet demeyeceksiniz, huzurlu güvenli bir ülke için evet diyeceksiniz. Evet çıkacak, Türkiye büyüyecek."

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ