Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Güvenlik Van'ın 3 ilçesinde PKK'ya operasyon

        Van İl Jandarma Komutanlığı ekiplerince düzenlenen PKK operasyonunda çok sayıda mühimmat ve yaşam malzemesi ele geçirdi. Çaldıran ilçesinde bir şüphelinin evinde yapılan aramada ise 800 bin TL nakit para bulundu.

        Van İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, İpekyolu, Başkale ve Çaldıran ilçelerinde terör örgütü PKK'ya yönelik eşzamanlı operasyonlar düzenlendi. Başkale ilçesi Esenyamaç Mahallesi kırsal alanında düzenlenen operasyonda, 1 adet AK-47 piyade tüfeği ve silaha ait 5 adet şarjör ile 128 adet fişek, 1 adet hücum yeleği, 1 adet jeneratör, 3 adet dolu mutfak tüpü, 1 adet dolu küçük tüp, muhtelif mutfak ve yaşam malzemesi ele geçirildi.

        800 BİN TL ELE GEÇİRİLDİ

        Çaldıran ilçesi Evciler Mahallesi'nde ise bölücü terör örgütüne maddi ve lojistik destek sağlamak amacıyla para, silah ve mühimmat temin ederek bölge kırsalındaki örgüt mensuplarına verdiği belirlenen bir kişinin ikametinde yapılan aramada; 1 adet AK-47 piyade tüfeği ve bu silaha ait 2 adet şarjör ile 60 adet fişek, 800 bin TL nakit para ele geçirildiği belirtildi.

        Meral YILDIZ/ VAN

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ