Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem SON DAKİKA! FETÖ'den tutuklananlar ve gözaltına alınanlar (7 Mart 2017)

        15 Temmuz Darbe Girişimi'nin başarısızlıkla sonuçlanmasının ardından Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) destekçi ve üyelerinin yakalanması için başlatılan operasyonlar tüm hızıyla devam ediyor. İşte FETÖ ile bağı olduğu ya da örgütün haberleşme programı Bylock kullandığı tespit edilen kişi/kurumlara yönelik operasyonlarda 7 Mart Salı günü raporu.

        Haberler anlık güncellenmektedir...

        ESKİŞEHİR'DE 15 KİŞİ TUTUKLANDI

        Eskişehir'de Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik operasyonda gözaltına alınan 17 şüpheliden 15'i tutuklandı.

        Eskişehir Cumhuriyet Başsavcılığınca sürdürülen FETÖ/PDY'nin emniyet ve jandarma yapılanmasına ilişkin soruşturma kapsamında 2 Mart'ta düzenlenen eş zamanlı operasyonda, örgüt üyesi oldukları ve şifreli haberleşme programı "ByLock"u kullandıkları iddiasıyla gözaltına alınan 17 şüphelinin emniyetteki işlemleri tamamlandı.

        Adliyeye sevk edilen şüphelilerden 15'i çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı, 2'si ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. (AA)

        UŞAK'TA 9 KİŞİ DAHA TUTUKLANDI

        Uşak'ta, devam eden 111 sanıklı FETÖ/PDY davasında tutuksuz yargılanan 18 kişi için çıkarılan tutuklama kararında yakalanan toplam 9 kişi çıkarıldıkları mahkeme tarafından tutuklandı.

        Edinilen bilgiye göre, Uşak 2. Ağır Ceza Mahkemesinde devam eden 111 sanıklı FETÖ/PDY davasıyla ilgili Uşak Cumhuriyet Başsavcılığı, 18 kişinin daha tutuklanmasını talep etmişti. Bu gelişme üzerine KOM Şube Müdürlüğü ekiplerince Ş.Ö, H.K, İ.D, F.K, H.K, M.T, İ.G. isimli 7 kişi ile TEM şube ekiplerince F.K. ve Z.Ş. isimli 2 kişi olmak üzere toplam 9 kişi yakalanarak hakim karşısına çıkarıldı. FETÖ/PDY terör örgütüne yönelik 2015/5683 soruşturması kapsamında tutuksuz yargılanan ve haklarında yakalama kararı çıkartılan sanıklar çıkarıldıkları mahkeme tarafından tutuklandılar.

        Hakkında yakalama kararı olan diğer sanıkların aranması devam ediyor. (İHA)

        KÜTAHYA'DA 2'Sİ KADIN 4 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

        Kütahya'da, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanmasına (FETÖ/PDY) yönelik düzenlenen operasyonda 2si kadın 4 kişi gözaltına alındı.

        Kütahya Cumhuriyet Başsavcılığının talimatı doğrultusunda, İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince FETÖ/PYD soruşturması kapsamında, belirlenen adreslere eş zamanlı operasyon düzenlendi.

        Örgütün şifreli haberleşme programı "ByLock"u kullandıkları belirlenen İ.K, R.E, A.D. ve Ü.D.K.T. gözaltına alındı.

        Şüpheliler, sağlık kontrolünün ardından Kütahya Emniyet Müdürlüğüne getirildi. (AA)

        BOLU'DA 6 KİŞİ TUTUKLANDI

        Bolu merkezli İstanbul, Bursa ve Yalova'da, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik operasyon kapsamında adliyeye sevk edilen 16 kişiden 6'sı tutuklandı.

        Alınan bilgiye göre, Bolu Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında, Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince düzenlenen operasyonda gözaltına alınan ve emniyetteki işlemlerinin tamamlanmasının ardından adliyeye sevk edilen 16 şüphelinin savcılık sorgusu sona erdi.

        Eski Mudurnu Belediye Başkanı Metin Soygür'ün de aralarında bulunduğu 4 kişi, savcılık ifadesinin ardından serbest bırakıldı.

        Mahkemeye sevk edilen şüphelilerden, emekli 2. Sınıf Emniyet Müdürü Ertuğrul Bozdağ, daha önce ihraç edilen öğretmenler Şeyma Tosun ve Ahu Karabağ, öğrenciler Ali Yıldırım ve Onur Kıraç ile Canan Bozdağ tutuklandı. Diğer şüpheliler ise adli kontrol şartıyla salıverildi.

        Soruşturma kapsamında haklarında gözaltı kararı bulunan 3 kişinin arandığı bildirildi. (AA)

        SİVAS MERKEZLİ OPERASYONLARDA 3 KİŞİ TUTUKLANDI

        Sivas merkezli 6 ilde Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında, örgütün şifreli haberleşme programı "ByLock"u kullandıkları iddiasıyla adliyeye sevk edilen 3 şüpheli tutuklandı.

        Sivas Cumhuriyet Başsavcılığının talimatıyla gözaltına alınan şüphelilerden B.C.D, S.N. ve Ö.Ç. emniyetteki işlemlerinin tamamlanmasının ardından adliyeye sevk edildi. Şüpheliler çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı.

        Sivas Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, örgütün şifreli haberleşme programı "ByLock"u kullandıkları öne sürülen, kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan memurlara yönelik Sivas merkezli, İstanbul, Kayseri, Samsun, Nevşehir ve Mersin ile Sivas'ın 6 ilçesinde gerçekleştirilen operasyonda haklarında gözaltı kararı verilen 35 şüpheliden 33'ü yakalanmıştı.

        Şüphelilerden 6'sı ifadelerinin ardından salıverilirken, daha önce adliyeye sevk edilen 5 şüpheli adli kontrol şartıyla serbest bırakılmış, 2 şüpheli tutuklanmıştı.

        Gözaltındaki 17 şüphelinin emniyetteki işlemleri devam ediyor, firari 2 şüphelinin yakalanması için ise çalışmalar sürüyor.(AA)

        AĞRI VALİ YARDIMCISI TUTUKLANDI

        Ağrı'da, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik soruşturmada gözaltına alınan Ağrı Vali Yardımcısı Ahmet Can Pınar tutuklandı.

        Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekipleri, FETÖ/PDY'ye yönelik soruşturmayı yürüten Ağrı Cumhuriyet Başsavcılığının talimatı doğrultusunda, hakkında yakalama kararı çıkarılan Ağrı Vali Yardımcısı Ahmet Can Pınar'ı kentte gözaltına aldı.

        Örgütün şifreli haberleşme uygulaması "ByLock" kullanıcısı olduğu belirtilen Pınar, emniyetteki işlemlerin ardından adliyeye sevk edildi.

        Cumhuriyet savcısı tarafından sorgulanan Pınar, çıkarıldığı sulh ceza hakimliğince tutuklandı. (AA)

        KARABÜK'TE 2 KİŞİ TUTUKLANDI

        Karabük'te FETÖ/PDY operasyonu kapsamında gözaltına alınan 8 kişiden 2'si tutuklandı.

        Karabük Emniyet Müdürlüğü TEM Şube ekiplerince FETÖ/PDY kapsamında Eskipazar ilçesinde yapılan operasyon kapsamında 8 kişi gözaltına alınmıştı. Emniyette sorguları tamamlan şahsılar sağlık kontrolünden geçirildikten sonra adliyeye sevk edildi.

        Savıcılıkça ifadeleri alınan 8 kişiden 6'sı adli kontrol şartı ile serbest bırakılırken, mahkeme sevk edilen R.Y ve İ.K, 'örgüte üye olmak ve himmet toplamak' suçundan tutuklanarak cezaevine gönderildi. (İHA)

        FETÖ'NÜN 'MAHREM İMAMI' TUTUKLANDI

        Twitter'daki "bıbıcımsıfırladım" adlı hesap üzerinden FETÖ/PDY'yi övücü nitelikte paylaşımlarda bulunduğu gerekçesiyle yürütülen soruşturma kapsamında hakkında çıkarılan tutuklamaya yönelik yakalama kararı kapsamında gözaltına alınan FETÖ'nün sözde "mahrem imamı" Serkan Sedat Güray, tutuklandı.

        Hakkında bulunan tutuklamaya yönelik yakalama kararı kapsamında Bolu'da gözaltına alınan Güray, emniyetteki işlemlerinin ardından Anadolu Adalet Sarayı'na sevk edildi.

        Burada, soruşturmayı yürüten savcılıkça ifadesi alınan Güray, "terör örgütü propagandası yapmak", "terörizmin finansmanının önlenmesi hakkındaki kanuna muhalefet" ve "silahlı terör örgütüne üye olma" suçlarından tutuklanması talebiyle nöbetçi hakimliğe sevk edildi.

        Anadolu nöbetçi 7. Sulh Ceza Hakimliği'nde sorgulanan Güray'ın, 1993 yılından beri radyo programcılığı yaptığını belirterek, "2001 yılından itibaren Burç FM'de radyo programcılığı yaptım ve Milli Eğitim'de İngilizce öğretmeni olarak çalıştım. Bilkent mezunuyum. HTS kayıtlarında görüştüğüm belirtilen kişileri radyo programlarında konuk ettiğim için görüştüm. Bank Asya hesabım çok eskiden beri vardır. Herhangi bir talimatla fazladan para yatırmışlığım yoktur. Atılı suçlamaları kabul etmiyorum." şeklinde ifade verdiği öğrenildi.

        Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği, şüpheli Güray'ın üzerine atılı "terör örgütü propagandası yapmak", "terörizmin finansmanının önlenmesi hakkındaki kanuna muhalefet" ve "silahlı terör örgütüne üye olma" suçlarını işlediğini gösterir HTS ve banka kayıtları gibi kuvvetli suç şüphesi bulunduğunu gösteren somut delillerin bulunması, hakkında çıkarılan yakalama kararı sonrası yakalanamaması, kaçma şüphesinin bulunması gibi gerekçelerle tutuklanmasına karar verdi.

        - Soruşturmanın geçmişi

        Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı Örgütlü, Kaçakçılık ve Ekonomik Suçlar Soruşturma Bürosunca geçtiğimiz yıl mart ayında Twitter'daki "bıbıcımsıfırladım" adlı hesaba ilişkin soruşturma başlatılmıştı.

        Soruşturma kapsamında, sosyal medya hesabını kullandığı iddiasıyla Üsküdar İMKB Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nde öğretmenlik yapan Serkan Sedat Güray gözaltına alınmış, FETÖ/PDY üyesi olduğu ve örgütün propagandasını yaptığı iddiasıyla tutuklanması talebiyle nöbetçi hakimliğe sevk edilen Güray, Anadolu 9. Sulh Ceza Hakimliğince adli kontrol hükümleri uygulanarak serbest bırakılmıştı.

        Şüpheli Güray'ın ev aramasında ele geçirilen dijital materyaller incelemeye alınırken, HTS kayıtlarında FETÖ üyesi çok sayıda isimle telefon görüşmesi tespit edilmişti.

        Şüpheli Güray'ın HTS kayıtlarında, kapatılan Zaman gazetesinin Genel Yayın Müdürü Ekrem Dumanlı, FETÖ elebaşısı Fetullah Gülen'in avukatı Talha Akyol, yeğeni Ebuseleme Gülen, firari Osman Özsoy ile Nazlı Ilıcak, Nazmi Ardıç, Yurt Atayün, Osman Nuri Hoşdoğdu, Ali Ünal, Mümtazer Türköne, Asım Yıldırım, Önder Aytaç, Ali Bulaç ve Abdullah Bağ gibi isimlere kayıtlı telefon numaralarıyla çok sayıda görüşme yaptığı belirlenmişti.

        Söz konusu Twitter hesabını kullandığı ve FETÖ'nün mahrem imamı olduğu belirlenen Güray hakkında, Sulh Ceza Hakimliğince tutuklamaya yönelik yakalama kararı çıkarılmıştı. (AA)

        AFYONKARAHİSAR'DA ADLİYEYE SEVK EDİLEN 19 ZANLIDAN 9'U TUTUKLANDI

        Afyonkarahisar'da Fetullahçı Terör Örgütü/Parelel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik operasyonda "ByLock" kullandıkları iddiasıyla adliyeye sevk edilen 19 zanlıdan 9'u tutuklandı.

        Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, Afyonkarahisar Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından FETÖ/PDY soruşturması kapsamında gözaltı kakarı verilen 22 şüphelinin yakalanması için çalışma başlattı.

        Örgütün haberleşme programı "ByLock"u kullandıkları belirlenen kişilerin adreslerine, 28 Şubat'ta eş zamanlı operasyon düzenleyen ekipler, 19 şüpheliyi gözaltına aldı.

        Emniyetteki işlemlerin ardından adliyeye sevk edilen zanlılardan 7'si savcılıktaki ifadesinin ardından serbest bırakıldı. Mahkemeye çıkarılan 12 zanlıdan 9'u tutuklandı, 3'ü adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

        Hakkında gözaltı kararı çıkarılan 3 şüphelinin yakalanması için çalışmalar sürüyor. (AA)

        TUSAŞ'IN 14 ESKİ ÇALIŞANI FETÖ'DEN TUTUKLANDI

        Ankara Batı Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) soruşturması kapsamında gözaltına alınan ve aralarında müdür, mühendis ve teknisyenlerin de bulunduğu eski Türk Havacılık ve Uzay Sanayii A.Ş. (TUSAŞ) çalışanı 27 kişiden 14'ü tutuklandı.

        Emniyetteki işlemleri tamamlanan 27 şüpheli, Ankara Emniyet Müdürlüğü Mali Şube Müdürlüğü ekiplerince Ankara Batı Adliyesine getirildi.

        Soruşturmayı yürüten cumhuriyet savcılarına ifade veren zanlılar tutuklama talebiyle sulh ceza hakimlikliğine sevk edildi. Bu kapsamda hakimlik, 14 şüphelinin tutuklanmasına, 13'üne de adli kontrol uygulanmasına karar verdi.

        FETÖ'nün gizli haberleşme programı ByLock kullandığı belirlenen şüphelilerin, TUSAŞ tarafından tasarlanıp geliştirilen ATAK, ANKA ve HÜRKUŞ gibi milli savunma sanayi projelerinde görev aldıkları öğrenildi. (AA)

        İSTANBUL'DA ASKERLERE YÖNELİK İLK "BYLOCK" DAVASI

        Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'nın (FETÖ/PDY) şifreli haberleşme programı "ByLock"u kullandıkları iddiasıyla tutuklu 19 askerin yargılandığı davada, cumhuriyet savcısı, ikametgahı başka illerde görünen 17 sanık için yetkisizlik kararı verilerek dosyalarının yetkili mahkemelere gönderilmesini istedi.

        İstanbul 25. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmada, sanıkların kimlik tespitlerinin ardından, cumhuriyet savcısının yetkisizlikle ilgili mütalaası alındı.

        Savcı, sanıkların üzerine atılı, "terör örgütü üyeliği" suçunun devam eden suçlardan olduğunu belirterek, yargılama mercisinin sanıkların son görev yaptıkları ve ikamet ettikleri adres itibarıyla kabulünün gerektiğini aktardı.

        Savcılık mütalaasında, 17 sanık bakımından dosyanın ayrı ayrı tespit edilerek yetkisizlik kararıyla ilgili mahkemelere gönderilmesi, diğer 2 sanık yönünden de davanın görülmesine devam edilmesi istendi.

        Söz alan mahkeme heyeti başkanı da tensip aşamasında yetki durumunun gözden kaçtığını belirterek, bu konuda bir karar vereceklerini söyledi.

        Duruşma, sanık ve sanık avukatlarının mütalaaya karşı beyanları ve tahliye taleplerinin alınmasıyla devam ediyor. (AA)

        DENİZLİ'DE GÖZALTINA ALINAN 27 KİŞİDEN 13'Ü ADLİYEYE SEVK EDİLDİ

        Denizli'de Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanmasına (FETÖ/PDY) yönelik operasyon kapsamında gözaltına alınan 27 kişiden 13ü adliyeye sevk edildi.

        Denizli Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekiplerince, FETÖ/PDYnin sağlık yapılanmasına yönelik soruşturma kapsamında gözaltına alınan, aralarında Denizli Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı İ.Ö. ile eski milletvekili S.Enin doktor eşi H.Enin de olduğu 27 zanlıdan 13ünün emniyetteki işlemleri tamamlandı.

        Zanlılar, adliyeye sevk edildi.

        Soruşturma kapsamında, 24 Şubatta örgütün şifreli haberleşme programı "ByLock" kullandığı tespit edilen aralarında doktor, hemşire, ebe, sağlık memuru ve hizmetlilerin de bulunduğu 30 şüpheli hakkında yakalama kararı çıkarılmış, Denizli merkez, Acıpayam, Çivril ve Tavas ilçelerinde gerçekleştirilen eş zamanlı operasyonlarda 27 şüpheli gözaltına alınmıştı. (AA)

        ADIYAMAN'DA 10 KİŞİ TUTUKLANDI

        Adıyaman merkezli 6 ilde düzenlenen FETÖ/PDY operasyonunda gözaltına alınan 10 kişi tutuklandı.

        Adıyaman Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen Fethullahçı Terör Örgütü/ Paralel Devlet Yapılanması soruşturması kapsamında, geçen perşembe günü mesleklerinden ihraç edilen polislere yönelik operasyon düzenlendi. Adıyaman, İstanbul, Kahramanmaraş, Şanlıurfa, Siirt ve Muğla'da düzenlenen operasyonlarda örgütün gizli haberleşme programı 'ByLock'u kullandıkları saptanan 10 kişi gözaltına alındı. Emniyet Müdürlüğü'nde sorgulaması tamamlanan 10 şüpheli, sevk edildikleri adliyede tutuklandı. (DHA)

        ÇORUM'DA BYLOCK KULLANDIKLARI ÖNE SÜRÜLEN 13 KİŞİ ADLİYEYE SEVK EDİLDİ

        Çorum'da, FETÖ/PDY soruşturması kapsamında 'ByLock' kullandıkları iddiasıyla gözaltına alınan, aralarında öğretmen, polis ve doktorların da bulunduğu 13 kişi bugün adliyeye sevk edildi.

        Çorum Emniyet Müdürlüğü, Kaçakçılık ve Organize Suçlar Şube Müdürlüğü ekipleri bir süre önce FETÖ/PDY operasyonu gerçekleştirdi. Yapılan operasyonda 'ByLock' kullandıkları iddia edilen biri kadın 13 kişi gözaltına alındı. Emniyet Müdürlüğü'nde sorguları tamamlanan S.Y., T.A., T.Y., A.Y., N.Y., İ.Y., E.K., E.M.C., B.P., A.A., F.K., S.T. ve S.Y. adlı şüpheliler bugün adliyeye sevk edildi. (DHA)

        HUDUTİ VE GENERALLER HAKİM KARŞISINDA

        FETÖ/PDY'nin 15 Temmuz darbe girişimine Malatya'daki 2. Ordu Komutanlığı ve 7. Ana Jet Üssü'nden destek verdikleri gerekçesiye haklarında dava açılan 28'i tutuklu 76 sanığın yargılanmasına Malatya 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde başlandı.

        Düzce T Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu'nda bulunan dönemin 2. Ordu Komutanı Adem Huduti ile 2. Ordu Kurmay Başkanı Avni Angun'un da aralarında bulunduğu sanıklar, duruşma için Malatya'ya getirildi. Kelepçeli olan Huduti ve Angun ile 19 tutuklu sanık, geniş güvenlik önlemleri altında mahkeme salonuna dönüştürülen Yakınca Spor Salonu'na alındı. Duruşmada, Huduti'nin de aralarında bulunduğu 21 tutuklu askerle bazı tutuksuz sanıklar, avukatlar, müştekiler ve sanık yakınları hazır bulundu.

        SEGBİS'LE BAĞLANILAR

        Tutuklu yargılanan eski 2'nci Ordu İdari Kurmay Yarbaşkanı Tuğgeneral Mustafa Serdar Sevgili, eski 2'nci Ordu Harekat Destek Yarbaşkanı Tuğgeneral Zeki Karataş, 7'nci Ana Jet Üssü'nün eski Komutanı Tuğgeneral Emin Ayık, eski 2.Ordu Plan Hareket Eski Şube Müdürü Albay Bahadır Erdemli, 2. Ordu Eski Harekat Başkanı Albay Erkan Varol, İstihkam Alayı Eski Tabur Komutanı Yarbay Ahmet Üçbudak, 2'nci Ordu'da görev yapan Binbaşı İbrahim Dede tutuklu bulundukları cezaevlerinden mahkemeye Sesli ve Görüntülü Sistem (SEGBİS) üzerinden bağlandı. Tutuksuz sanıklardan ve TSK'dan ihraç edilen isimlerden olan eski 2'nci Ordu eski Komutanlığı Harekat Kurmay Yarbaşkanı Tuğgeneral Ersin Yıldırım da duruşmada hazır bulundu.

        MÜŞTEKİLER DİNLENDİ

        İddianamenin özetinin okunmasıyla başlayan duruşmada, sanıkların kimlik tespiti yapıldı. Mahkeme Başkanı Vedat Koç, duruşmada daha sonra müştekileri dinledi. 2'nci Ordu Komutanlığı'ndan açılan ateş sonucu yaralanan Enes Gün, kendisine ateş açan kişi ya da kişilerin üniformalı olduklarını ifade ederek, "Vatanımı savunmak üzere oraya gittim. Elimde silah, taş ya da sopa yoktu. 2'nci Ordu'dan bana açılan ateş savunma amaçlı değildi. Kamyon kasasının üzerindeyken bana nişan alınıp, ateş açıldığını gördüm. Şikayetçiyim, davaya katılmak istiyorum" dedi.

        Duruşmanın öğleden sonraki bölümünde Huduti, savunma yapacak.

        76 sanık için darbeye teşebbüsten 3 kez ağırlaştırılmış müebbet, FETÖ/PDY üyesi olmak suçundan da 15 yıl hapis cezası istenmişti. (HABERTÜRK HABER MERKEZİ)

        KIRŞEHİR'DE ALTISI TUTUKLU 30 POLİSİN YARGILANMASINA DEVAM EDİLDİ

        Kırşehir'de, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında haklarında dava açılan 6'sı tutuklu 30 polisin yargılanmasına devam edildi.

        Kırşehir Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya 6 tutuklu, 20 tutuksuz sanık ile avukatları katıldı. Bir önceki celsede tutuklu sanıkların ifadelerini alan mahkeme heyeti, bu celsede tutuksuz sanıkları dinlemeye başladı.

        Tanık ifadelerinden bölümler okuyan mahkeme başkanı, sanıklara, Bank Asya hesabı olup olmadığı, çocuklarını hangi dershaneye gönderdiği, darbe girişimi gecesi nerede olduğu ve örgütün toplantılarına katılıp katılmadığını sordu.

        Tutuksuz sanıklardan Y.T, 2012-2015 yılları arasında Kırşehir Emniyet Müdürlüğü bünyesinde görev yaptığını, örgütün toplantılarına katılmadığını, isminin ne amaçla tanık tarafından verildiğini bilmediğini savundu.

        Sanık Z.E. ise Bank Asya hesabı bulunmadığını, çocuğunun deneme sınavlarında başarılı olduğu için FETÖ ile irtibatı nedeniyle kapatılan Kırşehir'deki bir dershaneye kendi isteğiyle gittiğini ileri sürdü.

        Sanıklar, örgütle irtibatı nedeniyle kapatılan Zaman Gazetesi veya Sızıntı dergisine üye olmadıklarını iddia etti.

        "FETÖ üyeliği ve örgüte destek vermek " suçlamasıyla yargılanan sanıkların ifadelerinin alınmasına devam ediliyor. (AA)

        SAMSUN'DA SAHİL GÜVENLİK BÖLGE KOMUTANI GÖZALTINA ALINDI

        Samsun'da, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) operasyonu kapsamında aralarında Sahil Güvenlik Karadeniz Bölge Komutanı Albay Murat Özer'in de bulunduğu 16 rütbeli asker hakkında gözaltı kararı verildi.

        Samsun Cumhuriyet Başsavcılığının yürüttüğü soruşturma kapsamında aralarında Sahil Güvenlik Karadeniz Bölge Komutanı Özer'in de bulunduğu 16 rütbeli asker hakkında gözaltı kararı verilmesi üzerine İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube ekipleri, şüphelilerin evlerine gitti.

        Zanlıların evlerinde arama yapan polis, 10 şüpheliyi gözaltına aldı. Özer ile diğer zanlılar hakkındaki işlemler sürüyor.

        NİĞDE'DE 10 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

        Niğde'deFetullahçı Terör Örgütü/ Paralel Devlet Yapılanmasına (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında örgütün şifreli haberleşme programı "ByLock"u kullandıkları iddiasıyla 10 kişi gözaltına alındı.

        Niğde Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında, "ByLock" kullandıkları iddia edilen 14 kişi hakkında gözaltı kararı çıkarıldı.

        İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerinin düzenlendiği operasyonda 10 şüpheli adreslerinde gözaltına alındı.

        Zanlıların, emniyetteki işlemleri devam ediyor. (AA)

        EDİRNE'DE RÜTBELİ ASKERLERE FETÖ GÖZALTISI

        Edirne’de, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanmasına (FETÖ/PDY) yönelik operasyonda aralarında albay, yüzbaşı ve teğmenlerin de bulunduğu 18 asker gözaltına alındı.

        Alınan bilgiye göre, Edirne Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Şube Müdürlüğü ekipleri, Edirne Cumhuriyet Başsavcılığının soruşturması kapsamında, FETÖ/PDY üyesi oldukları iddiasıyla aralarında albay, yüzbaşı ve teğmenlerin de bulunduğu 18 kişiyi eş zamanlı operasyonla yakaladı.

        Gözaltına alınan şüpheliler emniyetteki ifadelerinin ardından Edirne Adliyesine getirildi. (AA)

        KAYSERİ'DE FETÖ ŞÜPHELİSİ 4 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

        Kayseri'de, FETÖ/PDY soruşturmasında ByLock programı kullandıkları iddia edilen 3 öğretmen ve 1 mühendis gözaltına alındı.

        FETÖ/PDY soruşturması kapsamında ByLock programı kullandıkları tespit edilen 3 öğretmen ve 1 mühendis evlerinde gözaltına alındı. Sağlık kontrolü için Eğitim ve Araştırma Hastanesi Adli Tabipliği'ne getirilen zanlılar, ardından Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü. (DHA)

        BOLU'DA 30 KİŞİ ADLİYEYE SEVK EDİLDİ

        Bolu merkezli 4 ilde Fetullahçı Terör Örgütü'ne yönelik düzenlenen operasyonda aralarında AK Partili eski Mudurnu Belediye Başkanı Metin Soygür'ün de bulunduğu 30 kişi ifadelerinin ardından adliyeye sevk edildi.

        Edinilen bilgiye göre, Bolu Cumhuriyet Başsavcılığının yürüttüğü soruşturma kapsamında Bolu, İstanbul, Bursa ve Yalova'da Bolu Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele ve Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele ekipleri tarafından yapılan operasyonda gözaltına alınan aralarından Mudurnu ilçesinin AK Partili eski Belediye Başkanı Metin Soygür, emekli Emniyet Müdürü Ertuğrul Bozdağ'ın da bulunduğu 30 kişi ifadelerinin ardından yoğunluk güvenlik önlemleri altında adliyeye getirildi. (IHA)

        NEVŞEHİR'DE 6 KİŞİ TUTUKLANDI

        Nevşehir'de Fethullahçı Terör örgütü ve Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturması kapsamında gözaltına alınan 2 polis 4 öğretmen tutuklandı.

        FETÖ/PDY'ye üye olma, ve örgüte ait bylock sistemiyle telefon görüşmesi yaptıkları gerekçesiyle Cumhuriyet Başsavcılığı'nca haklarında soruşturma başlatılan ve polis tarafından yakalanarak gözaltına alınan polis memurları H.A., E.Y. öğretmenler Y.K, M.T, A.A, N.E. Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından mahkemeye gönderildi. Şüpheliler Sulh Ceza Hakimliği'nce tutuklandı. (DHA)

        BALIKESİR'DE BİR KİŞİ TUTUKLANDI

        Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanmasına (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında, Manisada gözaltına alınan zanlı tutuklandı.

        Balıkesir Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma çerçevesinde, Manisa İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekipleri, örgütün şifreli haberleşme programı "ByLock"u kullandığı belirlenen E.Şyi yakaladı.

        Emniyetteki işlemlerin ardından adliyeye sevk edilen E.Ş, tutuklandı.

        Şüphelinin eşi M.Şnin de arandığı öğrenildi. (AA)

        ESKİŞEHİR'DE 17 POLİS ADLİYEYE SEVK EDİLDİ

        Eskişehir'de FETÖ/PDY soruşturması kapsamında gözaltına alınan ve Bylock kullandıkları tespit edilen eski 17 emniyet mensubu adliyeye sevk edildi.

        Eskişehir Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında FETÖ/PDY terör örgütünün Eskişehir İl Emniyet Müdürlüğü teşkilatı içerisinde yapılanması ile ilgili yapılan çalışmalarda, kripto haberleşme sistemi Bylock kullandıkları tespit edilen ve içerisinde 2'nci ve 4'üncü sınıf emniyet müdürü, emniyet amiri, komiser, komiser yardımcısı, başpolis memuru ve polis memurlarının bulunduğu 17 kişi gözaltına alınmıştı. Gözaltına alınan şüpheliler, işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi.

        Diğer yandan askeri personele yönelik yürütülen çalışmalar kapsamında gözaltına alınan emekli jandarma Kıdemli Başçavuş, İ.G. de polis memurları ile birlikte adliyeye sevk edildi. (IHA)

        ÇEŞME'DE 5 KİŞİ TUTUKLANDI

        İzmir'in Çeşme ilçesinde, FETÖ/PDY zanlısı 6 kişiden biri adli kontrol şartıyla serbest bırakılırken, 5'i tutuklanarak cezaevine gönderildi.

        Çeşme merkezli, Ankara, Kayseri, Manisa ve İzmir illerinde 2 Mart Perşembe günü eş zamanlı olarak yapılan operasyonlarda, mesleklerinden ihraç edilen ya da açığa alınan, aralarında polis, asker ve vergi dairesi memurunun da olduğu 7 kamu görevlisi, "ByLock" kullandıkları ve FETÖ/PDY üyesi oldukları iddiasıyla gözaltına alınmışlardı. Diğer illerden Çeşme'ye getirilen FETÖ zanlılarından O.K., savcılık talimatıyla adliyeye çıkarılmadan serbest bırakılırken, M.Ö., İ.Ö., A.G, Ü.K., Y.Y. ve M.H.B., Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Çeşme Grup Amirliğinde sorgulandı. Zanlılar sabah sağlık kontrollerinin ardından Çeşme Adliyesine getirildi. Zanlılardan M.H.B. adli kontrol şartıyla serbest kalırken, diğer zanlılar tutuklanarak cezaevine gönderildi. (IHA)

        ADANA'DA FETÖ'CÜ SAĞLIK ÇALIŞANLARINA 15 YIL HAPİS İSTEMİ

        Adana'da FETÖ/PDY soruşturmaları kapsamında aralarında Kozan Devlet Hastanesi eski başhekiminin da bulunduğu 7 sağlık çalışanı hakkında silahlı terör örgütüne üye olma suçlamasıyla 15 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı.

        15 Temmuz darbe girişimi ardından Kozan İlçe Devlet Hastanesi'ne operasyon düzenlendi. Başhekim Süleyman C. ile sağlık personeli Tamer Erdoğdu, Yıldırım Bahadır Polat, Saim Ağca, İsmail T., Zeki T., ve Vahap B. gözaltına alındı. Nöbetçi mahkemeye çıkarılan şüpheliler suçlamaları kabul etmezken Erdoğdu, Polat ve Ağca tutuklanırken diğerleri şüpheliler adli kontrolle serbest bırakıldı.

        Soruşturmayı tamamlayan Cumhuriyet Savcısı iddianamesini hazırladı. 64 sayfadan oluşan iddianamede Emniyet Genel Müdürlüğü'nün FETÖ ile ilgili raporu da yer aldı. Bazı şüphelilerin evlerindeki aramalarda Fethullah Gülen'e ait kitap ile dergiler ele geçirildiğini belirten savcı, bazı şüphelilerin FETÖ ile bağlantılı olduğu gerekçesi ile kapatılan Ufuk Sağlık-Sen'e üye olduklarını kaydetti. Bakanlık soruşturması sonucu tutuklu şüphelilerin meslekten ihraç edildiğine dikkat çeken savcı, bazı şüphelilerin Fethullah Gülen'in talimatı üzerine Bank Asya'ya para yatırdıklarını belirtti. Savcı, tüm şüpheliler hakkında silahlı terör örgütüne üye olma suçlamasıyla 11'inci Ağır Ceza Mahkemesi'ne dava açtı. Şüphelilerin yargılanmasına önümüzdeki günlerde başlanacak. (DHA)

        BESNİ'DE 1 ÖĞRETMEN TUTUKLANDI

        Adıyaman'ın Besni İlçesi'nde, FETÖ soruşturma kapsamında meslekten ihraç edilen bir öğretmen tutuklandı.

        Besni Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen Fethullahçı Terör Örgütü Paralel Devlet Yapılanması'na yönelik soruşturma kapsamında mesleğinden ihraç edilen F.A. ve M.O.. geçen hafta polislerce gözaltına alındı. Emniyetteki sorgulamanın ardından adliyeye sevk edilen şüphelilerden M.O., adli kontrol şartıyla serbest kalırken, F.A. ise tutuklanarak cezaevine gönderildi. (DHA)

        KAYSERİ'DE 21 KADIN ÖĞRETMEN ADLİYEYE SEVK EDİLDİ

        Kayseri Cumhuriyet Savcılığı tarafından yürütülen FETÖ/PDY operasyonunda daha önce meslekten ihraç edilen ve Bylock kullandığı tespit edilen 21 kadın öğretmen adliyeye sevk edildi.

        Kayseri Cumhuriyet Savcılığı tarafından yürütülen FETÖ/PDY soruşturması kapsamında daha önceden meslekten ihraç edilmiş ve örgütün iletişim ağı olan Bylock kullandığı tespit edilen 33 kadın öğretmen için gözaltı kararı çıkarılmıştı. Kayseri İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından yapılan operasyonda, 33 kadın öğretmen gözaltına alınmıştı. Öğretmenlerden 21'i, emniyetteki işlemlerinin ardından bugün Eğitim ve Araştırma Hastanesi Adli Tabiplikte geçirildikleri sağlık kontrolünün ardından adliyeye sevk edildi. (IHA)

        YOZGAT'TA 7 ESKİ POLİS TUTUKLANDI

        Yozgat merkezli 9 ilde Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturması kapsamında gözaltına alınan 17 eski polisten 7'si tutuklandı.Soruşturma kapsamında gözaltına alınan ve meslekten ihraç edilen 17 polisin Yozgat Emniyet Müdürlüğündeki işlemleri tamamlandı.Adliyeye sevk edilen zanlılardan biri 4. sınıf emniyet müdürü 7 eski polis, çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı. 10 şüpheli adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.Yozgat Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekiplerinin koordinesinde yürütülen operasyonda, Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile meslekten ihraç edilen ve örgütün şifreli haberleşme programı "ByLock"u kullandığı belirlenen eski 4. sınıf 2 emniyet müdürü, 3 komiser, 4 komiser yardımcısı ve 8 polis memuru, Yozgat merkezli Ankara, Çorum, Giresun, Hatay, İzmir, Kahramanmaraş, Sivas ve Tokat'ta düzenlenen operasyonda gözaltına alınmıştı. (AA)

        KONYA MERKEZLİ 31 İLDE FETÖ OPERASYONU

        Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında, Konya merkezli 31 ilde düzenlenen operasyonda gözaltına alınan 46 zanlı, adliyeye sevk edildi.

        Konya Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturmada kapsamında, "örgütün yapılanmasında yöneticilik yapma", "terör örgütüne üye olma", "terör örgütüne finans sağlama", "suçtan kaynaklanan mal varlığı değerlerini aklama" suçlarına karıştıkları iddiasıyla haklarında gözaltı kararı çıkarılan kişilerin yakalanmasına yönelik çalışmalar sürüyor.

        Bu kapsamda, 6 şüphelinin daha yakalanmasıyla, gözaltı sayısı 46'ya yükseldi.

        Polisteki işlemleri tamamlanan zanlılar adliyeye sevk edildi.

        OLAYIN GEÇMİŞİ

        Konya merkezli 31 ilde Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında 23 Şubat'ta düzenlenen operasyonda, haklarında yakalama kararı çıkarılan, örgütün sözde üst düzey yöneticilerinin de aralarında yer aldığı 100 kişiden 40'ı gözaltına alınmıştı.

        Zanlılar arasında sözde "il-ilçe imamı", "büyük-küçük bölge imamı", "ünite imamı", "bölge talebe mesulü", "şehir dışı talebe mesulü", "arama tarama mesulü", "bölge muhasebecisi", "eyalet mesulü", "eyalet muhacir mesulü", "mütevelli grubu sohbet hocası", "ser rehber" gibi pozisyonlarda görev alanların bulunduğu öğrenilmişti. (AA)

        UŞAK MERKEZLİ FETÖ OPERASYONUNDA 35 KİŞİ TUTUKLANDI

        Uşak merkezli 20 ilde Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanmasına (FETÖ/PDY) yönelik operasyon kapsamında 35 kişi tutuklandı.

        Uşak Cumhuriyet Başsavcılığınca örgütün dersane ve özel okul yapılanmasına yönelik soruşturma kapsamında gözaltına alınarak adliyeye sevk edilen 15i kadın 43 şüpheliden 35i "terör örgütüne üye olmak" ve "terör örgütüne yardım" suçlamasıyla tutuklandı, 8 kişi ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

        23 Şubatta yakalanan zanlıların büyük bölümünün örgütün şifreli haberleşme programı "ByLock"u kullandıkları ancak program deşifre olduktan sonra hat ve telefonlarını değiştirdikleri tespit edilmişti.

        Şüphelilerin örgütün "mahrem" yapı olarak adlandırılan emniyet, adliye gibi çeşitli kamu kurumlarına eleman yerleştirdikleri, örgüt mensupları arasında sistematik atama yaptıkları, sözde atama kurullarını her yıl mayıs ayı içinde topladıkları tespit edilmiş, halktan "kurban parası" adı altında zorla para topladıkları, topladıkları paraları örgütün finansı için kullandıkları, vermeyenler için "şefkat tokadı" uyguladıkları ve sürgün olarak başka illere gönderildikleri, örgütü ayakta tutmak için 17-25 Aralık sürecinden sonra FETÖ elebaşı Fetullah Gülenin rüyalarını ve dualarını örgüt mensuplarına anlattıkları iddia edilmişti. (AA)

        MUĞLA'DA GÖZALTINA ALINAN 7 KİŞİDEN 1'İ TUTUKLANDI

        Muğla'da, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'nın (FETÖ/PDY) Sıtkı Koçman Üniversitesi oluşumuna yönelik operasyonda gözaltına alınan 7 kişiden 1'i tutuklandı.

        Cumhuriyet Başsavcılığınca, FETÖ/PDY'ye yönelik soruşturma kapsamında firari 2 kişinin yakalanmasıyla gözaltı sayısı 14'e ulaştı.

        Soruşturma kapsamında emniyetteki işlemleri tamamlanan 7 şüpheli adliyeye sevk edildi. Zanlılardan M.K. tutuklandı, 6 şüpheli adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

        İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, FETÖ/PDY soruşturması kapsamında bir kısmı daha önce ihraç edilen, aralarında öğretim üyeleri ve üniversite personelinin de bulunduğu şüphelilerin adreslerine 2 Mart'ta eş zamanlı operasyon düzenlemiş, 12 kişi gözaltına alınmıştı. (AA)

        MALATYA'DA MESLEKTEN İHRAÇ EDİLEN 16 ÖĞRETMEN GÖZALTINA ALINDI

        Malatya'da, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik operasyonda, meslekten ihraç edilen 16 öğretmen gözaltına alındı.

        Alınan bilgiye göre, Malatya Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında, polis ekiplerince meslekten ihraç edilen öğretmenlere yönelik operasyon düzenlendi.

        Operasyonda, 16 kişi gözaltına alındı.

        Sağlık kontrolünden geçirilen zanlılar, emniyete götürüldü. (AA)

        GAZİANTEP'TE 35 ASKER HAKKINDA AÇILAN DAVANIN GÖRÜLMESİNE BAŞLANDI

        Gaziantep'te Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine ilişkin davada çoğu meslekten ihraç edilen 35 askerin beşer kez ağırlaştırılmış müebbet hapis istemiyle yargılanmasına başlandı.

        7. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmada çoğu daha önce meslekten ihraç edilen, eski 106. Topçu Alay Komutanı Albay Turgut Çelebi ile o dönem komutanlıkta görevli 12'si tutuklu 33 sanık ve avukatları hazır bulundu.

        Kimlik tespitinin ardından söz alan tutuksuz sanık Üsteğmen Ahmet Deniz İ, gazino sorumlusu olduğunu belirterek, 15 Temmuz gecesi düzenlenen veda kokteylinin hazırlıklarıyla ilgilendiğini, kokteylin önce saat 18.00'de planlandığını ancak sinevizyon gösterisi olacağı için programın saat 21.00'e alındığını söyledi.

        Tayin olacak kişilerin konuşmaları nedeniyle programın uzadığını ifade eden Ahmet Deniz İ, daha sonra karargahta toplantı yapıldığını, toplantıda Alay Komutanı Çelebi'nin harekat emrini okuduğunu ve sıkıyönetim ilan edileceğini söylediğini anlattı.

        Mahkeme Başkanı Ercan Kumhak'ın, "Alay komutanına kimse itiraz etmedi mi?" sorusu üzerine sanık Ahmet Deniz İ, "Toplantıya katılan birisinin Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar'ın kaçırıldığı yönünde haberler gördüklerini söylemesi üzerine Alay Komutanı Çelebi, sinirlenerek haberin doğru olmadığını, Akar'ın görevinin başında olduğunu söyledi, bunun üzerine herkes sindi." ifadelerini kullandı.

        Ahmet Deniz İ, KHK ile göreve iade edildiğini belirterek, suçsuz olduğunu savundu.

        Hüseyin Ö. ise olay gecesi güvenlik kameralarının izlendiği Karargah ve Emniyet Subay Odası'nda nöbetçi olduğunu kaydederek, saat 22.00 sıralarında emniyet tedbirlerinin arttırılması ve nöbet yerlerinin daha sık kontrol edilmesi emrini aldığını söyledi.

        Bu tedbirlerin terör olayları nedeniyle sıklıkla alındığını anlatan Hüseyin Ö. ancak daha sonra televizyonda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Başbakan Binali Yıldırım'ın konuşmasını dinlediğini, kalkışma olduğunu, bunun da sadece İstanbul ve Ankara'yı kapsadığını düşündüğünü savundu.

        Ekrandan kışla önündeki yolda kalabalığın toplandığını, dışarıyı göremediğini ancak palet ve ZPT sesi duyduğunu belirten Hüseyin Ö, "Daha sonra dışarı çıktığımda 2 ZPT'nin farları sönük beklediğini gördüm." dedi.

        KHK ile göreve iade edildiğini dile getiren Hüseyin Ö, suçsuz olduğunu savundu.

        Diğer sanıklar Levent T, Abdullah S, Ahmet B, Ali Rıza Ü. ve Emrah Harman K. de savunmalarında üzerlerine atılı suçlamaları reddetti. (AA)

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ