Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Elektrik akımına kapılan işçi Erkan Keleş’in ölümüne ilişkin davada karar!7 yıl sonra taksitle ceza

        Gaziosmanpaşa Arnavutköy’de 10 Eylül 2010’de yaşanılan arızayı gidermek için çıktığı gerilim hattında elektrik akımına kapılan işçi Erkan Keleş’in ölümüne ilişkin dava karara bağlandı.

        Mahkeme yargılanan 7 sanıktan 4'ünü taksirle bir kişinin ölümüne neden olma suçundan 2 yıl 6 ay ile 5 yıl arasında değişen hapis cezasına çarptırdı. Sanıklar hakkında verilen hapis cezasını adli para cezasına çeviren mahkeme, bu cezanın da 24 eşit taksitte ödenmesine hükmetti.

        4 SANIK DURUŞMAYA KATILDI

        İstanbul Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmaya sanıklardan Nusret Muhammet Çoruh, Gürkan Saraç, Hakan Gürkan, Hürriyet Mehmet Sayın katılırken diğer sanıkları avukatları temsil etti. Kazada hayatını kaybeden Erkan Keleş'in yakınları da duruşmada hazır bulundu.

        BERAATLERİNİ TALEP ETTİLER

        Davanın karar aşamasına geldiğini belirten mahkeme heyeti, sanıklardan son sözlerini sordu. Sanıklar beraatine karar verilmesini talep etti.

        5 YIL HAPİS CEZASI PARA ÇEVRİLDİ

        Mahkeme heyeti, sanıklardan Özkan Gündoğdu, Gürkan Saraç ve Süleyman Ay'ı "Taksirle bir kişinin ölümüne neden olma" suçunda asli kusurlu olduklarını gerekçesiyle ayrı ayrı 5'er yıl hapis cezasına çarptırdı. Mahkeme heyeti, bu sanıklara verilen hapis cezasını daha sonra adli para cezasına çevirdi. Sanıkların sosyal ve ekonomik durumlarına göre 36 bin 500 TL ile 73 bin TL arasında değişen adli para cezasına hükmeden mahkeme heyeti, adli para cezasının 24 eşit taksitte ödenmesine karar verdi.

        TALİ KUSURLU SANIĞA 2 YIL 6 AY

        Mahkeme heyeti sanıklardan Ali Sönmez'in ise "Taksirle bir kişinn ölümüne neden olma" suçunda tali kusurlu olduğu gerekçesiyle 2 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırdı. Mahkeme heyeti, bu hapis cezasını da 18 bin 200 TL adli para cezasına çevirerek 24 eşit taksitte ödenmesine karar verdi.

        3 SANIK BERAAT ETTİ

        Sanıklardan Hürriyet Mehmet Sayın, Hakan Gürkan ve Nusret Muhammet Çoruh'un, olayda kast ve taksirlerinin bulunmadığına hükmeden mahkeme heyeti bu sanıkların beraatlerine karar verdi.

        Serdar KULAKSIZ - İSTANBUL

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ