Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Konya'da gölde mahsur kalan balıkçılar askeri helikopterle kurtarıldı

        Konya'da ağ sermek için tekneyle Beyşehir Gölü'ne açılan ve mahsur kalan 2 kişi helikopterle kurtarıldı.Hüyük ilçesine bağlı Budak Mahallesi'nde balıkçılık yapan Rahim Atal (62) ve oğlu Ahmet Atal (34), saat 17.00'de ağ sermek için tekneyle Beyşehir Gölü'ne açıldı.Ağları göle serdikten sonra dönüşe geçen baba ve oğlu, çıkan rüzgarın kıyıdaki buzları teknelerinin önüne sürüklemesi üzerine buzlar arasında sıkıştı.

        Kıyıya gelemeyen, tekrar açığa da dönemeyerek batma tehlikesi yaşayan teknedekiler, kıyıya yaklaşık 500 metre mesafede mahsur kaldı. Telefonla yardım istenmesi üzerine balıkçılar ve jandarma ekipleri seferber oldu. Ancak havanın kararması ve gölün buzla kaplı olması nedeniyle kıyıdaki diğer tekneler yardım için göle açılamadı.Beyşehir ilçesindeki Jandarma Asayiş Bot Komutanlığına bağlı bot ekibi de mahsur kalan teknenin olduğu yere oluşan buz kütleleri nedeniyle yaklaşamadı. Saatlerce gölde mahsur kalan balıkçılar için Konya'dan askeri helikopter istendi.

        3. Ana Jet Üs Komutanlığından kalkan gece görüş sistemine sahip askeri helikopterdeki görevliler, balıkçı baba ve oğlunu halat yardımıyla kurtardı. Sağlık kontrolünden geçirilen balıkçıların durumunun iyi olduğu belirlendi.Yaklaşık 5 saat oğluyla birlikte gölde mahsur kalan Rahim Atal yaptığı açıklamada, saat 17.00'de ağ atmak için çıktıklarını belirterek, dönüşte buzların önlerini kapattığını söyledi.Atal, "Kayık, bir metre bile yürümedi, geriden kaptırıyoruz, kayığı sağa sola vuruyoruz imkan yok olmadı. Kayık yan geldi, battı batacak ama kurtardık.

        Buz birden kapatmasaydı geçecektik ama geçemedik. Daha önce de benzer bir olay başıma gelmişti." ifadesini kullandı.Ahmet Atal ise göle çıktıklarında bin metre kadar açık yer olduğunu, ancak lodosun çıkmasıyla yakınlardaki buzların sürüklenerek önlerine doğru gelip teknelerini sıkıştırdığını bildirdi.Atal, şöyle dedi:"Bizi sıkıştırmaya başlayınca, tekneyi yan çevirdi, sonra rüzgar durdu, tekne olduğu yerde sabit kaldı, batma tehlikesi yaşadık. Rüzgar kesilince, teknenin etrafındaki buzları kırdık, parçaladık, tekneyi parçalayıp, su alıp batmaktan kurtardık.

        Teknede tüp vardı, yardım gelene kadar onunla ısındık. Gelen helikopter ise 25 metre kadar yüksekliğe kadar alçalarak attığı halatla bizi çekerek kurtardı."Kurtarma çalışmalarını kıyıda izleyen Hüyük Belediye Başkanı Mehmet Şahin, balıkçıları kurtarmak için seferber olan AFAD, 112 ve jandarmaya teşekkür etti.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ