Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Yargı Adem Huduti'nin aralarında bulunduğu 6'sı general 76 sanık yargılanacak

        Malatya'da 15 Temmuz darbe girişimi gecesi yaşananlarla ilgili davanın görülmesine bugün (SALI) başlanacak. Tutuklu eski 2. Ordu Komutanı Orgeneral Adem Huduti ile birlikte 6 generalin aralarında bulunduğu 76 sanık, Yakınca Spor Salonu'nda hakim karşısına çıkacak.

        Malatya 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülecek davanın iddianamesinde bir numaralı şüpheli 2. Ordu'nun eski komutanı Orgeneral Adem Huduti. İddianamede Huduti'nin yanı sıra 6'sı general, 33 subay, 4 astsubay, 2 uzman çavuş ile 37 er ve erbaş ‘darbeye teşebbüs'le suçlanıyor.

        Eski 2. Ordu Komutanı Adem Huduti, eski 2. Ordu Kurmay Başkanı ve Garnizon Komutanı Tümgeneral Avni Angun, eski 7. Ana Jet Üssü Komutanı Tuğgeneral Emin Ayık, eski 2. Ordu Harekat Destek Yarbaşkanı Tuğgeneral Zeki Karataş, eski 2. Ordu İdari Kurmay Yarbaşkanı Tuğgeneral Mustafa Serdar Sevgili, eski 2. Ordu Komutanlığı Harekat Kurmay Yarbaşkanı Tuğgeneral Ersin Yıldırım ile askerlerden oluşan 76 sanık için Malatya adliyesinde yeterli salon olmadığı için Yakınca Spor Salonu, mahkeme salonu haline getirildi. Toplam bin 52 metrekare kapalı alana sahip bu spor salonunda 224 tribün koltuğu, 80 masa, 200 sandalye bulunuyor.

        Ferdi DURDU/MALATYA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ