Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Mehmet Müezzinoğlu: Bir Erdoğan bir tane de Kılıçdaroğlu çıkar

        Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, 18 Yaşında Milletvekili düzenlemesine ilişkin "600'ün 50'si bu yaşta olsa Türkiye ne kaybedecek. İçlerinden bir tane Recep Tayyip Erdoğan çıkar ha bir tane de Kılıçdaroğlu. Ama o yaşta çıkarsa daha kaliteli Kılıçdaroğlu olur" dedi.

        Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can ile birlikte Kadosan Sanayi Sitesi'nde bulunan esnafı ziyaret etti. Esnafla sohbet ederek esnafın sorunlarını dinleyen Bakan Müezzinoğlu, esnafın sorularını cevaplandırdı. 16 Nisan'da yapılacak olan cumhurbaşkanlığı hükümet sistemi referandumunun getireceği düzenlemelerden biri olan milletvekili seçilme yaşının 18'e indirilmesi hakkında sorulan bir soruyla ilgili konuşan Bakan Müezzinoğlu, neden 18 yaş düzenlemesi yapıldığını anlattı.

        "Gençlerimize bize güvenin diyoruz ama biz gençlerimize güvenmiyoruz" diyen Bakan Müezzinoğlu, "Biz gençlerimize sen Fatih'in İstanbul'u fethettiği yaştasın diyoruz. Şuanda 18 ile 24 yaş arası grubunda 8 milyon oy var. 8 milyon oya diyoruz ki bize inan bize güven ama biz sana inanmıyoruz biz sana güvenmiyoruz. Bu olmaz. 19 yaşında Ümraniye Belediye Meclisi'nde iki tane gencimiz olsa Ümraniye bir şey kaybeder mi. Ümraniye'nin 35 mahallesinden 3 tanesinin muhtarı düşünü ki 23- 24 yaşında bugün muhtarlıklar yarın siyasete alışacaklar. İlçe yönetimine giremiyor, belediye meclisine giremiyor. Girsin. 8 milyonun içinde 8 tane milletvekili olsa Türkiye Büyük Millet Meclisi ne kaybeder. Şuanda Avusturya'nın dışişleri bakanı sayın cumhurbaşkanımızın karşısına oturdu. Bacak bacak üstüne attı yaşı 28" dedi.

        18 yaş düzenlemesi üzerinden CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu eleştiren Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, "65 yaşın üzerinde Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde 76 milletvekili var. 65'in üzerindeki oy sayısı ne 4 milyon. Buradaki oy sayısı ne 8 milyon. Şimdi 600 milletvekili olacak. 600'ün 50'si bu yaşta olsa Türkiye ne kaybedecek. İçlerinden bir tane Recep Tayyip Erdoğan çıkar ha bir tane de Kılıçdaroğlu çıkar ne yapalım. Ondan da korkmayız. Ama o yaşta çıkarsa daha kaliteli Kılıçdaroğlu olur. Mahalleden çıktı. Sokaktan çıktı. Vatandaşın halini bildi. Çamuru çiğnedi. Bozuk kaldırımdan geldi. Bugün Recep Tayyip Erdoğan, Recep Tayyip Erdoğan olduysa 18 yaşından beri sokaktadır. Milletle beraberdir. Öyle kasetle gelerek olunmuyor" diye konuştu. Program sonrasında Bakan Müezzinoğlu, Kadosan Sanayi Sitesi'nden ayrıldı.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ