Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Yalçın Topçu: İşler doğru gidiyorsa Erdoğan'ın Meclis'i, hükümeti iyi yönetmesinden kaynaklanıyor

        Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Yalçın Topçu, "Şu an işler doğru gidiyorsa Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Meclis'i, hükümeti iyi yönetmesinden kaynaklanıyor. Kendisinin karizmasından ve yüksek liderliğinden dolayı 15 sene bu ülke iyi yönetilmiştir, sistemin sağlamlığından değil." dedi.

        Topçu, 16 Nisan'da yapılacak halk oylaması için oluşturulan Yenimahalle seçim bürosunun açılışında yaptığı konuşmada, başkanlık sisteminin Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ikbal meselesi olmadığını belirtti.

        Milletin 16 Nisan'da sandığa gittiği zaman kendi iktidarını doğrudan belirleyeceğini ifade eden Topçu, "5 yıl sonra bu millet isterse yine sandıkta seçtiği hükümeti al aşağı edebilecek. Yani iktidarda çift başlılığı ortadan kaldırılacak. Şu an işler doğru gidiyorsa Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Meclis'i, hükümeti iyi yönetmesinden kaynaklanıyor. Kendisinin karizmasından ve yüksek liderliğinden dolayı 15 sene bu ülke iyi yönetilmiştir, sistemin sağlamlığından değil." diye konuştu

        "YÜZYIL SONRA GERÇEKLEŞMİŞ OLACAK"

        Halk oylaması sürecinde toplumun kamplaştırıldığı iddialarını doğru bulmadığını dile getiren Topçu, şunları kaydetti:

        "Evet' diyenler cennetlik değil, 'hayır' diyenler de cehennemlik değil ama 'hayır' diyen arkadaşlarımıza bir şey söylemek istiyorum. Yanına, yörene iyi bak. Kiminle yola gidiyorsun iyi bak? Sağında Kandil, solunda FETÖ var. Bunu söylemek istiyorum. Yoksa neticede bu bir demokratik hak. Kimse onlara cehennemliksin, vatan hainisin demiyor. O kadar Tayyip Erdoğan düşmanlığına kilitlenmişsiniz ki yanınızda, yörenizde kim var farkında değilsiniz.

        16 Nisan'da 'evet' verecekler, devlet yönetiminde milletin egemenliğini sağlayacak. Meclis'in duvarında bugüne kadar 'Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir.' yazıyordu ya, o aslında bir frenk mukallitliğiydi. Şimdi siz 16 Nisan'da 'evet' oylarınızla gerçekten 'Egemenlik kayıtsız, şartsız milletindir.' diyeceksiniz ve Meclis'in duvarındaki yazıda yüzyıl sonra gerçekleşmiş olacak."

        Topçu, konuşmasının ardından seçim bürosunu açılışını gerçekleştirdi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ